Varför är det så bråttom att driva igenom 5G trots outredda hälsoeffekter?

5G, femte generationen trådlös teknik, är inte utredd vad gäller säkerhet och hälsorisker. Experimentet sker i blindo, och befolkningen är icke tillfrågade försökskaniner.

Samtliga aktörer; telekomindustri, politiker och myndigheter (som enligt lag ska värna om befolkningens hälsa) visar en anmärkningsvärd brådska att genomföra 5G, utan säkerhetstester, information och debatt. 

5G-systemet framställs som en frälsning och tvingas på befolkningen genom överrumplingstaktik. Varför? Naturligtvis för att gigantiska vinster hägrar för telekomindustrin om de tillåts täcka hela jorden med mikrovågsstrålningen från 5G. De vinsterna övertrumfar folkhälsan.

Den guldkalv som mobiltelefonerna har inneburit för industrin har mattats i glansen sedan försäljningen det senaste året har sjunkit med 5,6 procent. För att behålla vinstmarginalerna är det bråttom att hitta nya guldkalvar. Det är där 5G kommer in. Telekomindustrin vill självklart säkra maximal utbyggnad av 5G-nätet innan säkerhetsrisker och hälsoeffekter har dokumenterats och alltför besvärande medicinska undersökningsresultat har hunnit publiceras.

Om det visar sig att människor drabbas av sjukdom som kan relateras till utbyggnaden av 5G-systemet blir det upp till var och en att, till höga rättegångskostnader, bevisa sambandet. Det kommer de flesta inte att ha ekonomiska eller andra möjligheter att genomdriva. Om 5G redan är igång kan vinsterna alltså till stor del räknas hem – samtidigt som riskerna minskar för telekomindustrin att åläggas att riva ner systemet.

I Sverige har 5G redan installerats på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, i Stockholm. Försöket invigdes av prins Daniel den 5 december förra året.

Prins Daniel inviger 5G i Stockholm

USA har kommit längst i genomförandet av 5G. Där skjuter nu master och antenner upp i i stort sett varje kvarter. Minst 300 000 cell towers ska uppföras den närmaste tiden.

En yrvaken, oinformerad befolkning upptäcker att de utsätts för strålningsrisker som de aldrig har fått ta ställning till. De upptäcker också att deras fastigheter sjunker dramatiskt i värde när bostadsområdena påtvingas 5G-master i varje gathörn.

I följande uttalanden av en av USA:s mäktigaste företrädare för telekomindustrin, Tom Wheeler, blir det tydligt att det är industrins vilja att plocka hem mångmiljardvinster som styr utvecklingen, inte hur tekniken påverkar folkhälsan:

”Vi måste snabba på genomförandet av 5G här på vår kontinent oavsett vad myndigheterna och befolkningen säger. Vi tänker inte låta kommittéer och regler definiera vår framtid. Vi tänker inte vänta på gränsvärden” säger i den första videon här nedanför den korrumperade lobbyisten Tom Wheeler.

Efter tolv år som chef för telekomindustrins lobbyorganisationer NCTA och CTIA utsågs han 2013 av president Barack Obama som ordförande för den federala myndigheten FCC (Federal Communications Commission) – en motsvarighet till svenska Strålsäkerhetsmyndigheten. 

NCTA och CTIA är de två största amerikanska lobbyorganisationerna knutna till telekomindustrin. Deras jobb är att få människor att tro att industrins trådlösa produkter, som mobiltelefoner och surfplattor, är helt säkra och ofarliga.

Tom Wheeler, före detta lobbyist i telekomindustrin som blev ordförande för den federala myndigheten FCC i USA. ”Vi tänker inte vänta på gränsvärden” säger han i videon nedan.

”Regel nummer 1 är att teknologin ska styra politiken. Politiken ska inte styra teknologin” säger Tom Wheeler.

Hans uttalanden är uppseendeväckande. Tom Wheeler är en livsfarlig man, fullständigt skrupelfri när det gäller människors liv och hälsa. Han avgick som ordförande i FCC när Donald Trump blev president 2016. Men oetiska kopplingar mellan telekomindustrin och tillsynsmyndigheter är mycket vanliga över hela världen.

