SD slår rekord: största parti med 28,5 procent i YouGov

Mer än var fjärde person tänker rösta på Sverigedemokraterna i höst enligt YouGovs senaste väljarundersökning.

I Metro/YouGovs senaste väljarundersökning ökar Sverigedemokraterna rekordartat från 23 till 28,5 procent och blir Sveriges största parti. Både moderaterna och socialdemokraterna minskar. Centerpartiet skördar väljarnas svar på afghanamnestin som de drev igenom i riksdagen och minskar med 3 procent till 7,1 procent.

Miljöpartiet och kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren.

V 9,3 (-0,3)
S 22 (-1)
MP 3,8 (+0,2)
SD 28,5 (+5,5)
C 7,1 (-3)
L 4,3 (+0,1)
KD 3,1 (+0,1)
M 17,3 (-1)

Chock och panik sprider sig i de övriga partihögkvarteren. SD – det parti de under så många år har lagt sådana ansträngningar på att hata, mobba sönder och samman, demonisera, nazistförklara, rasistförklara – rusar uppåt i opinionsundersökningarna.

Detta kommer vi att få se mycket av den närmaste tiden:

Desperata politiska utspel från sjuklövern. Innerst inne vet de att spelet är förlorat. Vad de värnar om är sina egna karriärer och sin sociala och ekonomiska status.

Ingen möda kommer att sparas för att leta fram gamla SD-skandaler att triumferande hänga ut i media.

Ledsen, men det biter inte längre. Vi befinner oss i början av ketchupeffekten, just den ketchupeffekt som politiker och journalister har skapat tillsammans i åratal genom alla sina lögner och genom att låta rasistpiskan vina över den stackare som har ifrågasatt världens mest ansvarslösa invandringspolitik.

Jag har själv blivit uthängd och hudflängd i alla stora media – inte för att någon har kunnat hitta något sakligt fel i det jag har skrivit, utan för att jag skrivit om fakta som journalister och politiker samarbetar för att dölja, som svenska folket inte ska få veta.

Nu drar människor som har knutit näven i byxfickan i stilla vanmakt och uppdämd vrede upp näven och hötter med den. Människor som har låtit sig skrämmas till tystnad gör sig plötsligt hörda och säger högt vad de tycker. Folk har fått nog av att tryckas ner av en politiskt korrekt åsiktsförtryckarmaffia.

Politiker, journalister och politiska aktivister inom statliga myndigheter som migrationsverket, Brå, SCB med flera har all anledning att se det kommande valet an med bävan. Människor kan låta sig skrämmas och piskas till en viss gräns. De kan intala sig alla möjliga saker, som att makthavarna nog ser till vårt bästa i alla fall.

Men när lögnerna spricker, sanna bilder av hur det förhåller sig inte går att dölja längre, inte ens för dem som har trott på gammelmedias propagandalögner år ut och år in – då kommer saker att hända. Ingen vrede är så stark, inget ursinne så explosivt som det som väcks när man får klart för sig hur lurad man har blivit.

Håll uppsikt över ketchupeffekten. Den kan bli kraftig.

Nationalekonomen Tino Sanandaji förmedlar på Facebook några tips till socialdemokraterna:

• Amnesti till ensamkommande afghanska barn var populärt, men glöm inte att ge amnesti till ensamkommande marockanska gatubarn!

• Klassisk socialdemokratisk politik som ökat barnbidrag till gifta barn, bostadstillägg till polygama män och maxtaxa på koranskola.

• Bygg ut välfärden med fler kamelfarmer.

• Förklara att Sverige visst fått fler poliser, bara man räknar in ökning av moralpoliser.

• Förolämpa danska socialdemokrater och kalla dem “motbjudande“, ingå valsamarbete med Erdogan och Muslimska Brödraskapet.

• Fixa våldtäkter med LAS och festivalövergrepp med löntagarfonder.

• Skydda Malmöbor mot maskingevär med plastarmband.

• Låt Anne Ramberg inspirera S-valslogan 2018: ”Humanismen kräver att de gamla ska göra avkall på sin välfärd.”

7 reaktioner till “SD slår rekord: största parti med 28,5 procent i YouGov

  1. Då (1950-1980) var Sverige riktigt bra, men urbaniseringen och främlingskapet människor emellan har successivt suddat ut konturerna av det en gång i tiden fungerande svenska folkhemmet. Människor umgås allt mindre med varandra. Numera är de flesta främlingar och många jagar ständigt efter bekräftelse och uppmärksamhet i stället för att intressera sig för varandra/andra och bygga varaktiga vänskapsrelationer.

    Gillad av 1 person

  2. Hoppas SD vinner med över 50% av rösterna då inget annat av riksdagen partier kommer att samarbeta med dem, men förhoppningsvis har jag fel!

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s