Nästan 400 000 besökare, mer än en miljon visningar

Det var med bävan jag startade min blogg i september 2017. Skulle jag klara det trots att jag närmast är teknisk idiot?

I sju år hade jag publicerat mina krönikor på den danska bloggen Snaphanen och nått många läsare. Jag ville ha något eget, men skulle läsarna följa med till min egen blogg?

Datorn, ett suveränt arbetsredskap.

Nu kan jag lugnt säga: många av er har följt med mig när jag öppnade eget, och jag vill framföra mitt varma tack till er alla. Trohet är viktig i alla relationer. Min blogg vilar på alla trogna läsare.

En vän gav mig ovärderlig hjälp med att sätta upp bloggen. Sedan lärde jag mig det tekniska, bildbehandling med mera efter hand. Det var inte så svårt som jag trodde.

Nu kan jag för första gången avläsa besökssiffror för ett helt år, 2018. Och de är både oväntade och fantastiska!

Under det gångna året har min lilla enkvinnasblogg haft mer än en miljon visningar, närmare bestämt 1 129 307.

Antalet besökare var 390 098. Nästan 400 000!

Jag har publicerat 132 inlägg, det vill säga lite mer än var tredje dag.

Genomsnittet ligger på 3 094 visningar per dag, utslaget på årets alla 365 dagar. Ibland är de betydligt fler, 8 000 – 12 000 och med ett rekord på 27 000 under en dag.

Mina läsare finns i väldigt många länder – 164 stycken – som jag aldrig kunde föreställa mig har något intresse av en liten svensk blogg. Det är rena jorden runt-resan. Vem kunde ana att min blogg skulle bli en hit i exempelvis Förenade Arabemiraten eller Qatar?

Läsarna återfinns på exotiska platser som Togo, Afghanistan, Svalbard och Jan Mayen, Kirgizistan, Namibia, Botswana, Cooköarna, Kongo-Kinshasa, Laos och Turkiet. För att inte tala om Ungern.

Men eftersom jag skriver på svenska finns naturligtvis majoriteten läsare i Sverige. Tio i topp-listan för antal visningar ser ut så här:

 1. Sverige 991 916.
 2. Norge 21 219.
 3. USA 14 204.
 4. Danmark 11 994.
 5. Tyskland 11 226.
 6. Spanien 11 013.
 7. Finland 9 641.
 8. Thailand 7 194.
 9. Frankrike 4 281.
 10. Schweiz 4 163.

Tätt följda av Storbritannien, Portugal, Österrike och Irland.

Jag arbetar vidare. Vi vet aldrig vad som ska hända under ett nytt år, och eftersom jag driver min blogg ensam har jag vare sig ambitionen eller möjligheten att täcka alla ämnen och områden som är intressanta att skriva om. Jag måste göra ett urval.

Jag fortsätter skriva, och jag fortsätter att göra poddar. Ska strax kasta mig in i en poddproduktion, och det är det roligaste jag vet.

Väl mött under 2019, kära läsare! Vi ses på bloggen!

 

Så här kan det se ut när jag gör poddar under enklaste tänkbara omständigheter. Mikrofon och puffskydd är uppallade på en skärbräda och en trave böcker. (Bilden är tagen på ett hotellrum i Spanien).

 

———————————————————————–

Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC- kod ELLFFESS

Varmt tack för din gåva!

 

8 reaktioner till “Nästan 400 000 besökare, mer än en miljon visningar

 1. Tittar på en repris på SVT 1 om skeppet Wasas förlisning där talas om Wasasyndromet, ingen vill eller vågar ta ansvar . Det kan gälla mycket, både felbyggen angående fartyg och samhällen. Du som är kunnig kan kanske dra slutsatser och kanske skriva någon rad?

  Gilla

 2. Jag har tyvärr dåliga erfarenheter av Pay Pal och vill inte använda det, men om du vill donera hänvisar jag till flera andra möjligheter i direkt anslutning till varje blogginlägg.

  Gillad av 2 personer

 3. Tack så mycket Julia. Jag ser fram ett att få fortsätta att följa dej och ditt skriveri👍

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s