Musikaliska anteckningar 11. Varje gång jag ser dig. Joyvoice.

Musik: Varje gång jag ser dig.

Kompositör: Lisa Nilsson.

Artister: Kören Joyvoice i Norrtälje.

I den böljande kören står min dotter och sjunger. Hon är lycklig när hon sjunger, för man blir lycklig av att sjunga i kör. Att se hennes glädje gör mig som mamma både rörd och lycklig.

Att sjunga i kör är bland det roligaste som finns, det ger en otrolig energi och glädje. Varje sångares energi läggs till de andras, och tillsammans växer de till en stor och mäktig urkraft som välter alla hinder i sin väg.

Är du en av dem som tror att du inte kan sjunga? Har någon sagt det till dig? Tro dem inte! Pröva att ta ton, för du kan! Upplev glädjen i att sjunga tillsammans med andra människor!

Den här kören är en del av Joyvoice, som är Sveriges största körkursverksamhet med popkörer för alla som vill sjunga. Den finns över hela landet och har idag över 200 körer med fler än 21 000 sångglada deltagare.

Man måste inte kunna läsa noter för att gå med i en av körerna och sjunga. Målet är sångglädje; det ska vara roligt att sjunga, man ska våga släppa loss i sin sång, och det skapar gemenskap för deltagare i alla åldrar.

En del kördeltagare är nybörjare som bara har lust att sjunga – fast de kanske har fått höra i skolan att de inte kan. Andra är vana sångare med flera års tidigare erfarenhet av sång. På repertoaren står välkända hits i genrerna pop, rock och soul.

Den dynamiska körledaren heter Mimi Dahlén. Du kan läsa om henne på hennes hemsida.

”Hon är helt underbar med sin energi och glädje, lever helt i sitt rätta element och kan inspirera oss jättebra” säger min dotter.

Sången är Lisa Nilssons  ”Varje gång jag ser dig”. 

Varje gång jag ser dig är det som om allting stannar till
och jag vet inte varför
men varje gång jag ser dig känner jag att det enda jag vill
är att komma dig nära
Varje gång jag ser dig är det som om allting stannar till
och jag vet inte varför
men varje gång jag ser dig känner jag att det enda jag vill
är att komma dig nära

Det är inte perfekt. Men det är vackert, för det är äkta sångglädje.

 

 

 

 

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s