Annie Lööf pulvriserad – igen

John Ward heter en för mig tidigare okänd youtuber som i den här nya videon skoningslöst analyserar och fullkomligt pulvriserar centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Luta er tillbaka och njut!

”Jordan Peterson krossar en feminists karriär” är den obevekliga rubriken på John Wards video. Utgångspunkten för hans analys är Annie Lööfs möte med den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B. Peterson i tv-programmet Skavlan den 26 oktober 2018. Ett program som blev mycket uppmärksammat och har analyserats flitigt.

I den här krönikan skrev jag om när Jordan Peterson fick Annie Lööfs värld att rämna. Det var nämligen det som hände under tv-showen hos Skavlan. Till ingen nytta fyrade hon av sitt feministiska batteri av floskler mot en professor som har järnkoll på forskningen på sitt område och har hört ALLT som feministiska virrpannor är kapabla att häva ur sig.

Hon borde ha begripit bättre än att exponera sin okunnighet och inskränkthet på prime time i SVT och riskera att göra bort sig så det ryker i mötet med en av världens för tillfället mest inflytelserika opinionsbildare, Jordan Peterson. Men hon klev obekymrat i fällan, och frågan är om hon ens har insett vilken katastrof det blev för henne.

Vem har glömt det ödesdigra avbräck i karriären som BBC:s stjärnreporter Cathy Newman fick när hon, fylld upp till hårrötterna med feministiskt manshat och missuppfattningar, försökte nita dit Jordan Peterson?

Ni som har glömt eller inte sett detta historiska magplask – här är en ny chans.

Det finns ett före och ett efter Cathy Newman. Man kan tycka att efter Cathy Newman borde varje dogmtrogen feminist i ren självbevarelsedrift springa så långt benen bär inför minsta risk att få sina floskler obarmhärtigt granskade och pulvriserade av Jordan Peterson. All dogmatism och osakliga argument som han hittills har krossat med vetenskaplig skärpa borde ha en kraftigt avskräckande effekt.

Men icke. En efter en går de glatt i fällan. Orsaken är att troende feminister tror att de har rätt. De tror verkligen att den lära de har låtit sig indoktrineras av ska krossa och tillintetgöra Jordan Petersons argument. Det säger en del om inbilskhet och indoktrineringens kraft.

Annie Lööf är inget undantag. Glatt ställer hon upp i Skavlans program, i sin narcissism fullkomligt övertygad om att hennes feministiska tro på att män och kvinnor i allt väsentligt är lika ska få Jordan Peterson på fall. Med misstrogna, stundtals chockade miner visar hon hur mycket hon inte håller med om de forskningsresultat vad gäller mäns och kvinnors olika livsval som Jordan Peterson redovisar.

Feministiska floskler mot vetenskapliga fakta. Det är en strid som floskelanhängarna aldrig kan vinna. Fakta är fakta, oavsett vad man tycker om dem. Annie Lööfs slutreplik är legendarisk:

”I don’t agree.”

Hon håller inte med om de resultat som den psykologiska forskningen har visat de senaste 25 åren. Av hennes klentrogna mimik framgår att hon heller aldrig har hört talas om dem. Feminism och självgodhet har fungerat som en barriär mot ens rudimentär allmänbildning.

Annie Lööf inledde tvärsäkert sin karriär när hon valdes till partiledare 2011 med att i SVT Agenda deklarera sin frälsningstro på att Sverige kan ta emot 30 miljoner invandrare. Hallelujah!

Redan de uttalandena borde ha blivit hennes fall. Men sedan har hon fortsatt att utmärka sig, bland annat genom att rösta igenom den så kallade gymnasielagen för mer än 10 000 afghanska män som inte har några asylskäl och som har ljugit sig in i landet i det största asylbedrägeriet någonsin genom att påstå att de är minderåriga.

