Henrik Jönsson om Jök-boet

”Ingen vet vilken politik dessa knäppgökar kan tänkas driva i ett kommunist-marknads-liberalt-social-grönt-experimentellt samarbete” säger Henrik Jönsson i den här analysen av den regering svenska folket har förärats efter 131 dagar av väntan.

”Det handlar om tilliten till att den representativa demokratin är just representativ, transparent – gör skillnad. Att vi tillåts att gilla och tolerera olika” säger Henrik Jönsson.

”Bara för att det går att konstruera olika typer av smarta parlamentariska lösningar för att undvika en representation man finner misshaglig är det inte önskvärt att bete sig på det sättet. För demokratin vilar just på ett outtalat förtroende.

Hur länge kan man stå med gaspedalen pressad i mattan och köra de demokratiska institutionerna på tomgång innan motorn slutligen skär samman och bluffen synas? Ni är ju inte på väg någonstans! Det är bara motorljud, avgaser och slöseri med bensin. Det spelar ingen roll vad folk röstar – om ingen respekterar den önskade riktningen.”

För tredje gången lämnade övriga partier Sverigedemokraterna utanför parlamentariskt inflytande.

Och det var den allra sista gången, enligt Henrik Jönsson.

 

LÄS OCKSÅ

Min krönika om regeringen och Januariöverenskommelsen (JÖK):

Lööftunn överenskommelse på nattgammal is.

 

 

4 reaktioner till “Henrik Jönsson om Jök-boet

  1. Henriks videor översätts nu också så de, med någon dags fördröjning, får engelska undertexter. Och en rad tidigare videor kommer också att förses med engelska undertexter efterhand. Så sprid dem gärna också till kontakter som inte talar svenska.

    Gillad av 2 personer

  2. Existerar blott ett sätt att bromsa SD’s tillväxt hos väljarkåren: Bjud in dem till regeringssamarbete.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s