Singla slant-demokrati vill utestänga SD

Ska en ny regering kunna bildas ur det kaos och de sandlådeattityder som kännetecknar det absurda politiska skådespel som pågår efter valet? Tisdag morgon inleds en ny talmansrunda i syfte att försöka bilda en regering. I tur och ordning betar riksdagens nyvalde talman Andréas Norlén (m) av sonderande samtal med alla åtta partiledarna.

Förste talman Andreas Norlén betade av alla åtta partiledarna i den första talmansrundan, på torsdagen.

TORSDAG 27 SEPTEMBER.

Den första talmansrundan ledde inte till några öppningar för en möjlig regeringsbildning. Andréas Norlén dricker sig igenom den ena kannan kaffe efter den andra.

Hur många koppar kaffe orkar en talman dricka under en dag? Hur många kakor orkar han äta?

Regeringsfrågan står och stampar i en återvändsgränd. Ingen vill ge sig. Ingen är beredd att röra sig en millimeter i förhållande till tidigare tjurskalliga utfästelser.

Jan Björklund (l) har till exempel lovat sina adopterade barn att aldrig medverka till att ge Sverigedemokraterna någon politisk makt. En fullkomligt häpnadsväckande sammanblandning av två vitt skilda saker: privata familjeförhållanden och att utöva politik.

Låsningen är total. Stefan Löfven vägrar stödja en Alliansregering, och det finns inte heller stöd för en S-ledd regering. Det finns inga möjligheter att bilda en regering över huvud taget. I det spel som pågår visar samtliga partier i sjuklövern sitt förakt för demokratin och väljarna genom att med alla medel försöka utestänga Sverigedemokraterna från inflytande.

Det räcker kanske inte med en talman för att bilda nästa svenska regering, det krävs kanske en trollkarl” skriver SVT:s politiske kommentator Mats Knutson. 

Alliansen ler – men har betydande sprickor.

Härskartekniker à la sandlåda råder bland partiledarna. Alla regredierar till tjurskallig fyraårsålder. Det allt överordnade målet för sjuklöverns partiledare är att utestänga det tredje största partiet, Sverigedemokraterna, som fick 17,53 procent av rösterna – och därmed demonstrera att man struntar totalt i 1 135 627 väljare. Det är uppenbart att målet INTE handlar om att ta hänsyn till valresultatet och ta ansvar för landets och befolkningens bästa.

Mats Knutson igen:

Det finns stora sprickor i Alliansen, de glada minerna till trots. Den största sprickan är huruvida allianspartierna ska samarbeta med SD eller inte. Klarar de inte att lösa den är Alliansen historia.”

Valrörelsens politiska debatter om partiernas olika syn på välfärd, asylpolitik, ekonomi och skatter tycks snabbt blekna bort. Regeringsfrågan tenderar i stället att koka ner till en enda fråga: att hålla Sverigedemokraterna borta från makt och inflytande” skriver Mats Knutson.

Hur hamnade vi här?

Det här är inget försök till analys, snarare några nedslag och brottstycken från de senaste veckorna; känslor, tankar, händelser – även sådant som inte utspelar sig i maktens korridorer. Det verkliga livet pågår ju utanför dem.

Utgångspunkten är resultatet av riksdagsvalet den 9 september.

Valfusk?

Misstankar och rapporter om valfusk duggar tätt. Närmare 900 anmälningar har gjorts till Valprövningsnämnden, jämfört med ett hundratal vid valet 2014. Det är rekord.

Överklagandena handlar om försvunna röstsedlar, problem med röstlängden samt att andra har kunnat se vilka röstsedlar man väljer och vad man röstar på. På lokal nivå har man i flera fall misstankar om otillåten valpåverkan av olika slag, bland annat i Degerfors och Karlskrona.

Misstankar om att valet inte har gått rätt till skapar givetvis misstänksamhet mot valsystemet, funktionärer och ytterst mot politikerna. Den misstänksamheten äter sig in bland väljarna och undergräver i förlängningen tilliten till demokratin, skapar sprickor och splittring. Enda sättet att återställa förtroendet – om det ens är möjligt – är att noggrant utreda vartenda överklagande.

Besvikelsen.

”Hur ska vänstern hantera sin besvikelse?”

Författaren Göran Palm (1931-2016).

