De utestängdas revansch

Jag har just varit med om någonting fantastiskt, och det är en upplevelse som jag delar med hundratusentals andra människor. Varje dag i juli har människor kunnat lyssna på Swebb-tv:s satsning på 31 Sommarprogram som ett alternativ till Sveriges Radios politiskt korrekta Sommar i P1. Programmen finns tillgängliga här på Swebb-tv:s hemsida.

Bakom satsningen står Mikael Willgert, 62, civilingenjör med ett långt förflutet som chef för forskning och utveckling i flera stora svenska industriföretag. Han skapade Swebb-tv när han insåg hur illa mainstream media fungerar, och han avslutade själv satsningen på alternativa Sommarpratare med ett program i går där han berättar om sin bakgrund och vad som driver honom.

”Jag känner mig väldigt stolt och glad över att vi har kunnat genomföra den här serien av Sommarprogram” säger Mikael Willgert.

”Alla program har varit oerhört inspirerande enligt min mening. Det kanske till och med blir ett minnesmärke i vår kamp för att få fiskstimmet Sverige att vända. Sammantaget tror jag att programmen har pekat på de flesta allvarliga problem som vi har i Sverige – för vi har allvarliga problem.

Vi riskerar att förlora det viktigaste vi tillsammans äger. Det demokratiska systemet har slutat fungera och närmast förvandlats till en ”dummokrati” där väljarna styrs av propaganda, inte av information. Swebb-tv finns för att de andra, gamla medierna inte gör sitt jobb. De har slutat ställa frågor, de har glömt sitt uppdrag, och de har glömt vilka som är deras uppdragsgivare.”

Jag kan bara instämma. Swebb-tv:s Sommarprogram är en styrkedemonstration för alternativmedia, för de tystades röster, och allt tyder på att satsningen är någonting som många lyssnare har saknat – ett alternativ till de strömlinjeformade, lättuggade program som väller fram i statsradions kanaler.

Här får 31 röster komma till tals som annars är utestängda från gammelmedia, från debatt och föreläsningar, från forskning, Svenska kyrkan och föreningslivet – från hela det offentliga samtalet. De som hörs offentligt i dag är de som släpps fram till mikrofonerna, och de är på intet sätt representativa för den stora allmänheten. I strid med den grundlagsstadgade yttrandefriheten drar nätplattformar som YouTube och Twitter åt tumskruvarna allt hårdare för vad som är möjligt att framföra. I praktiken råder en åsiktsdiktatur som kännetecknar totalitärt styrda länder.

De utestängda är högt bildade och välartikulerade människor med mångårig bakgrund i näringslivet, i forskning och media; civilingenjörer, nationalekonomer, en professor i etnologi, journalister och författare, en präst, en Bibellärare, en socionom, en docent i litteraturvetenskap, några filosofie doktorer, en sjökapten och många andra.

Vi är svenska dissidenter – i vad som kallas en ”demokrati”. En av Sommarpratarna, professor Karl-Olov Arnstberg, gav 2017 ut en antologi med titeln ”Priset”, där tolv författare berättar om svensk repression. Utgivningen gjordes självklart på hans eget förlag, Debattförlaget. Inget vanligt svenskt bokförlag ger ut böcker som på något sätt ifrågasätter svensk politik och svenska media.

Trots att vi har mycket väsentlig och nödvändig kunskap att tillföra, kanske rentav möjlighet att vända fiskstimmet i ankdammen Sverige, får våra röster inte höras. Från mainstream media utestängs vi systematiskt, och flera av oss har utsatts för förtal och mediedrev i syfte att tysta oss.

Ett samhälle som anser sig ha råd att avstå från vad de här 31 personerna har att tillföra är ett mycket sjukt samhälle.

Swebb-tv:s Sommarprogram är de utestängdas revansch, och lyssnarnas kommentarer är överväldigande. Här är några exempel.

”Skönt och avslappnande att lyssna på verklighetstrogen information och beskrivningar som är framförda med ärlighet och sanning. Big Tech måste flyttas ut från Sverige. Vi vill INTE HA ATT GÖRA MED BEDRAGARE OCH KRIMINELLA. De ska bara ut NU!

I slutändan så handlar det om vår demokrati som är under stark angrepp från Big Tech. Avlyssning, Censur, Lögn, Bedrägerier, Maktmissbruk och inte minst kostnader att ha dem här. DE MÅSTE UT!!!!”

”Tack Mikael för detta fantastiska sommarprogram. Det har varit ett nöje att följa alla sommarpratare, med intelligens, klokhet och erfarenhet utveckla sina tankar och idéer. Vilken enorm skillnad mot vad SR presterar. Jag hoppas att i fortsättningen varje sommar Swebbtv
kommer att sända Sommar i Swebbtv.”

”We are in need of this channel just to be enlightened about what’s going on with your country, running by very dubious politicians, it is very strange that all other parties don’t put a stop to this dubious progress in Sweden. Finely a big thanks to all personals at Swebbtv.”

”Hela Swebbtv är en imponerande satsning, och jag har lyssnat på alla sommarprogrammen. Förvånansvärt många civilingenjörer som deltar – det är bra och jag tror att det är den analytiska förmågan som gör oss civilingenjörer lämpliga att lösa problem inom många olika områden.”

”Kan bara tacka för alla dessa sagda sanningar. Är mycket hoppfull att alla vi sanningsälskare i valet 2022 får bekräftat att sanningen till slut segrar över lögnen.”

”Tack Mikael för ett bra sommartal och för ett fantastiskt jobb med Swebbtv. Tack till alla andra lika fantastiska ärliga sommarpratare som talar från hjärtat, sanningsenligt , inga PK-normer här inte. Jag är både imponerad och överraskad av att det finns så många framstående personer som här kan och vill berätta om sina erfarenheter, insikter och åsikter i sina liv. Åter ett stort tack ! För mig är Swebbtv den klart starkaste lysande stjärnan på media-himlen.”

”Tack Mikael och ni som medverkat till dessa 31 avsnitt av Sommar i Swebbtv. Väldigt givande och med en friskhet och respekt som saknas i övrig media. Det här gör ni bra!”

”Tack för alla sommarpratare, så kloka människor med så mycket insikt! För min del är det Swebbtv som gäller i fortsättningen, adjöss SVT och SR:).”

”Tack Mikael för detta sommarprat, och för hela din strävan och gärning.
Att få ihop 31st sommarprat av denna kaliber är inget annat än imponerande.”

”Tack Mikael för ditt och alla de andra sommarprogrammen med mycket intressanta personer och med kvalité som slår Sveriges Radios sommarprat med ljusår!”

Låt oss kalla det succé. Eller ”De utestängdas revansch”. Vi ger inte upp. Vi finns, och vi har något att berätta.


 

Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Om du ändå vill stödja mig med en gåva är jag givetvis mycket tacksam.
Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!