Tack och en riktigt God Jul önskar jag alla mina läsare!

Julen stundade i Svea rike. Snöflingor föllo mjukt och traditionsenligt på taken till såväl höghus som modulbaracker och små röda stugor.

Så inleds mitt alternativa julevangelium som jag enligt traditionen publicerar på julaftonen varje år. Mitt evangelium är skrivet i en språklig form som anknyter till Bibelns julevangelium – men med ett satiriskt innehåll som handlar om vår egen tid på jorden.

Adventsstjärnorna spredo sitt varma sken i alla fönster som inte voro blockerade av parabolantenner, och eldskenet från hundratals brinnande bilar lyste stämningsfullt mot den mörka himlen i vinternatten.

För rörmokaren Josef Pettersson och hans trolovade Maria Karlsson, som var havande, funnes icke plats i härbärget. Maria födde sin förstfödde son i ett stall och lindade honom och lade honom i en krubba.

I samma nejd voro några poliser ute på marken och höllo vakt om natten över den växande gängkriminaliteten. Då stod en ängel framför dem, och en stor härlighet kringstrålade dem; och trots att de voro vana vid stenkastning, knivskärningar och dödsskjutningar blevo de mycket förskräckta.

Men ängeln sade till dem:

”Varen icke förskräckta! Se, jag bådar Eder en stor glädje, som skall vederfaras allt folket.

Ni, detta folk som så länge har låtit Er hjärntvättas och förtryckas, ni som under skatter digna ner, skall resa Er i protest mot islamiseringen av Ert land, mot Edra förtryckare och traditionsdödare, mot politiskt korrekta media, och ni skall spränga den trånga åsiktskorridoren i luften.”

Musiken i programmet:

Ariel Ramirez: Misa Criolla. 1964.
José Carreras, tenor.
Coral Salvé de Laredo. Sociedad Coral de Bilbao. José Luis Ocejo. 1987.

 

Kära läsare!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul! Måtte julen innebära allt vad du har önskat dig och längtat efter, vare sig det är några dygn av stillhet och eftertanke eller samvaro med människor som står dig nära.

Det har varit ett svårt år för oss alla, men låt oss hjälpas åt att sprida det varma, goda ljus och den värme som vi trots allt har inom oss. Det finns många onda krafter därute, men tillsammans smälter vi dem till grus och aska.

Lägerelden är en uråldrig symbol för värme, sammanhållning, hopp och kraft. Släng splittring och konflikter på brasan och se dem brinna. Ett enat folk kan aldrig besegras.

Den värmande elden. En symbol för sammanhållning, hopp och kraft.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka mina läsare, ni alla som läser vad jag skriver och lyssnar på mina poddar och hör av er med uppmuntrande tillrop.

Ett alldeles särskilt tack riktar jag till er som stöder mitt arbete med gåvor. Mer än själva summan betyder den goda tanken, tecknet på uppskattning och de ofta värmande och rara kommentarerna i samband med gåvan. Då vet jag att jag har nått fram, och det är ju själva meningen med att skriva!

GOD JUL till er alla

önskar Julia