Mikael Willgerts nyårstal

Techjätten Googles stängning av den populära alternativa tv-kanalen Swebb-tv med 65 000 prenumeranter är en stor skandal och en skymf mot yttrandefriheten.

Utan yttrandefrihet har vi ingen demokrati, och det spelar ingen roll om det är en stat eller privata företag som hindrar kritiska röster och fri opinionsbildning.

Vår grundlagsfästa yttrandefrihet ska garantera allas rätt att komma till tals. Se också den gemensamma aktionen från Sveriges största alternativmedia. 

Mikael Willgert, grundare av och ledare för Swebb-tv, håller ett nyårstal om yttrandefrihetens villkor och Swebb-tv:s planer för framtiden. För planer finns, bland annat på en sajt som öppnar upp för alla intresserade kanaler med gemensamma funktioner för annonsering och registrering av prenumeranter.

Swebbtv:s tittare bjuds in att bidra, och ett litet antal personer kan också erbjudas möjligheten att finansiera den nya medieplattformen genom att bli delägare genom att anmäla sitt intresse på email aktie.swebbtv.se

Du tänker kanske att yttrandefrihet inte angår dig? Men när friheten att tala och skriva inskränks i ett land öppnar sig en krater som är minst lika stor som de nerstörtade lermassorna i norska Gjerdrum, norr om Oslo. Ger vi upp rätten att yttra oss fritt blir marken som glidande kvicklera under våra fötter.

Mängder av hus har följt med jordskredet i norska Gjerdrum ner i en 700 meter lång krater.

En grupp som borde vara mycket bekymrad är journalisterna i mainstream-media. De senaste årens erfarenheter av tidningsnedläggningar och allt större mediekoncerner med alltmer centraliserad makt borde ha lärt dem att ingen som i dag har en plats vid köttgrytorna går säker. Ingen.

Kom ihåg:

Det finns inget enda land, inte någonstans, som i längden har lyckats kväva människors rätt att yttra sig. Sovjetväldet bibehöll sin makt och repression i 74 år. Men sedan brakade diktaturen samman.

 


Stöd Swebbtv:

Swish 123 535 86 92

Bankgiro147-0558

Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86

Hemsida:swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Mail: info@swebbtv.se