Frågan ställdes i baksmällan efter vänsterns erövringståg på 1960- och -70-talen. Den politiska scenen var ett Sverige som styrts av socialdemokraterna sedan 1932. Jag tror att det var författaren Göran Palm (1931-2016) som formulerade frågan.

Vänsterns besvikelse är mig fullkomligt likgiltig. En betydligt intressantare fråga är hur den Sverigevänliga rörelsen och vi som betraktar oss som konservativa ska hantera vår besvikelse. En bra början är att erkänna att den existerar. Att bottna i den, känna hur den kastar en mörk skugga över landet när valrörelsens vidriga excesser, lögner och utspel visar upp sitt facit.

Man kan inte trolla bort en känsla genom att förneka dess existens. I varierande grad, beroende på personlighet, satsar vi oss själva, vare sig det handlar om kärlek eller politik eller något annat som väcker vårt engagemang. Vi investerar oss själva, ger allt vi har, kropp och själ, engagerade i varje cell. Och fallet blir hårt och smärtsamt när misslyckandet och besvikelsen stirrar oss i ansiktet.

Det är inte så att jag missunnar dem som svävar i ett tillstånd av eufori efter valet. Tvärtom, det är imponerande och en bragd i sig att kunna trivas med det politiska kaos som valresultatet har utlöst. Men jag tänker på oss andra, vi som har fallit ner i politisk depression och pendlar mellan emigrationsdrömmar och förtvivlan. Jag tror inte att vi är så få.

Jag målar fönster. För att det behövs, och som egenterapi. Den heta sommaren och ständigt gassande solen har tagit hårt på linoljefärgen, det yttersta skyddet mot vädrets makter. Målningen är både en flykt från och flyter ihop med den politiska turbulensen, i verkligheten och i den här krönikan.

Första fönstret klart. Tjugofyra rutor.

Good Night, and Good Luck!

En av dem som brukar kommentera på min blogg, Kapten Bo – svensk flygkapten, bosatt i USA sedan många år – uttrycker sin egen, min och andras besvikelse så här:

Good Night, and Good Luck!”

Så avslutade den berömde radiojournalisten Edward Murrow sina sändningar: “God Natt, och Lycka Till!”

Murrow är mest känd för sina många känslofulla reportage från Blitzens sönderbombade London. Och i en situation då ens nästa andetag närsomhelst kunde vara ens sista, var avslutningen förståelig.

Och så känner jag mej efter valresultatet. Vi hade en sista allvarlig chans att kanske vända inriktningen, att möjligen behålla Sverige som det fosterland vi svenskar vill ha och leva i. Men tydligen tycker 82 procent av svenskarna att allt är bra som det är, någon annan slutsats kan man inte dra.

Javisst, det var säkert en del valfusk och gammelmedias ned-bruning av SD behöver vi ju inte tala om, och så vidare. Det är dock ingen tvekan om att det här är ett rejält och kanske avgörande misslyckande för Sverigevänner!

Om Sverigedemokraterna fått 25 procent eller mer, om Alternativ för Sverige fått nära eller över riksdagsgränsen, om miljöpartiet åkt ut… Då hade jag kallat valet en seger, oavsett utseendet på en ny regering.

Men så blev det ju inte. Istället blir det…. Business as usual…. Massinvasionen fortsätter. Den grova kriminaliteten fortsätter. Islamiseringen fortsätter.

För egen del kan jag bara säga till Sverige:

God Natt, och Lycka Till!”

Kapten Bo”

Valresultatet är en seger för ljugande politiker och för gammel-ljugmedia som fortfarande lyckas hjärntvätta och indoktrinera svenska folket.

Det skrev jag om nyligen i krönikan ”Ett grundlurat folk valde bort sig självt”. Det är ett demokratiskt misslyckande att folkmajoriteten inte gör välinformerade val, att vi trots hårt arbete i alternativmedia inte når ut till fler.

Inför det här valet är vi många som har kämpat hårt för att åstadkomma en förändring. Men fortfarande tycker 82 procent av väljarna att sjuklöverpartierna förtjänar förnyat förtroende, trots en välfärd i förfall och ett accelererande folkutbyte.

Om fler väljare hade tillgång till saklig, korrekt och ovinklad information i kombination med ett minskat behov av politiska illusioner föreställer jag mig att valresultatet skulle se annorlunda ut.

