Varmt tack för kopieringsbidrag!

Varmt tack, alla kära läsare, för er respons på min bön om bidrag till kopieringskostnaden på en tusenlapp för förundersökningen från Skellefteå tingsrätt! Fallet gäller den nioåriga flicka som den 7 juli utsattes för mordförsök och grov våldtäkt av en 15-årig etiopier.

Förundersökningen i Skellefteåfallet. Femhundratio hårt maskerade sidor. Ett varmt tack till mina läsare för era generösa bidrag till tingsrättens kopieringskostnader!

Bidragen har strömmat in! Jag är både överraskad och väldigt glad! Några av er kanske undrar varför tingsrätten tar betalt för att förmedla en förundersökning till en journalist. Så här är det: vanliga förundersökningar och domar kan man beställa per e-post från tingsrätt och hovrätt, och de kostar ingenting.

Men i fallet med den nioåriga flickan i Skellefteå är utredningen på 510 sidor så känslig att den har hemligstämplats av tingsrätten. Den är dessutom till stora delar maskerad, som ni kan se på bilden här ovanför. I sådana fall skickas inte förundersökningen via e-post utan i pappersform med vanlig post. Därav kopieringskostnaden.

Jag tackar av hela mitt hjärta alla er som har stöttat mig med kopieringsbidrag. Nu har jag en hel fond för sådana här administrativa kostnader! Ni har skrivit så gulliga saker på era inbetalningar också.

Jag kommer att tillbringa den här helgen med att läsa hela förundersökningen. Men det tar tid. Det går bara att läsa en bit i taget, för innehållet är så ohyggligt. Men snart kommer min krönika om vad det var som hände i skogen vid Morö Backe den där torsdagseftermiddagen den 7 juli när den nioåriga flickan var på väg hem från fritidshemmet.

Den misstänkte 15-årige gärningsmannen ska enligt tingsrättens beslut genomgå rättspsykiatrisk undersökning. När utlåtandet från undersökningen föreligger fortsätter huvudförhandlingen i tingsrätten.

Varmt tack till er alla! Här nedanför finns en solros till er från min trädgård. Den blommar nu!

Tack till:

Catrin A, Ingemar A, Katarina A, Leif A, Mirel F A, Per A, Agne G B, Anne B, Anneli M B, Barbara B, Eva Chistina B, Gudrun B, Gösta B, Harriet B, Inga-Lill E B, Ingemar B, Judit B, Kaj B, Katarina B, Lennart B, Nea B-F, Per-Olof B, Siv B, Stanislaw B, Susanne B, Ulla E B, Henrik C, Tommy C, Anders D, Gunnar D, Henrik E, Benita E, Camilla E,  Jan E, Klas A E, Peter E, Sven E, Ulf E, Erik F, Hans och Maria F, Jonas F, Susanne N F, Anna G-S, Bengt G, Björn G, Dan G, Rasmus G, Rustan G, Viviann G, Christer B P H, Christine H, Claes H, Leif H, Lucie H, Martin H, Mikael H, Patrik H, Maygreth I, Anders J, Kaj J, Kerstin J, Malin J, Olof J, Ralph J, Roland J, Aino-Lill K, Andreas K, Charlotte K, Göran K, Jonas K, Stefan K, Thomas K, Bengt L, Ida L, Joachim L, Leif L, Madelaine L, Tora D L, Torgny L, Ulla-Britt L, Yngve L, Annika M, Carin M, Fredrik M, Hans-Åke M, Henrik M, Anders N, Anna Kristina N, Karin och Alve N, Lennart N, Ingvar O, Sofia O, Einar P, Gunilla P, Jan-Erik P, Michael P, Rickard P, Ulf P, Margareta R, Sandra R, Stig R, Birgitta S, Carola S, Frank S, Gunilla S, Inge S, Jörgen S, Marko S, Mona S, Pauline S, Ulf S, Inger T, Jenny T, Maud T, Ola T, Pia T, Christer W, Inger W, Lennart A W, Mildred W W, Per-Arne W, Alf Z, Eva Å, Nils Å.

Solrosen blommar nu i oktober.