Jag har valt ut några videos som ger dig möjligheter att bilda dig en egen uppfattning om den tekniska utveckling som snabbt tvingas på hela Västvärlden. Det handlar om dig, dina barn och er hälsa och säkerhet.

Genomskåda propagandan! Det kan rädda ditt liv.

”Strålningen är mycket högre än vi tillåter i våra egna laboratorier”

”Det fanns ingen opposition mot den lag som släppte tekniken loss 1996”

Bill Clinton släppte loss telekomindustrin genom en lag 1996.

Lagen ”Telecommunications Act of 1996” infördes under Bill Clintons (dem) tid som president. Det är den mest omfattande telekommunikationslagstiftningen i USA sedan 1934. Lagen innebar en avreglering av TV- och radio- och telekommunikationsmarknaden. Telekombolagen kan införa vilken teknik de vill utan att den enskilda delstaten behöver godkänna den.

Enligt den korrupta federala myndigheten FCC (Federal Communications Commission) var ändamålet med lagen att ”låta alla ta sig in i kommunikationsföretagens värld och låta alla kommunikationsföretag tävla mot varandra på alla marknader.”

När amerikanska medborgare drabbas av hjärntumörer och andra sjukdomar som kan härledas till skadlig mikrovågsstrålning ställer de naturligtvis sina lokala politiker och delstatspolitiker till svars – bara för att få beskedet att lagen är federal och att lokala politiker och myndigheter inte kan göra någonting för att stoppa experimenten.

Forskare: ”Jag trodde att om tekniken skulle vara skadlig skulle jag känna till det.

Jag hade fel.”

Devra Davis, född 1946, är en av USA:s mest välrenommerade epidemiologer, speciellt inriktad på att förebygga sjukdomar genom forskning i miljöfaktorer som påverkar vår hälsa. På senare år har hon inriktat sin forskning på hälsorisker orsakade av trådlösa nätverk och utrustning, mobiltelefoner, surfplattor och annat som sänder ut mikrovågor.

Devra Davis började sitt arbete med att undersöka hur det påverkade människors hälsa att rökning var tillåten ombord på flygplan. Ingen tyckte att det var konstigt att rökning var tillåten överallt – en konsekvens av att tobaksindustrin i decennier, ända sedan 1920-talet, utmålat rökning som modernt och glamouröst, något man måste göra för att hänga med.

Marknadsföringen av olika cigarrettmärken gjordes bland annat i långfilmer, där stiliga, beundrade skådespelare lustfyllt bolmade på sina giftpinnar. Industrin försökte i det längsta mörklägga att rökning kan ge lungcancer, som inte alls är glamouröst. Numera är rökning förbjuden i många offentliga miljöer och definitivt ombord på flygplan.

I videon här nedanför föreläser Devra Davis på universitetet i Melbourne. Hon ser paralleller mellan sin forskning om rökning ombord på flygplan för flera decennier sedan och det arbete hon gör nu om hälsorisker förknippade med trådlös teknik.

Hon pekar bland annat på de mycket stora risker som mobiltelefoner, surfplattor, lap tops och wi-fi innebär för barn, eftersom deras känsligare kroppar, bland annat hjärnan, absorberar mycket mer av strålningen än en vuxen.

 

Detta är det tionde blogginlägget om 5G.

Här finns de tidigare artiklarna:

Del 1.

5G: Ett experiment med outredda hälsorisker gör oss alla till försökskaniner

Del 2.

I experimentkommunen Umeå blir försökskaninerna barn, sjuka och gamla

Del 3.

Röster om 5G: ”Wake the hell up!”

Del 4.

5G – en brutalisering av vårt gemensamma luftrum

Del 5.

”Regeringens ansvar att informera om strålning – en utbyggnad av 5G-nätet måste stoppas”

Del 6.

Allvarliga varningssignaler: kraftig ökning av hjärntumörer

Del 7.

Allvarliga varningssignaler II: Varför sjunker fertiliteten dramatiskt i Väst?

Del 8.

Politiker bryter mot lagen för att tvinga på Umeåborna 5G

Del 9.

