Utpressningspolitik

Måndagens presskonferens med ministrarna Isabella Lövin (mp), Ylva Johansson (s), Gustav Fridolin (mp) och Helene Fritzon (s).

Varje förälder vet att man inte kan släppa ut ett 2-3-årigt barn vind för våg utan vuxen tillsyn. Risken är överhängande att barnet gör sig illa på något sätt, i värsta fall springer ut i gatan framför en bil och blir ihjälkört.

Vad varje röstberättigad svensk borde veta är att det är förenat med överhängande fara för Sveriges och svenska folkets säkerhet och överlevnad att släppa fram den pubertetssekt som kallar sig miljöpartiet till makten. Ansvarslösa barn som sparkar och skriker för att få som de vill ska inte ha makt.

Än en gång har socialdemokraterna i regeringen vikt sig för det lilla ständigt pubertetsupproriska miljöpartiet. Regeringen lägger sig platt för asylaktivister i och utanför mp, ger amnesti för illegala afghaner utan asylskäl, går emot sina egna lagar (utlänningslagen och EBO-lagen) och desavouerar migrationsverkets och migrationsdomstolarnas beslut. Samt visar hur mycket blanka fan de ger i konsekvenserna för svenska folket (edit: vi som råkar bo och vara födda i det här landet). En praktvurpa som kommer att stå både ansvariga socialdemokrater och svenska folket dyrt.

På typiskt tonårsvis kastar sig miljöpartiet än en gång skrikande på golvet, stampar med lilla foten och hotade enligt uppgift med att ställa kabinettsfråga och lämna regeringen om socialdemokraterna inte lät dem få sin vilja fram. Det vore verkligen en nåd att stilla bedja om att det här lilla fullkomligt ansvarslösa partiet med destruktivitet som sin politiska agenda en gång för alla lämnar maktens boningar och slår sig ner i någon avlägsen trakt där de kan sysselsätta sig med nässelslöjd eller ekologisk värdegrundstovning.

Åsa Romsons lönsamma tårar. Presskonferens i Rosenbad den 24 november 2015 när migrationspolitiken stramades åt och Romson grät över ”sina miljöpartistiska kommunalråd” – inte över svenska folket.

Det beslut som regeringen meddelade på måndagen innebär att de ”ensamkommande” (oftast unga afghanska män utan asylskäl) som kom till Sverige och sökte asyl före 24 november 2015, när regeringen lade om migrationspolitiken, och har väntat 15 månader eller mer på beslut om uppehållstillstånd får en ny prövning och möjlighet till tillfälligt uppehållstillstånd i fyra år.

Skyddsbehovet prövas inte igen, utan uppehållstillståndet knyts av någon anledning till gymnasiestudier i Sverige. Däremot ska det inte längre gå att som ensamkommande bosätta sig var i landet man vill. Mp var tvungna att gå med på att justera lagen om eget boende, EBO-lagen.

Rekordåret 2015 kom 162 877 asylsökande till Sverige. Belastningen på migrationsverket blev enorm och handläggningstiderna långa. Av de 162 877 påstod 35 369 att de var minderåriga. 23 480 uppgav att de kom från Afghanistan, men många ur folkgruppen hazarer har aldrig satt sin fot i Afghanistan utan kommer från Iran eller Pakistan.

Statsminister Stefan Löfven och hans barnaskara

När Rättsmedicinalverket sent omsider, flera år försenade och förhindrade av lobbyister som Svenska Barnläkarföreningen, har gjort åldersbestämningar har det visat sig att 84 procent av dem som kommit som ”ensamkommande barn” har ljugit om sin ålder och i verkligheten är vuxna män över 18 år. De här männen (den absoluta majoriteten är män) har i många fall redan fått sina asylansökningar behandlade i flera instanser ända upp till migrationsöverdomstolen och fått avslag eftersom de saknar asylskäl. Att vilja bo i Sverige eller ha fått kompisar här är inga asylskäl.