Kanske behöver människor bokstavligen uppleva mångkulturens verkningar på sitt eget skinn innan de förstår vad det handlar om? Om ens egen dotter blir våldtagen, de egna barnen misshandlade, gamla mamma rånad – då finns åtminstone en möjlighet till djupare insikt i konsekvenserna av omvandlingen av vårt land genom påtvingad massinvandring och mångkultur.

Andra fönstret klart. Tolv rutor.

Det som pågår, både i valrörelsen och regeringsförhandlingarna, är absurd teater som tydligt uttrycker den politiska klassens förakt för väljarna.

MÅNDAG 24 SEPTEMBER.

Malmö stad spränger miljardgränsen i kostnaderna för socialbidrag/försörjningsstöd. Den totala kostnaden för ekonomiskt bistånd för 2018 kommer att landa på 1,05 miljarder kronor. Framför allt är det anhöriginvandringen som belastar socialbudgeten och därmed skattebetalarna. Antalet anhöriginvandrare i Malmö har ökat med nästan 40 procent jämfört med föregående år.

Till skillnad från i andra länder behöver inte den först invandrade personen försörja de anhöriga som kommer efter till Sverige. Istället täcks Malmös finansiella underskott av skatteutjämningsbidrag från skattebetalarna i andra kommuner.

TISDAG 25 SEPTEMBER.

Det största sveket – välfärdsbiljett för 10 500 afghanska män utan asylskäl

Migrationsöverdomstolen anser att gymnasielagen kan tillämpas.

Trots förödande kritik från Lagrådet och andra remissinstanser drevs den så kallade gymnasielagen igenom i riksdagen den 7 juni av socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och centerpartiet. Lagen ger 9 000 afghaner utan asylskäl möjlighet att få uppehållstillstånd med det enda kravet att de ”har för avsikt” att bedriva gymnasiestudier.

Gruppen visar sig bli betydligt större än 9 000. Enligt migrationsverket har 10 557 ungdomar fått sin ansökan om uppehållstillstånd för gymnasiestudier registrerad. 1 294 ärenden har avgjorts, medan 9 219 ansökningar ska prövas när ansökningstiden nu är över. Ytterligare några hundratal ansökningar registreras just nu (början av oktober).

Afghaner sittstrejkar för att de inte tycker att utlänningslagen ska gälla dem.

I två domar har migrationsöverdomstolen beslutat att lagen kan tillämpas. Därmed är det fritt fram för alla berörda instanser att ta resurser från Sveriges egna svagaste grupper och vräka dem över mer än 10 000 friska, starka unga män som inte har några som helst skyddsskäl. De har inte heller skytt några medel eller kostnader för att ta sig genom en lång rad säkra länder till Sverige i sin jakt på social välfärd. Ingen enda har visat några ID-handlingar. Deras identitet är okänd.

Migrationsöverdomstolen anser att EU-reglerna (Schengenregelverket m.m.) inte hindrar ett sänkt beviskrav rörande identitet vid prövningen av frågan om uppehållstillstånd för en utlänning som redan vistas i Sverige på det sätt som anges i den tillfälliga lagen”, skriver migrationsöverdomstolen i pressmeddelandet. 

Bockhornsbeslag, smidda efter gammal förlaga.

TISDAG 25 SEPTEMBER.

På sin första dag i riksdagen lyckas den inkryssade somaliska miljöpartisten Leila Ali Elmi inte få upp bordsskivan och missar därför voteringen om Stefan Löfven. Bordsskivor kan vara svåra att förstå sig på.

Miljöpartisten Leila Ali Elmi stod på icke valbar plats men kryssades in i riksdagen av den somaliska kolonin efter en valkampanj helt på somaliska.

TISDAG 25 SEPTEMBER.

Opolitiska tjänstemän protesterar mot ”rasistisk” regering.

Bloggaren Johan Westerholm avslöjar att ett stort antal ”opolitiska” tjänstemän på Utrikesdepartementet skrivit ett upprop där de utgår ifrån att varje annan regering än en socialdemokratisk har fel värdegrund och är rasistisk.

Uppropet pekar implicit ut alla andra regeringar än en socialdemokratisk som fientligt inställd till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell läggning än heterosexuell och att dessa skulle diskrimineras. En kommande ministär menar initiativtagarna skulle vara rasistisk och homofobisk utan att veta något närmare om vilket regeringsalternativ som till slut vinner riksdagsmajoritet” skriver Johan Westerholm.

TORSDAG 27 SEPTEMBER.

