Valdagen är en dag för eftertanke

Valdagen är en dag för eftertanke.

Senast då har du möjlighet att summera dina erfarenheter av de fyra år som gått sedan du röstade senast – och dra dina egna slutsatser.

Men inte bara det. På valdagen kan du se tillbaka och summera dina erfarenheter också i ett längre tidsperspektiv. Blev det som du tänkt dig? Fick du det du röstade för? Är du nöjd med dagens Sverige?

Det viktigaste perspektivet av alla är det här: hur vill du att framtiden ska se ut? Hur vill du att Sverige ska utvecklas, för dig själv, din familj, dina gamla föräldrar, dina barn och barnbarn?

Om du känner att dagens mångkulturella Sverige, med drygt 2,3 miljoner utlänningar som har fått uppehållstillstånd sedan 1980, är precis vad du vill ha – då är valet lätt. Då kan du rösta på vilket som helst av de sju gammelpartierna; socialdemokraterna, moderaterna, centerpartiet, vänsterpartiet, liberalerna, miljöpartiet eller kristdemokraterna.

En av de personer i publiken som omhändertogs av polis för våldsamt beteende vid Alternativ för Sveriges torgmöte i Nyköping på torsdagen. 

Sjuklövern är ett självklart val för dig som vill rösta för ett fortsatt folkutbyte av etniska svenskar mot invandrare från jordens mest underutvecklade och dysfunktionella länder och kulturer. Sjuklövern kommer att infria alla dina förväntningar på folkutbyte och garanterat hålla ditt humör på topp med fortsatt massinvandring och islamisering av Sverige. Du kommer att få det du röstar för, med råge. Du kommer att bli nöjd.

Borlänge har tagit emot mer än 3 000 somalier. Majoriteten lever på bidrag.

Om du vill ha förändring har du två partier att välja mellan, och jag hoppas att du med kritiska öron har lyssnat på deras valmöten, läst deras program och bildat dig en uppfattning om vad de vill och vad som skiljer dem åt. De två partierna är Sverigedemokraterna och det nya partiet Alternativ för Sverige, AfS.

Alternativ för Sverige höll i går i Kungsträdgården i Stockholm sitt sista av 50 torgmöten i hela Sverige inför en entusiastisk publik på 1 000 – 1 500 personer.

Sverigedemokraterna höll sitt avslutande möte i Stockholm på lördagen efter ett 50-tal valmöten i hela landet.

Givetvis vill du ha ett faktaunderlag som hjälper dig att se hur framtiden kommer att te sig i Sverige. Siffror som är oumbärliga när du vill se vilket kommande Sverige du röstar på.

Därför återpublicerar jag två statistiska sammanställningar av hur stor del av befolkningen som i dag utgörs av personer med utländsk bakgrund, plus en framskrivning till 2027. Du kan alltså se hur det kommer att se ut i svenska kommuner om tio år, med utgångspunkt från statistik från SCB, Statistiska Centralbyrån. Sammanställningarna har gjorts av Affes statistikblogg.

I den första tabellen kan du se andelen invånare med utländsk bakgrund i landets 25 största kommuner. I Södertälje och Botkyrka är personer med utländsk bakgrund redan i majoritet och svenskar i minoritet.

I Malmö, Huddinge och Haninge är en majoritet med utländsk bakgrund snart verklighet. Om inte den här utvecklingen stoppas kommer svenskarna att inom bara ett par årtionden vara i minoritet i vårt eget land. 

Det större diagrammet nedan visar situationen i alla Sveriges 290 kommuner vad gäller den mest brottsaktiva gruppen av alla, män mellan 15 och 44 år.

De röda fälten markerar de kommuner där män i den mest brottsaktiva åldern som har utländsk bakgrund är i majoritet i åldersgruppen. Här kan du alltså se hur representerad den mest brottsaktiva gruppen är i just din kommun.

