Mindre än tre års gulleduttvård för mordet på trebarnspappan Fredrik

Att beröva en annan människa livet är billigt i dagens svenska rättssystem. Den 16-åring (nu 17 år) som den 28 mars 2022 sköt Fredrik Andersson, 54, döms för mord, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse – till mindre än tre års sluten ungdomsvård.

Mordet berövade en kvinna hennes man. Tre barn förlorade sin far. Övriga anhöriga och vänner har lämnats med stora hål och revor i sina liv.

Om mördaren hade varit vuxen hade straffvärdet varit 18 års fängelse. Åklagaren yrkade på åtta års fängelse för 16-åringen, eftersom hans brott är grova.

Fredrik Andersson, 54, sköts i huvudet när han försökte avvärja ett mord.

Två år och elva månaders sluten ungdomsvård är utfallet i den dom mot 17-årige armeniern Frunze Saghatelyan som Stockholms tingsrätt avkunnade fredagen den 10 mars. Mindre än tre års gulleduttvård. Det är ett synnerligen lågt pris för ett människoliv.

De övriga tre som stått åtalade för medhjälp till mord, en 19-årig somalier och två svenska män i 30-årsåldern, frias av tingsrätten men döms för bland annat narkotikabrott.

Frunze Saghatelyan döms också för ”Allmänfarlig ödeläggelse”. Den 20 mars 2022 kastade han in en handgranat på en vegetarisk restaurang på Södermalm, belägen under flera bostadslägenheter där människor befann sig.

Övervakningskameror visar hur 16-årige Frunze Saghatelyan den 28 mars 2022 springer in på Delta Gym och siktar med laddat vapen. 

Gängkriminella gangsterledare utnyttjar systematiskt minderåriga för att utföra sina blodiga uppdrag. En politisk slutsats (av många) är att Brottsbalken måste skrivas om i sin helhet. Det duger inte med ett lapptäcke av små justeringar här och där. Lagen är inte längre relevant, eftersom befolkningen har bytts ut mot en helt annan befolkning än den skrevs för.

För er som vill friska upp minnet av vad som hände på Delta Gym på Hälsingegatan i Stockholm den 28 mars i fjol lägger jag in min podd här:

Vid lunchtid den 28 mars 2022 springer en maskerad 16-årig pojke med draget, skarpladdat vapen in på Delta Gym på Hälsingegatan nära Odenplan i Stockholm.

Hans namn är Frunze Saghatelyan, och han hör till de växande skaror av tonårspojkar som mördar på uppdrag från grovt brottsliga ligaledare som uppehåller sig utomlands, utom räckhåll för åtal, domar och straff.

Måltavla för skjutningen är Robert Loforsen, 40, medlem i MC-klubben Bandidos som har en pågående konflikt med Bronätverket i Upplands Bro.

Loforsen befinner sig på gymmet, och det gör även tränaren, dörrvakten och trebarnspappan Fredrik Andersson, 54. Han inser snabbt vad som håller på att ske och försöker övermanna den 16-årige, spenslige skytten för att avvärja ett mord.

Det finns ingen hotbild mot Fredrik Andersson, skriver tingsrätten. Det är inte han som är måltavlan. Men Frunze Saghatelyan avlossar tre skott, och ett av dem träffar Fredrik Andersson i huvudet. Han förs till sjukhus med livshotande skador och avlider två dagar senare.

Fredrik Andersson blev ännu ett oskyldigt offer för det galopperande, besinningslösa gängvåld som snabbt sprider sig över landet. Dödsskjutningen på Delta gym i Stockholm blev nummer 18 av de 63 som ägde rum i Sverige under 2022.

Ett okänt antal så kallade ”terrorceller” eller ”barnsoldater”, ibland så unga som 13-14 år, står beredda att mörda på uppdrag, ibland inte ens för pengar utan för en struntsumma eller gratis. Det tonåriga fotfolket mördar inte av egna motiv. Att begå kontraktsmord är nyckeln till en kriminell identitet som i vissa kretsar anses mycket attraktiv.

De verkligt skyldiga ger order från sina gömställen utomlands

Rawa Majid, 36, kallad ”Kurdiska räven”.

Två av de huvudansvariga bakom den snabbt växande gängkriminaliteten är enligt uppgifter i bland annat Expressen och Dagens Industri en 36-årig man som heter Rawa Majid men kallar sig ”Kurdiska räven” och den så kallade ”Greken”, det vill säga Mikael Ahlström Tenezos, 24 år.

Från sina gömställen utomlands styr de båda narkotikaförsäljning och annan grov brottslighet i Sverige. När den krypterade chattjänsten Encrochat knäcktes av fransk polis 2020 blev Rawa Majid misstänkt för att vara en av Sveriges största narkotikagrossister.