Carl Bildt (m) protesterar mot tjänstemannauppropet på sin blogg:

”Tjänstemän i regeringens kansli ska vara lojala mot den regering som bildas. Om man av personlig övertygelse inte klarar av denna lojalitet bör man självfallet säga upp sig.”

TISDAG 25 SEPTEMBER.

Pippi Långstrump flyttar till Rinkeby i ny barnbok.

I en ny bok blir Pippi Långstrump rom och flyttar till Rinkeby.

I en ny bok flyttar Astrid Lindgrens sagofigur Pippi Långstrump till den ”utsatta” Stockholmsförorten Rinkeby. Hon byter också etnicitet och blir rom.

Idén växte fram när författaren Gunilla Lundgren höll i en skrivarverkstad för romska barn i Rinkeby. Berättelsen ”Pippi i Rinkeby” kommer att ges ut som bok och som radioföljetong i Sveriges Radio. Våldförandet på Pippi har godkänts av Astrid Lindgrens släktingar.

ONSDAG 26 SEPTEMBER.

S och M singlar slant om ordförandeposterna i riksdagens utskott.

Tobias Billström (m) singlar slant tillsammans med Anders Ygeman (s) om vilka som ska ha ordförandeposterna i riksdagens utskott. Singla slant-demokrati.

Gruppledarna Tobias Billström (m) och Anders Ygeman (s) kom överens om en genial idé om hur ordförandeposterna i riksdagens femton utskott ska fördelas: genom att singla slant. Moderaterna får tillsätta sju ordförandeposter i riksdagens utskott, medan Socialdemokraterna får åtta. Dessutom får S ordförandeposten i EU-nämnden.

I Sverige har vi nu singla slant-demokrati. Båda slantsinglarna var fullkomligt överens om att riksdagens tredje största parti, Sverigedemokraterna, inte ska ha en enda ordförandepost.

Tredje fönstret klart. Tolv rutor.

ONSDAG 26 SEPTEMBER.

Pensionschocken – varför kom den efter valet?

De som är 35 år i dag måste arbeta tills de blir 70 år om pensionen ska bli runt 70-80 procent av lönen.

Det framgår av en beräkning från Pensionsmyndigheten. För dem som är födda mellan 1958 och 1966 är riktåldern 66-67 år. Den officiella orsaken är att befolkningen blir äldre. Den inofficiella orsaken är att allt färre skattebetalare ska försörja hundratusentals invandrare som inte arbetar och försörjer sig själva.

ONSDAG 26 SEPTEMBER.

Rinkeby ska bli ett mönsterområde till år 2030.

För fyra år sedan startade Polisen en storsatsning för att lugna ner området, eftersom det fanns uppemot 300 ungdomar med kopplingar till brottslighet. Rinkeby klassas fortfarande som ett ”utsatt område”, men Polisen satsar på att det år 2030 har utvecklats till ett mönsterområde.

Och ingen talar om vad Rinkeby och andra ”utsatta” områden är utsatta för: sina invånare. Under augusti attackerades byggarbetsplatsen där det nya polishuset i Rinkeby ska byggas. Förutom det har ett antal bilar bränts.

TORSDAG 27 SEPTEMBER.

Globalisten Annie Lööf (c).

Annie Lööf (c) – sugen på makt.

Annie Lööf avslöjas som hemlig medlem i den globalistiska Trilaterala kommissionen.

Annie Lööf har en enda, överordnad drivkraft: hon vill ha makt. Hennes agenda är inte att värna det svenska folket. Hon backas upp av globalistiska intressen i Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen.

TORSDAG 27 SEPTEMBER.

Fredrika Bremer-förbundet och Rättviseförmedlingen vill ha ett nytt bokstaveringsalfabet som är inkluderande för hela Sveriges befolkning.

Att svenska myndigheter i dag använder sig av ett bokstaveringsalfabet som bara består av svenska mansnamn är ojämställt och speglar inte hur Sverige ser ut” hävdar Ulrika Kärnborg och Seher Yilmaz på DN Debatt.

För att ändra på siffrorna och machokulturen har olika satsningar gjorts de senaste åren. Det som framför allt behövs nu är konkreta verktyg” skriver de båda damerna och anser att det är exkluderande machokultur att behöva använda svenska mansnamn. Emir, Khaled, Xena, Vicky och Zelda anses däremot vara inkluderande namn.

Ett par altandörrar klara. Tjugofyra rutor. Sedan kom kylan. Det går inte att måla fönster i elva grader. Både linoljefärgen och jag fryser oss stela.

