Priset för sanningen

Priset, en antologi med berättelser om vad det kostar att stå upp för sanningen och för Sverige.

Trodde du att vi har yttrandefrihet i Sverige? Den är ju fastställd i grundlagen!

Har du tänkt att allt prat om åsiktskorridoren bara är överdrivet och saknar grund? Att de som kritiserar invandringspolitiken verkligen är rasister, nazister och fascister som förtjänar att stigmatiseras, förföljas, skandaliseras och sparkas från sina jobb?

Karl-Olov Arnstberg, redaktör för ”Priset”.

Då är den nyutgivna boken ”Priset” en bok för dig. ”Priset” handlar om vad det kostar att stå utanför den åsiktskorridor som är smalare i Sverige än i något annat västligt land. Boken är en antologi med Karl-Olov Arnstberg som redaktör. Här berättar tolv välkända invandringskritiker om det pris vi betalar för att stå upp för sanningen och för Sverige.

Det är nämligen inte gratis. Priset kan vara mycket högt. Yttrandefriheten är selektiv. Den gäller inte alla och inte heller alla ämnen. Sverige är ett konsensusland där man får ha vilka åsikter man vill, bara man tycker lika som alla andra.

I många år har den svenska makteliten och dess främsta företrädare, politikerna och journalisterna, gjort allt för att dölja invandringens negativa konsekvenser för svenska folket.

Vi som arbetar med opinionsbildning via böcker, bloggar, alternativsajter och poddar har länge lyft fram oönskade och obekväma fakta, för att vi anser att det är en rättighet i en demokrati att ha tillgång till korrekta fakta så att man själv kan bilda sig en uppfattning.

Det pris vi har fått betala kan se olika ut, alltifrån förstörda yrkeskarriärer, förtal, utfrysning ur familjen och vänner som säger upp kontakten, skrivförbud i ”kontroversiella” ämnen som gör det omöjligt att arbeta kvar i sitt yrke – till oannonserade hembesök av journalister som trampar omkring i trädgården, bankar på dörren och stirrar in genom fönstren, uthängning, mediedrev och röjande av anonyma skribenters identitet.

Några av oss upplever också att omgivningens beröringsskräck inför de ämnen vi arbetar med bildar ett slags zon av oberörbarhet omkring oss. Vi blir oberörbara som om vi bär på ett potentiellt smittsamt virus. Det är farligt att vistas i vår närhet.

Plus förstås de obligatoriska utnämningarna till rasist, fascist, nazist, främlingsfientlig och islamofob.

Repressionen trivs och frodas i samhällen där rädslan är utbredd. På många sätt närmar sig debatt- och åsiktsklimatet i Sverige det vi vanligtvis förknippar med välkända socialistiska diktaturer, som Kuba och DDR. För att förhindra ett alltmer snävt och räddhågset debattklimat behöver vi vara många som outtröttligt skriver och talar, belyser fakta och lyfter fram lögner och mörkläggning.

De här författarna medverkar i boken:

Karl-Olov Arnstberg
Ingrid Björkman
Julia Caesar
Ingrid Carlqvist
Mats Dagerlind
Kajsa Ekholm Friedman
Marika Formgren
Jonathan Friedman
Anna Hagwall
Jan Milld
Gunnar Sandelin
Jan Sjunnesson

Boken har 246 sidor och kostar 220 kronor. Den kan beställas hos Debattförlaget.

En perfekt julklapp till familj och vänner som ännu inte har fått upp ögonen för vad som pågår i Sverige.

 

3 reaktioner till “Priset för sanningen

  1. Tack Julia för att du gör reklam för en viktig bok. Ligger hemma i influensa hade SVT2 på lyssnade på en debatt från riksdagen som Kristdemokraterna hade bjudit in till. Höll på att sätta i halsen när Karl-Olof Arnstberg blev kallad för farlig högerextrem person av en riksdagsman från Centern. Kommer inte ihåg namnet på honom. Stor o skäggig. Verkar hata det mesta som storföretag svenskhet visade hatet mot SD på ett ganska fult sätt. Ett parti som troligen 20-30% av svenska befolkningen står bakom. Idag hade dom på TV4 morgonprogram säkerhetsexperter om terrordåd. Konstaterade att jag ser en ganska hemsk framtid. Folk ska leva som vanligt men det måste ut mera beväpnade poliser. Ska det stå en K-pist beväpnad polis eller militär i varje hushörn hur i helvete kan man jobba för den framtiden. Ursäkta svordomen men jag säger stå på er polacker. Gå inte på globalisternas myter.

    Gillad av 2 personer

  2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    ”Yttrandefriheten är selektiv. Den gäller inte alla och inte heller alla ämnen. Sverige är ett konsensusland där man får ha vilka åsikter man vill, bara man tycker lika som alla andra.”

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.