Teknikindustrin gör dig beroende – utnyttjar hur din hjärna fungerar

 

—————————————————————————

Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!

 

24 reaktioner till “Varför är det så bråttom att driva igenom 5G trots outredda hälsoeffekter?

 1. Det finns ett momentum i att ha något väl etablerat . . betänk bara hur länge det har tagit att öppet kunna säga att rökning dödar…… sedan har vi den ”metabola pandemin” som grasserar äsl bara kritiserad av det som kallas ”dissidenter”… det hoax som pågår med ”förnybart” som kräver upp till tusen gånger mer areal jmf med kärnkraft….
  OKK javisst strålning är inte bra i större dos ofta beroende på frekvens a.k.a. förstörelse och genomträngning (förutom foliehatar)

  Gilla

 2. Jag förstår. Min router finns med i listan över deras routrar /modem. Men i titeln på din finns ordet ‘hub’ och till den finns bara specifikationer och installationsanvisningar. De modeller, bla min, som inte har ordet ‘hub’ i titeln har även manualer till nedladdning. Och där anges hur man stänger av Wifi.
  Det är nog en billigare lösning med en hub som din gissar jag.
  Jag visste ju inte tidigare att min wifi var på hela tiden eftersom indikatorn av ngn anledning normalt är frånkopplad.
  I min manual motiveras avstängningen av wifi med energibesparing. Eco[logy] button.

  Gilla

 3. Julia Caesar
  Ang din router
  Jag laddade ner en manual till min egen router som förklarade hur man gör för att ta bort wifi
  När man tryckte på den sk infoknappen visades indikatorlampor och då syntes det att wifi var på hela tiden trots att jag aldrig använder det på den routern.
  När man tryckte på den sk ECO knappen flera ggr så att den övergick från det normala grön färg till blå färg slutade indikatorn för wifi att lysa.
  Eftersom du kanske har en annan router behöver du isf fixa en manual. Men det vore konstigt om det inte gick att ställa in?

  Gilla

 4. Nick Boström som är AI inriktad tog upp det ämnet och han trodde inte riktigt på att det skulle fungera som dom spekulerar. Vi lär oss ju via våra sinnen som sen genom associationer och annat komplicerat blir till våra förmågor.
  Som jag uppfattade det menade han nog att det inte går att bara ersätta/överträffa det med en artefakt i hjärnan.
  Men iden är nog att intelligensen finns i en fjärrdator och att den cybernetiska grejen blir som ett gränssnitt till ett snabbt uppslagsverk. Som går att missbruka givetvis med propaganda och desinfo istf korrekt info.
  Men lägg märke till att dom i vanlig ordning förlägger allt till framtiden.Dom skriver ” Tech giants want to read peoples minds” . Det har Usa redan hållit på med i många årtionden.

  Gilla

 5. Ja den går på elström och min fråga var om du kopplat ifrån strömmen. Jag gör det på min router ibland.
  Hos mig är den försedd med en batterieliminatorkabel men också med en vanlig avstängningstryckknapp.
  Menar du att du har en fast installation där kabeln inte går att komma åt så att du måste gå till säkringsskåpet om du vill stänga av?

  Gilla

 6. Om man använder olika typer av strålning tex ir- laser, ultraljud, mikrovågor etc som skapar ljud går det inte att effektivt undvika att folk runt omkring får liknande symptom. Och det är svårt att få naturligt ljud. Alla som klagat på cybernetisk påverkan har varit ensamma i den situationen och därför har dom klassats som psykotiska etc, vilket är poängen med det. Eliterna vill leka gud. Ger dom sig på människor i grupp blir viljan till motstånd mkt större.
  Cybernetik har många nyttiga tillämpningar om normala civila institutioner som lyder anständiga lagar tar över och säger nej till Nato och andra sekretesskyddade verksamheter. Militären har visat att dom representerar en enormt destruktiv roll de senaste åren. Stöder terror istf att bekämpa den. Av det skälet har dom förbrukat argumentet att dom med hemliga metoder skulle skydda oss mot terror.
  Nato försvarar ingen, saboterar för miljoner människor. Sprider groteska lögner om oskyldiga folk och provocerar fram WW3. Det går inte ha samförstånd med en sån samhällsfarlig kriminell maffia.
  Genom att civila lagbundna myndigheter tar över kan effektiva metoder att förhindra ofrivilliga experiment avbrytas. Och då kan dom nyttiga tillämpningarna börja breda ut sig. Cybernetiska metoder kan nog med tiden ersätta psykofarmaka. Det gillar kanske inte medicinska företag men då kan man bli av med biverkningar.