FREDAG 28 SEPTEMBER.

Allt fler av M:s väljare vill samarbeta med SD.

Enligt en undersökning gjord av Sifo vill fler alliansväljare se ett samarbete med Sverigedemokraterna. Stödet bland Moderaternas väljare uppgår till rekordhöga 76 procent; en ökning med 9 procentenheter.

Bland Kristdemokraternas väljare vill 89 procent se ett SD-samarbete, vilket är 14 procentenheter mer än vid mätningen före valet. Bland Liberalerna 53 procent (+11). Siffrorna för C och resterande partier presenterades inte i TV4:s inslag.

Alliansen – vad är deras mål? Vill de verkligen regera?

FREDAG 28 SEPTEMBER.

Migrationsverket har i all tysthet pausat återvändandet till Afghanistan från 1 augusti. Frågan om återvändandeavtalet (som tecknades i oktober 2016) togs inte upp innan verket valde att pausa insatserna. Myndigheten informerade heller inte departementet förrän efter en månad.

Anledningen till pausen är att Migrationsverket inte anpassat arbetet till den nya dataskyddsförodningen GDPR, något som verket sagt till DN ”borde upptäckts mycket tidigare”.

Gränspolischefen Patrik Engström:

Att programmet är pausat är mycket olyckligt. Det kan innebära att det frivilliga återvändandet stannar av.”

Kvar att måla: ett par altandörrar. Tjugofyra rutor.

FREDAG 28 SEPTEMBER.

Föreningen Mensen söker en driven och kunnig projektledare för menscertifiering av arbetsplatser. Projektet har som mål att hitta metoder för att bryta menstabun i arbetsvärlden och skapa ett mensvänligt arbetsklimat.

Med vår menscertifiering vill vi tillsammans med arbetsplatser identifiera fysiska och psykiska upplevelser av när, hur och varför obekväma och kränkande mensrelaterade situationer uppstår” skriver föreningen, som har fått 530 010 kronor från den nya statliga Jämställdhetsmyndigheten för ”menscertifiering av arbetsplatser”.

Menskonst.

LÖRDAG 29 SEPTEMBER.

Sverige tog helg med en bortröstad statsminister  som leder en expeditionsministär efter en vecka där regeringsfrågan ser ut att vara allt svårare att lösa. Jimmie Åkessons maktspel under den senaste veckan har skakat alliansen” skriver Expressen.

Vad väntar?

Fortsatta talmansrundor.

Fortsatta intriger.

Fortsatt mobbing av Sverigedemokraterna.

Fortsatta försök att utestänga 1,1 miljoner väljare från inflytande.

Kanske ett extraval.

Politik som spelteori intresserar mig inte. Det är svårt att uppamma något intresse för alla turer och krumbukter hit och dit om man har genomskådat taskspeleriets innebörd: föraktet för väljarna och mer makt till dem som inte kan bruka den för landets och folkets bästa.

Bara för sitt eget.

Kvar att måla. Krysspröjsar är svåra.

Tisdag 2 oktober.

17 reaktioner till “Singla slant-demokrati vill utestänga SD

 1. Insåg för inte så länge sedan att i år markerar det år då jag har bott lika länge utomlands som jag gjorde i Sverige. Även jag ser med fasa vad som händer ”där hemma”. Och även här har jag sett skrämselpropaganda om det hemska, högerextrema, nationalist partiet i Sverige.

  Gilla

 2. Jfr Sverige och Ungern: Sverige vänster eller vänsterliberalt, ”gränslös” humanism, mer eller mindre öppna gränser, etiskt och geografiskt, socialistiskt och antikristet.

  Ungern: nationellt-konservativt, kristendomen inskriven i grundlagen (dess värderingar), familjevärderingar, fokusering på egna folket i första hand och en media som inte på vänsterliberalt vis kan manipulera folket.

  Säkert finns det väl problem för vissa grupper även i Ungern men som helhet måste ju Ungern fungera som ett paradis för väldigt många i jämförelse med Sverige.

  Kom snöbollen i rullning i Sverige när avkristningen satte igång med sina följdeffekter, se där en bra fråga?

  Exempelvis mångkulturella samhället proklamerades år 1975 och inte exempelvis 1955.

  Höger och kristendom försvagades redan i början av 1960-talet. Liberalism, vänsterliberalism och kulturmarxism
  framträdde allt starkare från mitten av 1960-talet.