”Greken” Michael Ahlström Tenezoz, 24. Foto: Polisen

”Greken” leder sitt nätverk från Spanien, och ”Kurdiska räven” beordrar mord från Turkiet, där han har byggt upp ett  våldsmonopol på distans. Han misstänks vara anstiftare bland annat till mordet på en 48-årig fastighetsmäklare i Tullinge den 2 mars. Två tonåringar, 17 och 19 år gamla, sitter anhållna, skäligen misstänkta för mord.

Olof Palme, statsminister (S) 1969-1976 och 1982-1986. Ersatte arbetskraftsinvandringen med den s k ”flyktinginvandringen”.

Det vi ser nu är följderna av en ansvarslös och samhällsförstörande migrationspolitik som har pågått under minst tre regeringar i rad, men som grundades av Olof Palme (S) redan på 1970-talet: Göran Persson (S) 1996-2006, Fredrik Reinfeldt (M) 2006-2014, och Stefan Löfven och Magdalena Andersson (S) 2014-2022.

Genom massinvandring från jordens mest dysfunktionella länder har svenska folket i ett halvsekel utsatts för sociala, kulturella, ekonomiska och etniska experiment utan historisk motsvarighet.

Den nuvarande regeringen bör rimligen vara panikslagen över gängbrottsligheten. Den är inte bara ohygglig i sig själv. Den är också en mätare på den demografiska omvandling av landet som med obönhörlig logik har gett, och kommer att fortsätta ge just det här resultatet.

De som är mest överrepresenterade i brottslighet är nämligen de snabbt växande kullarna av unga män med utländsk bakgrund, det vill säga utrikes födda eller födda i Sverige av två utrikes födda föräldrar.

I tonårspopulationen (13-19-åringar) ser vi på Affes Statistikblogg deras snabba tillväxt:

1980 = 8 procent.

2000 = 15 procent.

2021 = 27 procent.

Mest brottsbelastade är personer med ursprung från Västra Asien (Mellanöstern) och Afrika. Populationen Västra Asien/Afrika är också den grupp som har ökat mest. Sedan 1980 har den ökat med otroliga 3 800 procent.

Det här diagrammet visar hur ursprunget för tonårspojkar med utländsk bakgrund (utrikes födda eller födda i Sverige av två utrikesfödda föräldrar) sedan 1970 har skiftat från huvudsakligen nordiskt ursprung till ursprung i Mellanöstern och Afrika. Befolkningsutbytet skjuter tydlig fart från år 2000. Källa: Affes Statistikblogg.

Det är alltså i den här hårt brottsbelastade gruppen som Frunze Saghatelyan och de flesta andra brottsdömda tonåringar med utländsk bakgrund finns. Det tog uppskattningsvis drygt fyra decennier att importera deras föräldrageneration och installera dem i Sverige.

När politiker idag på sin höjd blir bleka om nosen över vad de har ställt till med och lovar att ”knäcka gängen” – tro dem inte!

De systemhotande problem som det tog fyra decennier av vansinnig migrationspolitik att skapa kommer att ta mycket lång tid att utplåna eller minska. Om det ens är möjligt. Det kräver en djupgående attitydförändring både hos tjänstemän, politiker och den svenska allmänheten: att i alla lägen prioritera den svenska befolkningen och dess behov och rättigheter före invånarna i andra länder.

En förutsättning för att lyckas är ett omedelbart totalstopp för all invandring och massiv icke-frivillig återvandring av alla som 1. vistas i landet illegalt 2. begår brott 3. som inte är självförsörjande 4. inte har lärt sig svenska och 5. inte har integrerats.

Vidare en total omgörning av hela rättssystemet, omgörning av all relevant lagstiftning och samarbetsavtal med andra länder om fängelseplatser.

Om regeringen omgående skulle visa en målmedveten avsikt att genomföra den här politiken à la Danmark skulle jag eventuellt börja tro på att Sverige går att rädda.

”Är de gamla nog att skjuta en annan människa är de gamla nog att ta sitt straff” säger en dansk polischef i SVT Uppdrag granskning den 24 augusti 2022.

Men jag hör inte ens att de oundvikliga åtgärderna diskuteras av andra partier än Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna. Både Liberalerna och Kristdemokraterna sitter fast i ett typiskt kvinnligt offer- och tycka synd om-tänkande som skadar Sverige.

Rasiststämpeln slår med mördande tyngd tillbaka som en bumerang på dem som skapade den som vapen mot oss vanliga invånare när vi eventuellt vågar pipa till protest. Nu sitter de fast i sin egen fälla.

För att bromsa tåget som i full fart är på väg rakt in i bergväggen krävs modiga hjärtan, politisk enighet om att rädda Sverige är högsta prioritet samt beslutsamma manliga nypor.

Vi befinner oss nämligen på mirakelnivå. Det betyder att om en förändring ska kunna ske behövs mirakel.

Ingenting mindre än mirakel.

Om svenska folket och deras folkvalda inser detta ofrånkomliga faktum var Fredrik Anderssons död inte förgäves.


 

Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Om du ändå vill stödja mig med en gåva är jag givetvis mycket tacksam.

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!