Var fjärde man i brottsaktiv ålder är född utomlands

Rebloggat från Affes statistikblogg:

 

”Den grupp i samhället som utan tvekan är mest problematisk vad gäller brottslighet, våld och otrygghet är män i brottsaktiv ålder, 15-44 år. Där finns testosteronet och våldspotentialen. Hur denna grupp är sammansatt och beter sig har avgörande betydelse för tryggheten och stabiliteten i samhället. Därför är det intressant att titta på hur gruppen ser ut och hur/om den förändras över tid.

Extra intressant är den mest brottsaktiva delen av denna grupp, de utrikes födda. De har högre brottsaktivitet än de svenskfödda, i synnerhet när det gäller grova våldsbrott och sexualbrott.

Nedan visas hur andelen utrikes födda män i gruppen män i brottsaktiv ålder har förändrats under perioden 1970-2017. Observera att de sista åren inte rör sig om femårsintervall utan ettårsintervall.

En väsentlig sak som inte framgår i tabellen är sammansättningen. Den har betydelse, eftersom brottsaktiviteten varierar bland invandrarna. Invandrare från övriga Norden har en förhållandevis låg brottsaktivitet, och de har under många år varit en betydande del av invandrarpopulationen.

1970 utgjorde män från de övriga nordiska länderna en majoritet, 57,6 procent, av den utrikesfödda populationen i denna åldersgrupp. 2017 utgör de 4 procent.

Statistiken från 1970 är inte lika heltäckande som för 2017, men Nordens och Afrika/Asiens procentandelar är exakta. Dessa två ursprungsområden har som synes bytt plats.

Antalet män har förstås också stor betydelse. 1970 fanns det 172 039 utrikes födda män i åldersgruppen 15-44 år.

2017 har det stigit till nästan en halv miljon, 491 488.

Frågan är om något annat land, frivilligt och i fredstid, har förändrat sin demografiska sammansättning så dramatiskt och på så kort tid som Sverige har gjort de senaste tolv åren mellan 2005 och 2017.

En annan fråga är om en generation verkligen har rätten att förändra sitt lands befolkningssammansättning i grunden? Förvaltar vi arvet från tidigare generationer och lämnar vi, som sig bör, över landet i ett lika bra eller bättre skick till nästa generation?”

Så långt Affes statistikblogg.

Mitt svar på frågorna i slutet av texten är NEJ.

NEJ – Ett liknande befolkningsexperiment, företaget i fredstid och fullkomligt frivilligt, äger inte rum någon annanstans i världen.

NEJ – Ingen generation har rätten att på så avgörande sätt förändra sitt lands befolkningssammansättning.

NEJ – Detta är inte att förvalta arvet från tidigare generationer, och NEJ – det är inte att lämna över landet i lika bra eller bättre skick till kommande generationer.

Den enorma förändring av demografin som Affes undersökning visar i klara siffror har en oerhört skrämmande innebörd. I den mest brottsbenägna gruppen män bosatta i Sverige utgörs en fjärdedel av utrikes födda!

Ägna några sekunder åt att ta in det.

Det utsätter självklart Sveriges befolkning för kraftigt ökad risk för att bli utsatt för våld och annan kriminalitet.

Detta är vad våra politiker har valt att utsätta oss, sitt eget folk, för.

I årets val har vi möjlighet att välja bort dem som väljer bort oss.

5 reaktioner till “Var fjärde man i brottsaktiv ålder är född utomlands

 1. Min gissning är att andelen icke Svenskar kulminerar dom närmaste åren för att sedan minska av skälet att pengarna tar slut. Vi kommer inte ha råd med en så stor av vad vissa kallar den parasitiska klassen, många kommuner kommer gå in i väggen under dom närmaste åren. Och det är Kommunerna som står för verkstaden i välfärds samhället. Inom några år kommer Kommuner och Landsting gå med 200 miljarder i underskott och då är det kört. Det kommer märkas i en nära framtid då över rullnings effekterna på kommunerna börja märkas om inte alla gör som Lidingö och skickar notan till en annan kommun.

  Gillad av 2 personer

 2. 1970 då var jag 14 år gammal och hade fått min åsikt. Och hade valt att helt förvenskas. Många kompisar i min ålder bröt på finska men inte jag. Morsan hade börjat prata om att skaffa en finsk flickvän man håller på sin kultur eller nationallitet. Hon förlikade sig aldrig tiktigt med min svenska innan hon dog i januari. 14 år gammal efter min uppväxt på sågverket utanför Södertälje hade satt sina spår i mig. Man hämtade männen från Finland med buss till barackboende arbete första dan. Det var fylla det var horor svartspriten flödade gubbarna somnade ifrån spisen brandkåren kom o släckte. Sen stackars Pelle som inte hade pengar till svartsprit. Försäljarna jaa finnar givetvis som utnyttjade sina landsmän. Dom skrattade åt Pelle och sa åt ta cigaretten och elda hål i handen. Periodaren Pelle stackarn försökte o finnarna stog runt och skrattade o hetsade. Och alla krigsskadade finländare som såg det som nöje att avliva en katt diskuterade kelande med katten i knät hur man kan göra. Boman tog på sig SS uniformen och paraderade på gården i fyllan med bössan på axeln. Känns det igen fast i större skala nu. Som Julaia skriver NEJ o åter NEJ. Det som sker är att man förstör människor. Slutordet kommer från morsan. Dom kommer med glimten i ögat och kämpaglädjen. Sen ser man den försvinna mer o mer. Det blir sprit och vänsterprassel och skilsmässa.

  Gilla

 3. Utvecklingen är minsann kuslig!

  I nästa val får ändå sannolikt de partier som starkt bidragit till folkutbytet och den destruktiva utvecklingen en överväldigande majoritet av väljarna!

  Demokratin tycks inom sig bära fröet till sin egen undergång, i varje fall i den form den nu finns.

  Folket accepterar att utplåna sig själv?

  Alternativt: en militärkupp (vilket sannolikt inte kommer att ske) eller civilsamhället breder ut sig, förklarar de nuvarande sakernas tillstånd som illegitim, och militariserar sig (vilket väl sannolikt inte heller kommer att ske).

  Sannolikheten är väl större att Sverige är muslimskt inom några få decennier, helt motståndslöst.

  Alternativt de nuvarande makthavarna helt vänder om?

  Av allt att döma inte i tillräcklig grad eller alltför sent.

  Det är sådana här gånger man funderar över om inte ett ont (tvångsåtgärder mot makthavare, även inom en demokrati) kunde försvaras för att förhindra ett ännu värre ont i framtiden.

  Jfr utvecklingen i Ryssland 1917: Kerenskij kunde ha krossat bolsjevikerna, men lät bli, och resultatet vet vi:
  bolsjevikernas seger och terror och snart Lenins och Stalins diktatur.

  Visst är Sverige väldigt illa ute och man vill hoppas att utvecklingen ännu kan vändas i rätt riktning, men det är väl en from förhoppning som inte är särskilt realistisk.

  Helmut Schmidt hade väl en gång påpekat att det mångkulturella samhället har svårt att operera inom ramen för demokratin och att utvecklingen till en form av auktorotärt styre ökar markant.

  Man kan ju fråga sig hur genuin demokratin längre är i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 4. Om någon analyserade ”elitens” bakgrund, så skulle dom finna att migrant-bakgrund är mer än vanlig … tänk ledande inom media och politik och finans … kulturmarxisterna … är dom verkligen svenskar i ”själ och hjärta”?

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s