Våldtäkterna har ökat med 1 666 procent sedan 1975

Det här diagrammet, gjort av Affes statistikblogg, visar en verklighet som politikerna inte vill se eller höra talas om. Sedan 1975 har antalet fullbordade våldtäkter ökat med 1 666 procent.

1975 var som bekant det år då en enig riksdag beslutade att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle. Samtidigt tog massinvandringen fart. Här kan vi se ett av resultaten.

Brå (Brottsförebygande rådet) har i två stora undersökningar, 1996 och 2005, konstaterat att invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldtäktsbrott, med cirka fem gånger. Sedan 2005 har ingen motsvarande undersökning gjorts. Det innebär att 2001 är det sista året som det finns statistik för. Vad som hänt efter 2001 vet vi inte.

Det är uppenbart att politikerna inte vill veta vad massinvandringen får för konsekvenser. Däremot vet vi att tre olika regeringar sedan millennieskiftet tillsammans har tagit in närmare två miljoner migranter i Sverige.

Det har gjorts flera lagändringar som har vidgat begreppet våldtäkt och ofta har använts för att bortförklara ökningen. En annan förklaring är ”ökad anmälningsbenägenhet”. Men det är mycket tveksamt om det kan förklara den enorma ökningen av våldtäktsanmälningar. Varje kvinna är i dag smärtsamt medveten om att en rättegång innebär ytterligare traumatisering, och det räcker som skäl för att många ska avstå från att polisanmäla en våldtäkt.

Observera att diagrammet anger fullbordade våldtäkter. Brå presenterar våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter tillsammans. Det ger en vilseledande bild, eftersom antalet våldtäktsförsök ökar i betydligt mindre omfattning än fullbordade våldtäkter. En slutsats som kan dras av det är att fler våldtäkter än tidigare inte stannar vid våldtäktsförsök utan blir fullbordade, sannolikt på grund av fler fall av allvarligt hot och övervåld där kvinnan inte har en chans att komma undan.

En annan slutsats är att politikerna är fullkomligt likgiltiga inför att hundratusentals flickor och kvinnor utsätts för sexualbrott som en följd av massinvandringen och struntar fullständigt i den otrygghet och utsatthet som många kvinnor upplever i dag.

Om politikerna INTE var likgiltiga för vad kvinnor utsätts för i form av sexuellt övervåld skulle de vidta den enda adekvata åtgärden: stoppa massinvandringen av ensamma män och se till att varenda man med utländsk bakgrund som dömts för sexualbrott utvisas.

Att politikerna inte handlar kan bara tolkas på ett sätt: de offrar gärna kvinnors liv och trygghet bara de själva får känna godhetsglorian sväva över sina genomkorrumperade, maktlystna huvuden. De tycker att det är värt priset för att Sverige ska framstå som ”humanitär stormakt”.

Humanitet – för vem? Samvetslösa hycklare är vad de är.

 


 

Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

 

Varmt tack för din gåva!

14 reaktioner till “Våldtäkterna har ökat med 1 666 procent sedan 1975

 1. Politikerna kan alltid hänvisa till att de inte vet hur resultatet skulle ha blivit om de inte hade fattat riksdagsbeslutet 1975. Därmed har de utrymme att bortförklara ökningen av våldtäkter.

  Gilla

 2. En av många saker som jag inte förstår är att om nu det stora och omvälvande beslutet fattades 1975 så bör man väl försöka ha kontroll över resultatet. Om utvecklingen går åt rätt håll, eller spårar ur.
  På samma sätt som vid vaccinering mot svininfluensa då det blev indikatorer att biverkningar uppstod.
  Det verkar för mig konstigt att försöka genomföra en sådant enormt omvälvande förändring och inte följa upp eller ha koll.
  Vad tycks?

  Gilla

 3. Att inte försök till våldtäkt ökat i samma omfattning som fullbordade dito, kan väl bero på att den drabbade drar en lättnadens suck och låter saken bero.

