Peder Jensen: ”Import av islam betyder import av våld”

Den norske författaren Peder Jensen, känd under pseudonymen Fjordman, har fått rätt i allt som gäller islam och mångkultur. Men i juli 2011 tvingades han i landsflykt för att hans liv var i akut fara. Han har fortfarande efter 13 år inte kunnat återvända till Norge.

Orsaken är det mediedrev och det hat som norska journalister piskade upp efter Anders Behring Breiviks massmord på 77 personer i Oslos regeringskvarter och på Utöya den 22 juli 2011.

Peder Jensen vid Berlinmuren – en symbol för yttrandefrihet som inte får finnas. Foto: Snaphanen.

Jensen påstods lögnaktigt ha varit en inspirationskälla för Breviks terrordåd, för att Breivik – utan kontakt med eller tillåtelse från Peder Jensen – hade citerat Jensens blogg i sitt så kallade ”manifest”.

Tretton år har gått. Den då 36-årige Peder Jensen är nu snart 49 år och befinner sig fortfarande i landsflykt.

Han ser inga möjligheter att återvända till Norge. Han blev syndabocken för ett helt lands vanvettiga hantering av ett nationellt trauma.

Jag har tidigare skrivit om Peder Jensen här och här och här. Han har stora kunskaper om islam och islamism sedan han har bott i Mellanöstern och läst arabiska vid universitetet i Kairo. Hans essäer betydde mycket för mig när jag ville läsa in mig på hur invandringen från muslimska länder påverkar våra nordiska länder.

På danska Snaphanen skrev jag:

”Jag har läst Fjordmans islamkritiska essayer sedan 2008-2009. När jag hittade dem på nätet tyckte jag att jag hade funnit en skatt. Jag hade nyligen börjat se vad mångkultur, massinvandring och islam gjorde med Sverige.

Efter många år av okunnighet var jag i ett slags chocktillstånd. Jag sökte febrilt efter information och kunskap, bara för att upptäcka att det var en bristvara, som dessutom verkade vara försatt i blockad av hela den offentliga världen.”

Nu publicerar jag med Peder Jensens tillåtelse hans egen beskrivning av vad som hände efter Breiviks massaker. Texten är en tillbakablick som han har skrivit för den stora norska alternativsajten Document.no.

Jag har översatt hans text från norska till svenska.

 

”I februari 2024 meddelar NRK (norsk public service) att övergreppsmottagningarna över hela Norge rapporterar om flera våldtäktsoffer som söker hjälp. I Oslo har antalet hjälpsökande ökat med 70 procent på tio år. Många av fallen är oerhört grova.

Vad hävdar NRK är orsaken till den starka ökningen av antalet våldtäkter? Pornografi. Kanalen publicerar en artikel om våldtäkter där invandring inte nämns som en möjlig förklaring trots den bevisade kopplingen mellan invandring och våldtäkt som föreligger bland annat i Sverige. Det är inte trovärdigt. Det framstår som vilseledande propaganda.

Norrmän (liksom svenskar) måste tvångsbetala miljarder kronor varje år till landets största medieföretag

Norrmän (liksom svenskar) måste tvångsbetala miljarder kronor varje år till landets största medieföretag som aktivt bortförklarar varför ett ökande antal norrmän blir utsatta för våld och övergrepp i sitt eget land.

Massinvandringen, som etablerade massmedia, däribland NRK, har stöttat i flera decennier, importerar våldskriminalitet. Det är ett bevisat faktum.

NRK berättar också 2024 att så kallad hedersbrottslighet, tvångsäktenskap och hot om hedersmord har blivit en del av vardagen i hela Norge, inte bara i de största städerna.

Tvångsäktenskap och hedersmord var mycket sällsynta fenomen i Skandinavien för 50 år sedan, om de över huvud taget existerade. Muslimer från Syrien, Irak, Pakistan och Somalia toppar statistiken. Problemet beror alltså på invandring.

Vi kan nu se, samtidigt i en rad västliga länder, att grovt våld sprider sig mer i samhället ju mer det präglas av etnisk mångfald och mångkultur. Kvinnor och män i alla åldrar kan drabbas av våld på gatorna, i skolorna, i kollektivtrafiken och på andra ställen.

Första texten om islam publicerades 2003

Min första offentliga text av betydelse om islam publicerades under mitt egentliga namn – Peder Jensen – i tidningen Verdens Gang i augusti 2003. Vid den tiden hade jag precis flyttat till Oslo efter att ha studerat och arbetat ett par år i Mellanöstern. Drivkraften bakom min karriär som skribent var en önskan om att varna för den stora fara jag såg i att importera islam till Europa.

Jag förutsåg inte att jag skulle hamna i exil från Norge för att några av mina texter om islam och invandring blev citerade utan mitt samtycke av en mentalt störd och antagligen psykiskt sjuk man som jag aldrig har träffat. Men sådan blev alltså verkligheten.

De senaste 20 åren har jag skrivit minst lika mycket om Sverige som om Norge, i varje fall på engelska. Sverige har den största befolkningen av de nordiska länderna och har den mest extrema massinvandringen.