Av dem som kom till Sverige före den 24 november 2015 har drygt 2 000 fyllt 18 under väntetiden, och den största gruppen, 6 300, har efter åldersbestämningar befunnits vara vuxna. Trots att de har bluffat sig in i Sverige genom att ljuga om sin ålder får de stanna.

Gudrun Schyman, partiledare i Fi, gullar med illegala afghaner på Medborgarplatsen i Stockholm

Orsaken är att högljudda vänsterextrema asylaktivister och hysteriska lobbyister som batikhäxorna i #vistårinteut, och även politiker som Rosanna Dinamarca (v) och Gudrun Schyman (Fi,) har krävt att den utlänningslag som de själva har varit med om att stifta inte ska gälla för just gruppen vuxna afghanska män.

Afghaner demonstrerar på Norra Bantorget. I bakgrunden Sveriges förste socialdemokratiske statsminister, Hjalmar Branting (1860-1925). Foto: Stefan Pettersson, Nya Tider

”En grön seger med stark bismak” skriver Ewa Stenberg i en kommentar till regeringsbeslutet i Dagens Nyheter och konstaterar att mp:s gröna gloria har ”hamnat lite på sned”. Så sent som på mp-kongressen i maj var partistyrelsen emot att kräva amnesti för ensamkommande, eftersom partiet inte ville väcka falska förhoppningar eller var berett att lämna regeringen på frågan. Sedan tog asylaktivismen över, och de diminutiva ansatserna till ansvarskänsla flög bort över hustaken på Södermalm.

Socialdemokraterna har både genom statsminister Stefan Löfven och migrationsminister Helene Fritzon gång på gång uttalat att ”det ska vara ordning och reda i invandringspolitiken”, och ”Ett ja är ett ja och ett nej är ett nej, och den som har fått avslag ska lämna landet”.

Rakhmat Akilov

Bland annat bedyrade Stefan Löfven just det efter det islamistiska terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april när det stod klart att terroristen Rakhmat Akilov vistades i Sverige illegalt och skulle ha utvisats. Terrordådet tog fem liv och skadade 15 personer.

Statsminister Stefan Löfven (s)

Bluddermakaren Stefan Löfven visar gång på gång att hans ord inte är vatten värda. Resultatet när socialdemokrater och miljöpartister ska regera ihop är utpressningspolitik där den som skriker högst, hotar mest och stampar mest i golvet vinner. En hatifnattpolitik där det hattas hit och dit, inga löften hålls och ingenting går att lita på. Det är ungefär som i en familj där föräldrarna har abdikerat från föräldrarollen och gömt sig under bordet medan familjens tonåringar får härja fritt och riva huset ostört.

Mats Knutson, politisk kommentator och spelteoretiker, SVT

Media spelar med, för de är också asylaktivister som tycker att alla som vill bo i Sverige ska få göra det. De fokuserar på spelteori – vad gynnar miljöpartiet mest, och vad är bäst för socialdemokraterna? Spelteori – det är vad svensk politik handlar om för de journalister som har i uppdrag att bevaka den politiska händelseutvecklingen. De lyfter sig i håret till ett högre abstrakt plan som de själva tycker är spännande. Som en fotbollsmatch. Vem gör bästa dribblingen? Intresset för politikens konsekvenser för Sverige och identifikationen med övriga svenska folket är noll.

I måndagskvällens sändningar excellerade den politiske kommentatorn Mats Knutson just i spelteori, både i SVT Rapport  och Aktuellt. Säkert intressant för honom och den lilla klubben politiska reportrar och kommentatorer men fullkomligt ointressant för allmänheten.

Hur påverkar regeringens beslut svenska folket? Det är det verkligt intressanta, det som handlar om vanliga människors liv och verklighet. Vad blir skattebetalarnas nota för ytterligare 8 – 9 000 afghanska män som ska bo kvar i dyra HVB-boenden och kostas på gymnasieutbildning? Det har regeringen inte en aning om och bryr sig inte heller, det är ju andra som betalar. En högtstående och världsomfattande miljöpartistisk moral måste få kosta.

