Nima Gholam Ali Pour (SD) om Tvärvändningen

Torsdagen den 2 november visade SVT Pontus Mattssons dokumentär ”Tvärvändningen”. Titeln syftar på de restriktioner i invandringspolitiken som regeringen Löfven tvingades införa den 24 november 2015. Det kom 10 000 asylsökande i veckan till Sverige den hösten, och siffran för hela 2015 skulle bli 162 877, varav 35 369 så kallade ”ensamkommande barn”, de flesta vuxna män från Afghanistan.

Dokumentären finns att se på SVT Play.

Jag återger här en kommentar av SD-politikern Nima Gholam Ali Pour, tidigare publicerad på Facebook.

Nima Gholam Ali Pour

”Vill gärna ge ett annat perspektiv till SVT-dokumentären ”Tvärvändningen”.

Dokumentären försöker förmedla bilden av att det fanns en rädsla bland etablissemanget för att ha en seriös diskussion om invandringen.

Det är inte så jag kommer ihåg det. Jag kommer ihåg att att alla partier förutom Sverigedemokraterna hade en tydlig politisk agenda för att skapa ett mångkulturellt samhälle. Och eftersom den svenska kulturen saknade vikt i ett sådant samhälle så skulle gränserna också öppnas. Invandringen var inte något problem eftersom vi ändå skulle få ett mångkulturellt samhälle där invandringen berikade Sverige. Det var ingen rädsla bland etablissemanget. Det fanns en tydlig avsikt att i grunden förändra Sverige.

Och denna politiska agenda såg till att många andra blev trakasserade. Människor som kritiserade mångkultur blev av med jobbet. Politiker som tyckte att invandring skulle begränsas blev kallade rasister. Nej, etablissemanget var inte rädd eller naiv. De förtryckte andra för att de hade en politisk agenda som de ville få igenom mot svenska folkets vilja. Det kommer jag ihåg.

Jag satt i en skolnämnd här i Malmö och fick höra hånskratt från moderater när vi menade att invandringen skapade kostnader för skolan. Det kändes inte som om de var rädda när de skrattade åt oss. Alla de vänsterextremister som rev ner affischerna i Stockholms tunnelbana under EU-valet 2014 var inte rädda. De hade ju en tydlig ideologi.

Dokumentärer som ”Tvärvändningen” kallar jag politisk terapi. Inför valet 2018 så måste svenska folket genomgå politisk terapi för att förstå att deras etablissemang alltid egentligen har älskat dem men att etablissemanget gjorde ett ”misstag”. Och detta ”misstag” gjorde de helt ovetande, precis som dokumentären ”Tvärvändningen” berättar. Det var ren naivitet. Om etablissemanget hade vetat hur mycket det skulle skada Sverige så skulle de gjort annorlunda… för de älskar folket.

Skitsnack. Etablissemanget visste hur mycket det skulle skada Sverige. Och de Sverigedemokrater som berättade detta tidigt fick inte ens en klapp på axeln utan partiet fortsätter vara mediernas slagpåse än idag.

Analyserna om att alltför hög invandring underminerar en välfärdsstat har funnits länge. Etablissemanget visste om det, och de valde invandringen framför välfärdsstaten.

Allt tyder på att denna politiska terapi kommer fungera. Sverige är ett land som på grund av sin kulturella essens alltid söker konsensus. Och det finns en vilja att glömma och förlåta etablissemanget. Det finns till och med SD:are som tror att Moderaterna har en bra politik. Moderaterna ska bli nya SD och SD ska gå in i Alliansen och allt ska bli frid och fröjd. Vem är det som är naiv nu?

Självklart har etablissemangets ursprungliga politiska agenda som orsakade migrationskrisen inte försvunnit i tomma luften. Man är naiv om man tror att alla borgerliga politiker har över en natt bytt sina åsikter och värderingar. Och därför kommer problemen att återkomma. Och åter igen måste människor uppleva samma problem. Och åter igen måste man lägga ner tid för att bilda opinion.”

5 reaktioner till “Nima Gholam Ali Pour (SD) om Tvärvändningen

 1. Tack Julia. Jag har hängt med länge sen politisktinkorrekt. Ändå blir jag chockad nästan när jag läser det här. Men i princip alla i överhetens Sverige står bakom det här. Vi har en osynlig gräns i Sverige bland folket precis som Indien med sina kast. Det jag brukar kalla jantelagen har du kommit över en gräns så får man sticka ut och jantelagen gäller inte. Som på jobbet chefen har rätten att tycka privat åt dig han står i det högre kastet. Journalisterna vill tillhöra den gruppen som tycker o påverkar. Får man jobb på migrationsverket så hamnar man där också. Precis samma sak som hände under andra världskriget när den svensken som stod högre i rang blev nazist. Det är därför man har tystat ner det efteråt. Det blev en tvärvändning i den gruppen man skämdes över det. Nu är det vanliga medborgare av den lägre graden som har blivit SD. Och vissa modiga i det högre kastet. Men dom blir snabbt utfrysta.

  Gilla

 2. Jag skulle faktiskt gå ännu längre än Nima här och säga att etablissemanget inte alls gjort nån tvärvändning ideologiskt, det är en ren missuppfattning. Den s.k. tvärvändningen är alltså bara temporärt av praktiska skäl. Man har inte alls erkänt att man gjort fel! Tvärtom tror man som aldrig förr på mångkultur och massinvandring. Problemet var bara att det kom lite för mycket just då med hänsyn till Sveriges mottagningskapacitet. Och det Sverige missionerar om nu i EU är just fortsatt samma politik som då ska kunna genomföras om alla andra EU-länder tar sitt s.k. ansvar. Exempelvis har man inte alls nån avsikt att ändra den grundlag om mångkultur som vi numera har.

  Gillad av 1 person

 3. Reblogga detta på bjornwiklund och kommenterade:
  PRECIS!
  Nu är det val om ett antal månader och för att vara en lydig mediakanal så presenterar SVT detta…. det ska sägas att med detta framstår SVT/SR som jag redan tyckt tidigare väldigt proffesionella och skickliga…
  MEN agendan har alltid varit att gagna etablissemanget…..
  bröd och skådespel för folket….
  eftersom MSMagerar Freudianskt så är detta program precis i linje med detta man säger/kommunicerar något men syfte/uppsåt är ett eller två skikt ned i tanken…..
  För ärligt har inte etablissemanget fört oss bakom ljuset i decennier redan?
  Jo och man agerar som en hel skolklass av personer i grupp 3 . MEN detta program visar att man inte är grupp 3 utan bara spelar den rollen egentligen tillhör man grupp 0….
  .
  0. De realistiska visionärerna och inga drömmare.
  1. Att se in i framtiden är berikande för då kan man både planera och i sent skede parera.
  2. Att vänta tills facit är framme då är för sent för att påverka på riktigt
  3. Att vänta tills någon annan läser och dessutom måste förklara facit är det alldeles för sent . . .

  4. Då opinionssiffrorna och samhället rasar . . . . . då först blir det fart…….

  Gilla

 4. Det finns ingenting som tyder på i efterhand att det skulle ha handlat om naivitet hos ansvariga.

  Ansvariga försökte aktivt få med hela landets befolkning på beslutet att förändra Sverige.

  Det medvetna beslutet sträckte sig från söder till norr från väst till öst i hela landet.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s