STOCKHOLM

Av diagrammet framgår att i Stockholm har 43,4 procent i åldersgruppen 15-44 år nu utländsk bakgrund. 2027 beräknas en majoritet, 50,4 procent, ha utländsk bakgrund.

GÖTEBORG

I Göteborg har 44,2 procent nu utländsk bakgrund. Staden passerar 50 procentsgränsen 2024, och 2027 kommer enligt beräkningen 52,5 procent av män i åldern 15-44 år att ha utländsk bakgrund.

MALMÖ

Landets tredje största stad, Malmö, är sedan länge på väg mot ett Mellanösternliknande tillstånd. Redan 2010 blev män 15-44 år med utländsk bakgrund i majoritet i åldersgruppen. Nu är de 55,3 procent och beräknas 2027 utgöra 62,8 procent i den mest brottsaktiva åldersgruppen, 15-44 år.

Notera att uttrycket ”brottsaktiv ålder” INTE innebär att alla män i åldersgruppen begår brott. Men kriminella med utländsk bakgrund är kraftigt överrepresenterade. Det här är en grupp vars kriminalitet har avgörande betydelse för tryggheten och tilliten i ett samhälle. I synnerhet för kvinnor, men också för barn, män och djur.

Affes statistikblogg har också gjort en framskrivning för de närmaste tio åren, byggd på tillgänglig befolkningsstatistik.

Klicka för att visa bilden i ett eget fönster. Klicka sedan en gång till för att förstora tabellen, så blir den mer lättläst. Så kan du lätt leta upp din egen kommun.

OBS! Tabellen är gjord efter grad av utländsk bakgrund i kommunerna, alltså inte i bokstavsordning. Läs och tänk efter om detta är den utveckling du vill se i Sverige.

 

12 reaktioner till “Valdagen är en dag för eftertanke

 1. Som enda tröst kanske man kan säga att först då kan Svenskar omfattas av hets mot folkgrupp lagen, men då lär den väl ha ändrats?

  Gilla

 2. Nu är jag kanske lurad men vad är själva iden med att vi ska ha rasrena svenskar kvar?
  Det känns som att jag missat något utskick där någon förklarar den grundläggande tesen att det är viktigt att vi behåller människor separerade från varann och inte beblandar sig?
  Nåja det visar sig väl så småningom vad det finns för mening med era strävanden…

  Gilla

 3. Tja… det hela med ”utländsk bakgrund”….. Det är nog väldigt generaliserad. Jag utgår ifrån att alla blev räknade?Det finns ju en massa utlänningar som går bra ihop med Sverige, Svenskarna och deras kultur, historia m.m. Som är anpassningsvillig och tar del av samhället.
  Såna statistiker som du visar kan vara farliga i att de kan tolkas på fel sätt.

  Gillad av 1 person

 4. Så sant. Samma sak läste rubrik på Aftonbladet. Ska Sverige vara störst eller minst. Sverige ska vara ett land med svensk kultur som gäller med en lagom arbetskraftinvandring. Bara en rolig grej vi är på kreta där kom en finsk tjej med sin mörkhyade pojkvän o 2 barn. Han var kolsvart och pratade klockren finska utan brytning. Är det så i Sverige det hör man inte ofta.

  Gilla

 5. Jag kallar det förljugenhet och att föra svenska folket bakom ljuset.
  Eftersom alla enligt PK-religionen är ”lika” förväntas vi vara glada ju fler outbildade, ointegreringsbara lycksökare som kommer till Sverige och aldrig kommer i arbete.

  I PK-Sverige räknas bara pinnar, inte vad respektive pinne kan tillföra vårt land.

  Gillad av 4 personer

 6. Tänk på en sak. Tittade på TV2-debatt. Det var någon person, professor eller statsvetare, som sa: nu tog det 10 år för Sverige att öka med 1 miljon människor. Nu kommer det att ta 7 år, sa han stolt, att öka med 1 miljon. Är det demokrati eller vad är det?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s