  Gilla

 7. Det var en konstig fråga.
  Routern går ju på elström.

  Det man kan koppla bort är wi-fi-funktionen, som jag skriver om i en annan kommentar.

  Gilla

 8. Om du kopplar bort strömförsörjningen från routern märker du då att du mår bättre och isf hur lång tid tar det tills du märker skillnad?

  Gilla

 9. Det är helt säkert inte alls så enkelt. Det torde finnas mycket som är spekulativt utan vetenskapliga belägg, men som likväl finns ändå. Om vetenskapliga principer hemlighålls blir det automatiskt spekulativt, och då kan det antingen vara sant eller det är det inte. Vem tror sig kunna avgöra det? Man vill ju att man inte skall tro det…

  Det har rapporterats om att framkalla röster i huvudet även utan att det finns implantat där som mottagare. Ännu värre är då omärkliga viskningar som går direkt in det omedvetna och påverkar tankar och åsikter. Modulerade energier och interferensfenomen.

  Att sådant också kan påverka biologin manipulativt är troligt. AI (artificiell intelligens) kan faktiskt också komma att ERSÄTTA MÄNNISKOR…

  ”Lyd! Fråga inte! Tro vad man säger till dig! Tänk inte efter! Gör som du blir tillsagd!” Osv, etc. mm…

  Gillad av 1 person

 10. Subliminalt inplanterade åsikter kräver isf avancerade elektroniska gränssnitt (implantat) inopererade i personens kropp.
  Är man oroad över det är motmedlet att göra tillgängligt detektorer som avslöjar såna grejer. Det går att realisera genom att man stimulerar övertoner som uppkommer från alla aktiva elektroniska komponenter.
  Ofrivilliga cybernetiska experiment har pågått sen 1960-talet utan några 5G nät. Robert Näslund har omvittnat att han blev utsatt för det sen, efter vad jag minns, 1967.
  De andra exemplen du nämner är spekulationer som det inte finns vetenskapligt stöd för.
  Julia lade tidigare in info om kemiska orsaker till biologiska störningar vilket är en mkt mer rationell förklaring.
  5G eller liknande är nog en naturlig del av tex självkörande bilar som folk kommer att efterfråga säkerhet för.
  Det är inget tvivel om att säkerheten går att öka om man använder både centrala och lokala datorer som håller koll på mängder av indata. Ska man vara konsekvent bör man protestera mot hela paketet av moderna system som hör samman med robotar och AI.
  Det finns andra skäl till att dom tiger. AI kommer sannolikt att bit för bit ersätta människors jobb.
  Det är svårt att överblicka en sån framtid. Man får ta det onda med det goda eller fly civilisationen om det finns nånstans kvar att fly till.

  Gilla

 11. Att ta bort wi-fi i sin bostad kan visa sig vara svårare än man har haft anledning att förutse. Jag mådde väldigt dåligt av min router som jag fick installerad för några månader sedan efter att Telia lagt ner kopparnätet där jag bor.

  Det visade sig att routern har wi-fi-funktionen påslagen, trots att den har kabel. Nästa överraskning: man kan inte stänga av routerns wi-fi-funktion själv. Det måste göras centralt av operatören Comhem.

  Omvänt har alltså det privata, vinstdrivna företaget Comhem makten att utsätta sina abonnenter för hälsorisker och sänkt livskvalitet genom att med en knapptryckning tvinga på oss wi-fi som vi varken vill ha eller behöver.

  Skrämmande!