Bara två år sedan – vänstern vill ha en repris

Vilka signaler ger beslutet till omvärlden, kommer det att resultera i ännu en tsunami av asylsökande ekonomiska migranter utan asylskäl? Hur påverkar beslutet tryggheten för flickor och kvinnor, och för den delen även pojkar, mot bakgrund av att afghaner har en mycket stor överrepresentation i sexualbrott? Enligt en studie av 4 000 domar i sexualbrottmål som gjorts av Patrik Jonasson är var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp afghan. 85 procent av dem som dömts för gruppvåldtäkt mot män är afghaner.

För regeringen räcker det inte med det kaos som redan råder i migrationspolitiken. Det räcker inte med tsunamin på 163 000 utlänningar som vällde in i Sverige 2015 och vars konsekvenser fortsätter att drabba landet under lång tid framåt. Det liksom kliar i fingrarna att hela tiden skapa nytt kaos. ”Ordning och reda” – ska vi inte ta den om Rödluvan och vargen också?

”Gymnasieamnestin är orättvis på så många plan. Den skapar en gräddfil för en utvald grupp unga vuxna utan skyddsskäl. De erbjuds nu mer generösa villkor för sina uppehållstillstånd än krigsflyktingar från Syrien. Det är miljöpartiets klassiska linje i flyktingpolitiken. Det är aldrig skyddsbehoven som är avgörande, utan att sy ihop olika godtyckliga lösningar för de som redan är här och riskerar att utvisas” skriver Expressen i en osignerad ledare.

Isabella Lövin (mp) säger på presskonferensen att hon är glad.

”Det här är väldigt viktigt för hela det medmänskliga Sverige och alla de som har kämpat för de här ungdomarnas möjlighet att få en tryggad framtid.”

De som inte står ut med att svenska lagar följs

Mycket avslöjande. Politiska beslut fattas alltså för att göra svenska vänsteraktivister, batikhäxor och mp-väljare glada, ”alla de som har kämpat för de här ungdomarna”.

Ylva Johansson (s) är glad över att Isabella Lövin är glad. Men anletsdragen stramar.

Stefan Löfven väljer att inte närvara vid presskonferensen. Även det naturligtvis ett strategiskt beslut.

Per Gudmundson

Per Gudmundson skriver i en ledare i Svenska Dagbladet:

”Den som tror att detta handlar om att Stefan Löfven bryr sig om unga afghanska män, väljer att göra det lätt för sig. Pengarna spelar ingen roll heller. Inte heller rättsstatens principer, eller respekten för myndighetsbeslut.

Han gör vad som behövs för att behålla makten. Om det krävs att han ser ut som en förlorare i spelet mot miljöpartiet så gör han det. Det övergripande målet är att förhindra borgerlig enighet.

Och Stefan Löfven är överlägset skickligast i det gamet. Han spelar skjortan av Alliansen, gång på gång.”

Hans Li Engnell

På bloggen Fristad skriver Hans Li Engnell:

”Måndagen den 27 november kommer bli ihågkommen som ännu en dag när svenska politiker hukade för högljudda opinionsströmmar och lät det egna maktbegäret gå före allt annat.
Sverige styrs av en intellektuellt ohederlig och moraliskt bankrutt regering. Det går inte att känna annat än ett djupt förakt för dessa ursäkter till politiska ledare.”

Ordet är utpressningspolitik, kombinerat med totalt ointresse för politikens följder. Allt handlar om att klänga sig fast vid makten så länge det bara går.

9 reaktioner till “Utpressningspolitik

 1. Det glöms inte ens. Utan han säger vad som passar där han befinner sig. Har det funnits någon statsminister på så låg nivå.

  Gillad av 2 personer

 2. Var det bara jag som reagerade på Mats Knutsson självgoda stöddiga attityd i måndags när predikade på 21 nyheterna som en frikyrkopastor. Sen en polischef som var på tv under demonstrationer med afghaner kommer inte ihåg vilket program. Men han sa väldigt klokt att Löfven säger en sak i riksdagen och en annan sak när han visar upp sig i tv o media när han besöker demonstrationen. Polischefen menade på att polisen får dubbla budskap och vet inte vad dom ska göra. Dom får inget stöd och blir handlingsförlamade.

