Stängt för semester

Nu stänger jag bloggen och tar semester ett tag.

Liksom många andra har jag arbetat hårt inför valet och skjutit en massa andra saker åt sidan som nu ropar på att bli gjorda; mitt hus behöver målas, trädgården vill bli omskött, försummade kontakter behöver tid.

Framför allt behöver jag vila och få tid att smälta valresultatet.
De som vill kan följa mig på Twitter.

Ha det så bra och var rädda om er!

13 reaktioner till “Stängt för semester

 1. Men hoppet dör inte! Vi måste – om än det kan tyckas hopplöst – kämpa på så gott vi kan. Så det är inte hopplöst!
  MatsD

  Gilla

 2. Tack för din kloka kommentar! Jag instämmer i allt utom det där med valium och gin och tonic, och jag ska inte åka på semester just nu, men lite senare. Inte ska jag fiska heller, utan måla mitt länge eftersatta hus.

  Jag har tänkt mycket på valresultatet, och jag tror att för många, precis som för dig, kändes det som sista chansen att vrida utvecklingen åt rätt håll. Besvikelsen över utgången är enorm. Ett indoktrinerat och grundlurat folk valde bort sig själv.

  Jag tror att besvikelsen också till en del är åldersrelaterad. Om man är i 30-40-årsåldern spelar ett bakslag inte så stor roll. Då har man tid på sig att verka för förändring.

  Men kärntruppen av skribenter inom alternativmedia är i dag i 70-80-årsåldern eller äldre, och rent statistiskt har vi inte särskilt lång tid på oss. Jag hoppas att yngre krafter kommer att ta över men kan inte låta bli att för egen del tänka: om jag hade använt i stort sett all min vakna tid under de senaste 8½ åren till att brodera istället för att arbeta ideéllt i alternativmedia – då hade det blivit minst en gobeläng. Något att ta på.

  En annan tanke är att människor i allmänhet, inte bara svenskar, bokstavligen behöver uppleva mångkulturens verkningar på sitt eget skinn innan de förstår vad det handlar om. Om ens egen dotter blir våldtagen, de egna barnen misshandlade, gamla mamma rånad – då finns åtminstone en möjlighet till djupare insikt i omvandlingen av vårt land.

  Därmed inte sagt att alla skulle ta den möjligheten heller. De psykologiska skyddsmekanismerna i människans natur är oförändrade sedan människan uppstod som art.

  Författaren Göran Palm ställde någon gång på 1960-talet frågan ”Hur ska vänstern hantera sin besvikelse?”
  I dag är frågan hur vi konservativa och vi inom den Sverigevänliga rörelsen ska hantera vår besvikelse.

  Gillad av 1 person

 3. Good Night, and Good Luck!

  Så avslutade den berömde radiojournalisten Edward Murrow sina sändningar, “God Natt, och Lycka Till!”
  Murrow är mest känd för sina många känslofulla reportage från Blitzens sönderbombade London. Och i en situation då ens nästa andetag närsomhelst kunde vara ens sista, var avslutningen förståelig.

  Och så känner jag mej efter valresultatet.
  Vi hade en sista allvarlig chans att kanske vända inriktningen, att möjligen behålla Sverige som det fosterland vi svenskar vill ha och leva i.

  Men tydligen tycker 82 % av svenskarna att allt är bra som det är, nån annan slutsats kan man inte dra. Javisst, det var säkert en del valfusk och gammelmedias ned-bruning av SD behöver vi ju inte tala om och så vidare. Det är dock ingen tvekan om att det här är ett rejält och kanske avgörande misslyckande för Sverigevänner!

  Om SD fått 25 % eller mer, om AfS fått nära eller över riksdagsgränsen, om MP åkt ut…

  Då hade jag kallat valet en seger, oavsett utseendet på en ny regering.

  Men så blev det ju inte. Istället blir det…. Business as usual….

  Massinvasionen fortsätter. Den grova kriminaliteten fortsätter. Islamiseringen fortsätter.

  Så åk på en välförtjänt semester Julia, dina journalistiska insatser och rena rama livsklokheter är djupt uppskattade av dina läsare-lyssnare! Fiske är lugnande, och efter det här valet, ett par valium och en gin och tonic likaså…

  För egen del kan jag bara säga till Sverige,

  “God Natt, och Lycka Till!”

  Kapten Bo

  Gillad av 1 person

 4. Hur kunde det gå så här illa? Styrs vårt land av förrädare, som vill att svensken utplånas? Jag försöker begripa men förstår ändå inte.

  Valresultatet är en besvikelse. Jag hade hoppats på 30 % till SD så att de inte kan nonchaleras, men nu ser de ut att landa runt 20 %, det är en femtedel av de röstberättigade, som tydligen ska nonchaleras i ytterligare fyra år. Jag är mitt i livet och överväger nu att emigrera. Att bo och leva i Sverige blir en omöjlighet, landet är så förändrat och var man än befinner sig syns det tydligt att svensken för en alltmer tynande tillvaro.

  Gilla

 5. Förstår verkligen att du behöver koppla av som du skämt bort oss med dina alster.
  Önskar dig en riktigt skön vila och rekreation och att du snart är tillbaka nyladdad i befrielsekampen.
  Ingen är oumbärlig sägs det. Men ingen regel utan undantag kontrar jag i detta fall 😉

  Gilla

 6. Bästa Julia ! Bara semestra på allt vad Du kan. Det är Du mycket väl värd. Jag har just beställt och fått och nu noga LÄST Din senaste bok: Ombord på Titanic spelar orkestern. I sanning – både underbar och TRAGISK.
  Vi V-E-T att detta vårt fädernesland är helt räddningslöst förlorat till en säker undergång inom något decennium.
  Guskelov är jag 83 år fyllda och slipper se och uppleva dessa skammens ögonblick , när monarkien Sverige blir till Kalifatet Es-Swijd

  Gillad av 2 personer

 7. Haha, gå och fiska du! Och ladda batterierna, bara du orkar komma igen. Du är ärlig och härlig och är hoppet för många av oss. Ha det bra, och en kram från Kreta där hustrun och jag laddar batterierna.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s