Föräldralöst barn i 50-årsåldern tigger pengar i Stockholm

Foto: Stefan Pettersson, Nya Tider.

I Farsta centrum sitter den här mannen och tigger. På skylten som han håller står det att han är föräldralös och behöver pengar.

Hur gammal kan han vara? 40-50 år? Hur som helst har han uppnått en ålder då avsaknad av föräldrar knappast är ett relevant argument för att tigga pengar.

”Vi kan inte förbjuda fattigdom” är ett av tiggeriförespråkarnas käraste argument, med undertexten att alla fattiga människor på jorden är Sveriges ansvar.

Nej, man kan inte förbjuda fattigdom. Men politiker som värnar om sitt eget lands befolkning kan med lagliga medel förhindra andra länders invånare från att ockupera svenska gator och kräva att svenskar ska försörja dem. Oavsett om de är föräldralösa eller inte. De är inte Sveriges ansvar.

Ensamkommande ”barn” i 30-årsåldern och föräldralösa tiggare i 50-årsåldern. Svenskar måste vara jordens mesigaste folk.

6 reaktioner till “Föräldralöst barn i 50-årsåldern tigger pengar i Stockholm

 1. Jordens mesigaste land? —- Det här tror alla vita folk om sitt eget land – nuförtiden – och det stämmer inte.
  Hälsningar från världens största dårhus – Tyskland.
  (Vänligen korrigera ordförråd och grammatik – jag skulle vilja friska upp mina färdigheter …)

  – Das Kampfschwein –

  P.S. hyfsat nog?

  Gilla

 2. Bilden av ett fullt logiskt utslag av Sveriges signalpolitik till omvärlden; Kom till oss, här har vi fastnat i ett kollektivt LSD-rus sedan -68, öppnat kassavalven och dårhusen och slängt nycklarna, klätt de flummigaste av vänsterhippierna i kostym och låtit dem turas om vid styret. Vad kan egentligen gå fel?

  Gillad av 6 personer

 3. Hej Julia Denna person sitter även utanför i Sthlm där vi bor – löjeväckande – han är verkligen inget barn utan en vuxen person – har dock aldrig sett att han haft denna lapp framför sig! Jag ska dra ut bilden och sätta upp runt om där vi bor!! Hälsningar Jane & Trevlig Midsommar ( trots allt elände i vårt land)!

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s