Till dig som ännu sover

Sagans kungadotter Törnrosa sov i hundra år, och en ogenomtränglig törnroshäck växte upp kring hennes slott. Många sover ännu djup Törnrosasömn och ser inte vad som händer i Sverige och i världen omkring oss.

Är du en av dem? I så fall riktar sig den här podden till dig. Kanske tycker du att du lever ett lugnt och behagligt liv, och att du förtjänar det. Du vill känna dig trygg och väl till mods. Du läser Dagens Nyheter till morgonkaffet och ser på Rapport efter middagen. De formar din världsbild, och de känns betryggande pålitliga.

När ett islamistiskt terrordåd drabbade Stockholm och dödade fem personer den 7 april 2017 förstod du ingenting. Drottninggatan är ett av dina bästa shoppingstråk. Men du kände dig varm inombords av den ”kärleksmanifestation” med hallelujahstämning som ordnades av några jättetrevliga invandrare.

Både de och politikerna slog fast att vi ska applådera oss själva och vara stolta över staden där fem personer dödats i ett terrordåd. Vi får inte låta rädslan segra! Stockholm är och ska förbli en öppen stad som släpper in terrorister.

Du jublade åt Milad Mohammadis tal om ”alla människors lika värde”, och du applåderade entusiastiskt när globalisten Nisha Besara deklarerade att hon vill upplösa nationerna:

”Slaget om framtiden är redan avgjort. Friheten och gränslösheten kommer alltid att segra så länge som det finns människor på jorden” sa hon.

Det var en så skön känsla att stå där bland alla tiotusentals människor som tror på kärleken lika mycket som du och bara andas in denna fantastiska sammanhållning och gemenskap. Efteråt kände du dig stärkt.

MUSIK OCH LJUDKLIPP I PROGRAMMET

1 – 2. Vals ur Törnrosa, opus 60. Balett av Pjotr Tjajkovskij (1840-1893).

3. Frédéric Chopin (1810-1849).
Nocturne, Opus 9 N:o 2 (1830-31).
Arthur Rubinstein, piano.

4. Ljudklipp om ”IS-aktivister” ur SVT Rapport med Katarina Sandström.

5. Vals ur Törnrosa, opus 60. Balett av Pjotr Tjajkovskij (1840-1893).

6. Ljudklipp från ”kärleksmanifestationen” på Sergels torg i Stockholm den 9 april 2017.
Ur Swebb-tv:s film ”Kärleksmanifestationen – övergrepp på ett folk i sorg”.
Medverkande: Milad Mohammadi, Nisha Besara, Rickard Sjöberg, oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr (m), finansborgarråd Karin Wanngård (s).

7. Marie Bergman – Gomorron, 1976.

8. Frédéric Chopin (1810-1849).
Nocturne opus 9 N:o 2 (1830-21).
Arthur Rubinstein, piano.

9. Franz Liszt (1811-1886).
Liebestraum N:o 3.

10. Sergej Rachmaninov (1872-1943).
Pianokonsert N:o 2, andra satsen, adagio sostenuto.
London Symphony Orchestra, Evgeny Kissin, piano.