  Gillad av 2 personer

 3. Hej Roland!

  Tack för din kommentar. Jag antar att du med ”Tro & Broderskap” syftar på socialdemokraternas religiösa falang Tro och solidaritet, före detta Broderskapsrörelsen.

  Din kommentar är ett uttryck för den allra vanligaste typen av kritik som de flesta skribenter får: ”Varför skriver du om det och det men inte om det och det?”

  Som du säkert förstår är det inte möjligt att få med all intressant information i en enda krönika. Den här texten är en nyhetstext med huvuduppgift att informera om och kommentera ett färskt politiskt beslut, och då finns inte förutsättningar att gå djupare in i bakgrundsanalyser än vad jag redan gjort.

  Här är ett par av de cirka 300 krönikor som jag har skrivit tidigare om socialdemokraternas kopplingar till islam och islamism.

  http://snaphanen.dk/2013/04/21/cirkus-mustafa/

  http://snaphanen.dk/2014/02/01/svenska-muslimpartiet/

  Jag har också skrivit mängder av krönikor om islamistisk terrorism. Här hittar du en förteckning över alla krönikor:

  https://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

  Gillad av 3 personer

 4. God analys!

  Men varför glömmer du och andra analytiker så lätt det kanske viktigaste skälet till att S ”viker” sig för MP. Som jag ser det så har den kultur-marxistiska delen av S ett allt större internt grepp om S. Dessa verkar främst genom ”Tro&Broderskap”. Dessa har slutit ett hängavtal åt S med svenska Muslimska Brödraskapet till s k Barcelona-avtalet om islamiseringen av Europa. Muslimska Brödraskapet utlovar då för Europas vänsterrörelser att inte ställa Europa utan oljeförsörjning inför Peak Oil (ett av många internationella bedrägerier under FN-paraply). Redan då avtalet slöts var oljereserverna i starkt ökande, Dessutom vet vi idag att olja är en resurs som ständigt återskapas, alltså är förnybar.
  Vänstern i Europa skall å sin sida se till att islam (underförstått sunni), skall få tillgång till befattningar i de politiska partierna, parlamentena och regeringar. Vi har haft MB:are i regeringen och flera finns i Riksdagen. Kaplan fick ju sparken som följd av Sveriges trixningar runt våra vapenleveranser åt IS. Även nu finns gott om MB;are i Riksdag och Regering. Gymnasieministern som kuppades bort var sannolikt däremot inte MB (det finns i praktiken inga Musliska Systrar). MB är alla islamska terrorgruppers ”moder” och ett av barnen är IS.

  Alltså, i verkligheten viker sig S för Tro&Broderskap som enligt mig hotar via en enorm mängd skattefinansierade vänster-NGO:s (t ex Svenska Kyrkan) om att lämna S, d v s splittra S.
  DET tog skruv. Sedan gör man även eftergifter (mot hemliga fördelar) åt MP för att de skall ta på sig ”skulden”, alltså orsaken till, amnestin. Vad det än kallas så är det amnesti i verkligheten, och det handlar heller inte i verkligheten ”om några fä” utan öppnar upp för alla illegaler att göra samma som ”barnen” och få uppehållstillstånd (åtminstone) och i de flesta fall medborgerskap direkt p g a ”anknyning”, alltså om 100000 + individer – de flesta MÄN!
  .

  Gillad av 1 person

 5. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tack Julia Caesar för en gedigen sammanfattning.

  Stefan Löfvéns konstateranden att det är ordning och reda som gäller glöms snabbt bort när problemen hopar sig.

  Gilla

 6. He he, inte för att vara besvärlig, men … det är lite svårt att kasta sig skrikande på golvet och sen stampa med lilla foten. Troligtvis så stampar man med lilla foten först, eller alternativt att man kastar sig på golvet och sparkar och slår.
  Men annars, i vanlig ordning, välskrivet och bra.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s