När jag började skriva om mångkultur, islam och invandring för en generation sedan blev jag beskylld för att sprida ”högerextrema konspirationsteorier”. Under loppet av denna tidsrymd har Sverige blivit ett av de farligaste länderna i Europa.

Svenskarna skakas av bomber, skjutningar och extremt våldsam gängkriminalitet flera gånger i veckan. Det tidigare fredliga landet har blivit ett samhälle som experter säger producerar barnsoldater. Detta kan liknas vid vad man annars finner i brutala krigszoner.

Jag har gett mer korrekta beskrivningar och förutsägelser av våldsutvecklingen i Sverige de senaste 20 åren än i stort sett samtliga mina kritiker

Personligen vill jag påstå att jag har gett mer korrekta beskrivningar och förutsägelser av våldsutvecklingen i Sverige de senaste 20 åren än i stort sett samtliga mina kritiker.

Jag är dessvärre nödd att påpeka detta själv, eftersom knappast någon av mina kritiker är ärlig nog att erkänna det.

Jensens bokstipendium ”ett hån mot alla dräpta och skadade”

År 2013 beviljades jag ett stipendium av organisationen Fritt Ord för min bok om 22 juli (Anders Behring Breiviks massmord på 77 personer i Oslo och på Utöya den 22 juli 2011). Detta skapade en nästan absurt upphetsad debatt i Norge. Min bok, som ännu inte var färdigskriven, diskuterades i Stoltenbergregeringen av bland annat kulturminister Hadia Tajik från Arbeiderpartiet.

Hadia Tajik, före detta kulturminister i Norge.

Snorre Valen, stortingsrepresentant för det dåvarande regeringspartiet Sosialistisk Venstreparti (SV), hävdade i ett inlägg i NRK att Fritt Ords bokstipendium till mig var ”ett hån mot alla dräpta och skadade. Det är ett hån mot alla anhöriga, alla som miste någon den 22 juli 2011”.

Intressant nog har ingen journalist påpekat ett endaste faktafel i min bok

Intressant nog har ingen journalist påpekat ett endaste faktafel som det har varit nödvändigt att korrigera i min bok ”Vittne till vanvett”  Hela journalistkåren har haft åratal på sig att checka eventuella fel, utan att finna några.

Minst 95 procent av personerna som deltog i den stora debatten om min icke färdigskrivna bok 2013 har inte kommenterat boken med ett enda ord sedan den kom ut. Det kan man tolka som man vill.

Peder Jensens bok ”Vitne till vanvidd” utkom 2013 – och orsakade mer förföljelse, framför allt att han fick ett stipendium för att kunna skriva den.

Den första texten jag publicerade under pseudonymen Fjordman, som jag blev känd för, var på min gamla blogg den 20 februari 2005. Då skrev jag om våldtäkter i Sverige och delvis i Norge. Åter visade sig mina påståenden om kopplingen mellan invandring och våldtäkt vara korrekta.

I flera europeiska länder är invandrare med bakgrund i länder i den islamiska världen och i Afrika överrepresenterade i många typer av kriminalitet, bland annat våldtäkt. Detta är väl dokumenterat.

2018 undersökte Uppdrag Granskning i statliga SVT alla män som dömts för våldtäkt och våldtäktsförsök i Sverige de senaste fem åren. Femtioåtta procent av gärningsmännen var födda utomlands. Nästan 40 procent av dem var födda i Mellanöstern eller Afrika. Undersökningsresultaten återgavs också i andra media, bland annat av den statliga brittiska kanalen BBC.

Här kan man tillägga att många av andra eller tredje generationens invandrare med etnisk bakgrund från Mellanöstern uppvisar liknande beteende som de som är födda i den regionen. Lägger man till alla som har familjebakgrund från Mellanöstern blir troligen den etniska våldtäktsstatistiken ännu värre.

Historiska erfarenheter visar att det ofta skapar allvarliga konflikter att ha många etniska grupper på samma territorium. Om man lägger till islam i den här explosiva mixen är konflikter nästan garanterade.

Stor invandring från Mellanöstern kommer förr eller senare att leda till att våra städer börjar likna Mellanöstern. Vi kan nu se de negativa resultaten av en djupt skadlig invandringspolitik.

Import av islam betyder import av våld

Import av islam betyder import av våld. Detta har det också varnats för.

Det finns personer i vartenda land i Västeuropa som offentligt har uttryckt sin oro för de negativa konsekvenserna av massinvandring generellt och muslimsk invandring i synnerhet.

Carl I. Hagen, Fremskrittspartiet.

I Norge bör man definitivt nämna politikern Carl I. Hagen från Fremskrittspartiet. Han har varnat för problem i samband med invandringen sedan slutet av 1970-talet och blivit utsatt för hets från vänstersidan och av media på grund av detta.

En rad skribenter har också varnat för islamiseringen. Det innefattar Hege Storhaug, Hans Rustad, chefredaktör för den stora norska sajten Document.no, Bruce Bawer, Walid al-Kubaisi och mig, bland flera andra.

När någon i framtiden ska skriva den sorgliga historien om vår tidsålder kan de inte påstå att människor inte blev varnade. Varningarna fanns där. Makthavarna ville bara inte lyssna.”