Jag skrev om den skandalösa amnestin här. Den utdragna regeringsbildningen har klart och tydligt visat vad Annie Lööf går för. Hon har utsett sig själv till lägervakt mot Sveriges tredje största parti i höstens riksdagsval, Sverigedemokraterna. Hon visar absolut noll respekt för valresultatet och tror att hon ska kunna förinta 1,1 miljoner väljare. Hon är en fanatiker och som sådan blind för sin egen fanatism.

Som en pubertetstrotsig, bortskämd barnunge stampar hon med foten för att få sin vilja fram, eldad av övertygelse om sin egen betydelse och av sina grandiosa ambitioner att bli statsminister. Därtill matchad och haussad av globalisterna i Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen.

Några av dem torde vid det här laget bittert ångra att de satsat på Annie Lööf. Och statsminister blir hon aldrig. Det räcker inte att ha rätt kromosomuppsättning (kvinna), slänga med håret och anlita en stylist för sina powerdresses, särskilt designade för en kvinna som aspirerar på den högsta makten i landet. Även hennes klädsel analyseras i videon av John Ward.

Annie Lööf faller inte som ett löv. Hon faller som en sten efter sina insatser i svensk inrikespolitik.

Den 29 december kom Aftonbladet/Inizios senaste mätning som visade att förtroendet för Annie Lööf ”tokrasat” (Lena Mellins uttryck) med hela 12 procentenheter och har halverats sedan oktober. Från att för två år sedan ha varit den partiledare som hade det största förtroendet har Annie Lööf nu bara miljöpartiets båda språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin efter sig på listan.

Resultatet kan knappast förvåna någon – utom Annie Lööf då. Det finns någonting som svenska väljare avskyr mer än något annat, och det är politiker som saknar ödmjukhet och låter sin högfärd och sina personliga maktambitioner övertrumfa omsorgen om Sverige och svenska folket.

Då kommer reaktionen som ett brev på posten.

Eller som en undersökning i Aftonbladet/Inizio.

 


Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC- kod ELLFFESS

Varmt tack för din gåva!

11 reaktioner till “Annie Lööf pulvriserad – igen

 1. Så jag undrar hur du haft det i stormen – ni fick ju efterverkningar …
  Hoppas du klarade dig bra, Julia …
  När el och tel är OK igen får vi väl läsa om det …
  Många har tänkt på dig dessa dagar …

  Gilla

 2. Reblogga mig hit och dit och nu vill någon ha egen hyllplats på din blogg.
  Du har gjort det bra Julia, båda här på din egen blogg och innan hos Steen på danska Snaphanen.
  Nu rullar tåget, och det verkar finnas en del som vill hoppa på under färd.

  Gilla

 3. J.C. skriver: ” Orsaken är att troende feminister tror att de har rätt.” Detta är fel slutsats. De troende feministerna VET att de har rätt. Virrpannor som de är.

  Gilla

 4. Julia!

  Hoppet och viljan driver människan. Beundrar Din tåga – har gjort det länge. Önskar Du har kraft att ägna Dig åt ett projekt jag vill föreslå Dig. Vill inte utveckla det på denna plats. Ge mig en privat kanal till Dig. Hälsningar CG

  Den tis 1 jan. 2019 kl 18:41 skrev Julia Caesar :

  > Julia Caesar posted: ”John Ward heter en för mig tidigare okänd youtuber > som i den här nya videon skoningslöst analyserar och fullkomligt > pulvriserar centerpartiets partiledare Annie Lööf. Luta er tillbaka och > njut! https://www.youtube.com/watch?v=IqEWjeAa-P4&t=722s ” >

  Gilla

 5. Utmärkt skrivet, Julia, och tål att upprepas emedan liberala, känslomässiga åsikter ej sprungna ur fakta ständigt pepprar oss från diverse kontrollerade medier och som redan Hitlers propagandaminister, Göring hävdade, en lögn upprepad tillräckligt många gånger blir i allmänhetens medvetande med tiden en sanning.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s