  Gilla

 4. 1645 våldtäkter med fler än en gärningsman (ofta gruppvåldtäkter) där gärningsman är känd vid namn skulle det vara, inte våldtäkter som helhet

  Gillad av 1 person

 5. En annan sak som är högst obehaglig är hur man har fifflat med statistiken. I oktober 2012 ändrade man registreringen för våldtäkter med fler än en gärningsman. Innan ändringen registrerades en gruppvåldtäkt med fem gärningsmän som fem våldtäkter, efter ändringen registreras en likadan våldtäkt som en. Mellan 2014 och augusti förra året hade polisen fått in 1645 anmälningar av våldtäkt med känd gärningsman. Hade ändringen inte gjorts hade vi som minst sett 1645 våldtäkter till. Lägger man sen till det faktum att det många gånger varit fler än två så blir det ännu värre.
  När jag frågade BRÅ om detta så nekade de till ändringen, tills att jag skickade en print screen på deras egna dokument. Då svarade de inte.

  Gillad av 3 personer

 6. Jag har inte den kapaciteten men skulle någon insatt kunna göra en statistik på hur många som har tagit livet av sig på grund av en gruppvåldtäkt? Och gärna med tilläggsaspekten att ingen av förövarna dömts eller urvisats!!!

  Gillad av 2 personer

 7. Detta gör mig så oerhört ledsen, för det innebär också att så många flickor/kvinnor har fått sina liv förstörda!

  Ingen ljusning i sikte med den nyvalda regeringen, tvärtom. De normaliserar vansinnet. Vi måste stoppa invandringen tills vi har en politik som fungerar. Spiken i kistan är redan islagen med påskriften för Global Impact. Stefan Löfvèn säger idag att hatet mot Annie Lööf beror på att vi är rädda för starka kvinnor. Nej, säger jag, vi är rädda för SVAGA kvinnor, de som är köpta av globalister…

  Hur ska vi få ordning på detta land när sunt förnuft är högerextremt och sanning är lika med rasism.
  Gud hjälpe oss…

  TACK Julia för att du är en föregångare i kampen!

  Gillad av 2 personer

 8. Det rapporteras på diverse webbsidor att av invandrarna från Afrika bortåt en tredjedel är HIV-positiva, Det torde också en del av övriga invandrare vara. Detta talar ingen om och jag undrar om man ens bryr sig om att testa för detta hos offren. Det verkar som man hellre vill tysta ner det.

  Gillad av 1 person

 9. Men i ärlighetens namn måste vi medge att det finns en annan faktor som påverkar statistiken, definitionen på vad som är våldtäkt har ändrats. Jag har förstått att man numera före ett samlag egentligen måste sammanställa och underteckna ett detaljerat fördrag över vad som skall få utföras. Och en tredje person bör vara närvarande som vittne under hela samlaget med anteckningsmateriel och helst också med en videokamera. Annars riskerar man att kvinnan efteråt påstår att något av henne oönskat inträffade, alltså att en ”våldtäkt” blev utförd.

  Detta innebär naturligtvis inte att ”riktiga” våldtäkter också har ökat kraftigt men troligen inte fullt så mycket som denna statistik utvisar

  Gilla

 10. Intressant att känna till hur det mångkulturella samhället definierades år 1975 och även känna till om Riksdagen anlitat sakkunniga som kunde gå i godo för dess förträfflighet?

  Dörren öppnades för många invandrare från helt främmande kulturer, vars sätt att tänka och ideologi helt gick i strid med folkstyret- något man blundade för?

  En stor omställning skulle det väl leda till, Sverige skulle avgörande förändras av allt att döma, och man kunde väl tycka att just denna fråga kunde bli föremål för en rådgivande folkomröstning, men därav blev intet.

  Lika barn leker bäst och helst tillsammans – det borde även riksdagsledamöter känna till. Det mångkulturella samhället leder till många etniska grupper eller enklaver, samtidigt som den nationella samhörighetskänslan alltmer försvagas.

  Själva idén med beslutet- att ta död på en nationell samhörighet, så förhatlig för denna generations politiker?

  Hela projektet verkar vara väldigt illa genomtänkt, och man är förbluffad att Riksdagen enhälligt kunde besluta sig för något så ogenomtänkt.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s