  Gillad av 1 person

 12. Högst sannolikt på grund av ”avsikliga biverkningar” som vi inte skall veta om…
  Det finns många möjligheter: psykiska verkninger som till exempel medgörlighet och lydnad, fysiska som till exempel ohälsa (begränsad livslängd samt farmaprofit) och låg fruktsamhet (se annorstädes på denna blog), andliga som till exempel rätt tänkande och implanterade åsikter (subliminal ”inspiration”)…

  Gillad av 1 person

 13. Wheeler kan mkt väl avse att provocera fram just den reaktionen som uppkommer hos er.
  Som jag tidigare påpekat har Usa fördel av att 4G behålls och 5G fördröjs så att Usa fortsätter få in stora summor i licenspengar för 4G. Och efterhand som Usa kommer ifatt Kina. Den höga Huawei-tjänstemannen(dvs kvinnan) är som ni vet kidnappad av Kanadensiska myndigheter för Usas räkning. Kanske tänker Usa skapa nåt som ger dom licenspengar och som (med affärsadvokaters hjälp) ersätter 5G för att utmanövrera Kina. Eller kanske vill dom bara fördröja för att komma med en egen konkurrenskraftig version.
  Det är solklart att Usa har fördelar av att sätta skräck i er.
  Hur sannolikt är det att de självkörande bilarna är bluff och inte kommer i ganska snabb takt?
  Och andra robottillämpningar. Artificiell intelligens.
  För dom kommer nog att använda sig av säkerhetssystem som drar nytta av ett omgivande kommunikationsnät.
  Man bör se helheten och isf avstå både från robotiseringen och radiosystemet.
  Jag har aldrig ens haft en smartphone och skulle inte lida av ett enklare samhälle ur den aspekten men vad händer med Sveriges arbetsmarknad och ekonomi om vi avrustar vår högteknologiska sektor?

  Gilla

 14. Ju kortare frekvenser desto närmare för påverkan. Ta bort wi-fi i hemmet, använd hard wire. Jag ska byta ut min iPhone mot en Nokia eller skaffa en laddbox!

  Gillad av 1 person

 15. De vackra orden om demokrati och allas lika värde gäller bara en liten exklusiv skara. Så länge den kretsen av makthavare upplever större vinster än skada av något farligt får det fortsätta. Det är ett axiom som kan appliceras på många företeelser.

  De som inte hör till de exklusiva är alltid exkluderade och hålls i okunskap eller tystas.

  Nu riskerar flera än dessa förtappade att drabbas av något som är mycket farligare än de relativt små förändringar av de livgivande gaser som finns i jordens atmosfär.

  Jakten på koldioxid har blivit ett politiskt redskap genom kontroll av information. Koldioxiden i atmosfären är självreglerande och förändringarna hittills är mikroskopiska. Så också kväveföreningarna från förbränningsmotorer, främst diesel.

  Bilindustrin har ändå tagit fram lösningar som fungerar, t ex partikelfällor, avgaskatalysatorer och kemisk behandling av kväveoxiderna till kvävgas och vatten. Ändå har detta blivit till politiska redskap för att förändra livet för oss.

  Vad är det som är farligt med det sladdlösa samhället, med mobiler och 5G? Jo, vi får en dramatisk ökning av energibestrålningen inom ett våglängdsområde där vi tidigare inte haft så hög belastning, därför att jordens magnetfält och atmosfär skyddat oss och allt annat levande. Där utanför är det döden som råder med strålning och partikelbombardemang.

  Strålningen från Tjernobyl hade inte varit något problem om inte hettan och branden spridit ut stoff och partiklar med hög radioaktivitet.

  Nu sprider man med 5G ut massor av radiomaster vilka avger en intensivare strålning inom våglängdsområden vi på jorden varit förskonade från. Även om jämförelsen med Tjernobyl haltar kanske det är nödvändigt att ta till för att styra upp 5G.

  Vem vill ha Tjernobyl i sovrummet? Vem?

  Gillad av 1 person

 16. Skaffa fiber om det är möjligt ..sen får man åka runt och ägna sig åt vandalism där det behövs.. iaf i ens närområde.. så man slipper ha den där påtvingade skiten strålandes i ens hem och liv.. det finns en anledning till varför mikrovågsugnar är försedda med en dörr..

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s