  Kristendomens övertygelse om att ondskan var ett reellt faktum ersattes i hög grad av en humanism som trodde
  att människan är alltigenom god.

  Gilla

 3. Underbara Julia, vad du skriver bra och tänker sunt. Jag bor i Australien sedan trettio år men från andra sidan jorden så gråter jag för mitt land i Norden. Här har vänner förfasat kommenterat om det nya extrem-höger partiet i Sverige. Jodå, propagandan lever här också och folk är dumma som får. Jag funderar mycket på hur man bäst lever med besvikelse, ilska och frustration. Vi använde en hel del antika fönster när vi byggde vårt hus för många år sedan med gott om rutor. Färgen flagnar vilt. Jag kanske skulle prova med egen terapi jag också. Jag brukar dela din blogg på fejan så jag gör det igen. Tack för goda ord! ox (Jag skulle också vilja se lite av ditt fina hus)

  Gilla

 4. Imponerande måste jag säga, att du hinner och orkar med ett sådant projekt ”vid sidan av” ditt tappra frontarbete i den Sverigevänliga folkrörelsen.
  Jag vet hur mycket jobb det innebär då jag har två gamla renoveringsobjekt bakom mig.
  Ser fram emot din eventuellt kommande berättelse kring husbygget.

  Gillad av 1 person

 5. Glömmer aldrig: hade finsk tv på när Sannfinländarna kom in. Regeringschefen, vad han nu heter i Finland, sa att vi måste respektera folkets vilja och prata med dom. Men i Sverige ser politikerna ner på folket som halvt korkade.

  Varför ska vi rösta överhuvudtaget när vi ger partierna i uppdrag att bilda regering. Det borde bli omval, för ingen fick majoritet. Då bestämmer folket. Demokratin existerar inte i ankdammen Sverige. Där sitter politikerna i sandlådan och säger: ”Ni röstade inte rätt så vi mobbar varandra”.

  Kör omval istället tills ett parti får majoritet. Det tar inte längre tid än den parodin. Pippi Långstrump hade löst det här om inte hon hade flyttat till Rinkeby och blivit invandrare.

  Gillad av 3 personer

 6. Hej Kasper!

  Kul att du blev intresserad av mitt hus. Efter många års fåfäng jakt på ett gammalt hus bestämde jag mig för att bygga ett ”gammalt” hus. Läste byggnadsvård, samlade på mig så mycket gammalt byggmaterial jag kunde före byggstart, ritade huset själv och byggde i egen regi.

  Det var tufft men roligt!

  Spegeldörrar från 1800-talet, gammal järnkamin och kakelugn, gammalt handslaget tegel, breda golvbrädor, takbjälkar m m får många att tro att huset är byggt på 1800-talet. Men det är 2000-tal.

  Ytbehandlingen är rödtjära, och alla snickerier har jag målat med linoljefärg.
  Kanske berättar jag om projektet någon gång här på bloggen. Bland det roligaste och mest lärorika jag har gjort.

  Gillad av 3 personer

 7. Ska bli intressant (eller kanske inte) när realpolitiken kring landets gigantiska problem ska ta över efter detta apspel där 7-partiet bara tycks förmögna att klara av en enda sak – peststämpling av sd och därmed spottande drygt 1,1 miljoner ”oanständiga” svenskar rakt i ansiktet.

  Lite OT. Det är inte utan att man bli nyfiken på resten av ditt hus. De vackra fönstren (husets ögon och själ) och ditt ömma vårdande får mig att på goda grunder ana att här döljer sig en nationalromantisk pärla. Grattis till dig och till huset som hamnat i helt rätt händer.

  Gillad av 2 personer

 8. Ockulta krafter bakom icke-regeringsbildningen?

  Kanske var det en freudiansk felsägning av Mats Knutson?

  Kanske tänkte MK så här: ”Det räcker inte med en talisman…..det krävs kanske en trollkarl?

  Gillad av 2 personer

 9. Men men, de hundratusentals invandrarna skulle ju hjälpa och rädda pensionerna, det är väl sant för det har politikerna sagt.
  Vad betyder ett vallöfte egentligen?
  Sverige skulle ha EUs lägsta arbetslöshet 2020 om jag tolkade Stefans uttalande rätt, det såg inte så lovande ut, men han fick inte chansen att ta oss i mål .
  Väldigt snyggt fönsterjobb.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s