#Metoo-kampanjens syften

Det kom ett mail från en medelålders svensk man. Jag kan inte bedöma hur representativa hans åsikter är för svenska män i allmänhet, men han är definitivt inte ensam om dem. Därför återger jag hans mail här.

”Metoo-kampanjen är en del i en långsiktig och ondsint strategi.

Det handlar om två saker.

Se till att skuldbelägga vita, svenska män.

På så sätt flyttas fokus från gruppvåldtäkter, könsstympning, hedersförtryck och allt annat som blir en del av vardagen när vi flyttar Mellanöstern till Sverige.

Skräm upp unga svenska kvinnor.

Se till att de blir skeptiska och misstänksamma mot svenska män.

Samtidigt som Sverige har drabbats av en epidemi av grova sexuella övergrepp som begås av MENA-iter, kan Irene Sundelin förklara vad som gäller i Sverige så här i SVT 22 oktober:

Man får inte peta på en annan människa utan medgivande.”

Uppmana dem att satsa på arbete och karriär. Barn kan man vänta med tills man är 45.

På så sätt kan man hålla nativiteten på en fortsatt låg nivå hos svenskar. Så folkutbytet går ännu fortare.

De som orkestrerat det här vill göra svenska män till bögar, och nu talar jag inte bara om skällsordet ”bög”, utan den sexuella läggningen.

De har kommit en bra bit på väg.”

Det syfte som jag uppfattar som det överordnade, utöver fortsatt demonisering av den svenske mannen, är att flytta fokus från den invandrade brottsligheten som blir alltmer besvärande för regeringen, i synnerhet som den inte har några intentioner att vidta de åtgärder som skulle ge resultat. Nämligen att stoppa all utomeuropeisk invandring och starta omfattande repatriering av alla med utländsk bakgrund som har begått brott som gett fängelse som påföljd.

För att få relief på #metoo-kampanjen, läs P Jonassons undersökning av invandrare som dömts för sexualbrott.

P Jonasson är privatperson, och han har gjort undersökningen på eget initiativ som ”ett gensvar på regeringens vägran att ge BRÅ i uppdrag att ta fram officiell, aktuell statistik över invandrares brottslighet”.

Så långt har det alltså gått i Sverige att privatpersoner, ideéllt och på sin fritid, måste ta fram fakta när statliga myndigheter sviker sitt uppdrag.

”Det är skam, det är fläck på Sveriges banér, att medborgarrätt heter lögn”, för att travestera Verner von Heidenstams Medborgarsång från 1899.

Undersökningen genomfördes under maj-september 2017 och omfattar drygt 4 000 fällande domar. Gärningsmännens härkomst har kartlagts grundligt genom offentliga uppgifter.

I P Jonassons rapport framgår bland annat:

• Andelen dömda svenskar, i proportion till andra grupper, har minskat sedan 2013 och sjunkit kraftigt de senaste två åren.

• Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter. Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.

• Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.

• Landsgrupper med högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.

• 95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.

• 90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.

• En majoritet av de som döms för koppleri är rumäner.

• Homovåldtäkters andel av totala våldtäkter har stigit kraftigt de senaste åren, samtidigt är gruppvåldtäkt mot män nu den vanligaste kategorin.

• 85% av de som dömts för gruppvåldtäkt mot män är afghaner.

• Adopterade män, oavsett land, begår sexualbrott i högre utsträckning än inte bara svenskar utan även icke-adopterade från samma landsgrupp.

Läs mer om undersökningen här.

Jag rekommenderar också läsning av Mats Dagerlinds krönika på Samhällsnytt, ”Mansgrisar är vi allihopa, allihopa – du med och #metoo”.

Han skriver:

”Den svenska CIS-mannen är inte förtjänt av att kollektivt demoniseras i hetskampanjer som #metoo. Tvärtom är den svenske CIS-mannen en person som kvinnor borde hylla som ett föredöme. Det är hans respektfulla kvinnosyn som gör att svenska kvinnor kan leva ett mer jämställt liv än någon annan kvinna på jorden.

Häng gärna ut de som falskflaggat sig som kvinnosakens riddare men bakom fasaden är svin – vare sig de är poliser som ’Kapten Klänning’ eller kolumnister på en stor kvällstidning.

Men dra sedan igång en ny #metoo-kampanj där ni delar med er av alla era positiva upplevelser av världens bästa man – den svenska CIS-mannen. Honom förutan skulle svenska kvinnor ha helt andra livsvillkor. I Saudiarabien, Iran och Afghanistan finns inga svenska CIS-män – svenska kvinnor kan skatta sig lyckliga som har honom.”

Ja, vi kan skatta oss lyckliga. När är svenska kvinnor redo att berätta om sin kärlek till vanliga, svenska män; ansvarsfulla, arbetsamma, hederliga, jämställda, snälla, omtänksamma, ömsinta, lojala mot sin kvinna och sina barn? Jag talar om den stora majoriteten. Undantag finns naturligtvis.

Nu när jämförelsematerial utifrån finns att tillgå i allt större mängder är vi blinda på alla ögonen om vi inte ser den svenske mannen som den fantastiska pärla han är.

Vi kvinnor ska bära honom på våra händer. Stup i kvarten ska vi krama om honom, smeka honom över kinden och tala om för honom hur mycket vi älskar honom och att han är Bäst.

För det är han.

15 reaktioner till “#Metoo-kampanjens syften

 1. Ursäkta om jag inte är insatt eller har med det att göra, men jag tror att det har med tolkningen eller tillämpningen av lagen att göra. Det verkar kanske lite tokigt när det talas om likhet inför lagen och alla människors osv.
  Extra tokigt i mina ögon blir det kanske när man tänker på den mannen som efter att ha legat (inte lägrat) sked med någon dam dömdes till fängelse för våldtäkt, jämför det med Fittja- fallet och damen med rullstol på Gotland där utfallet blev helt annorlunda. Försiktigt uttryckt så tycker jag att det är lite konstigt.

  Gilla

 2. Ursäkta om jag inte är insatt eller har med det att göra, men jag tror att det har med tolkningen eller tillämpningen av lagen att göra. Det verkar kanske lite tokigt när det talas om likhet inför lagen och alla människors osv.
  Extra tokigt i mina ögon blir det kanske när man tänker på den mannen som efter att ha legat (inte lägrat) sked med någon dam dömdes till fängelse för våldtäkt, jämför det med Fittja- fallet och damen med rullstol på Gotland där utfallet blev helt annorlunda. Försiktigt uttryckt så tycker jag att det är lite konstigt.

  Gilla

 3. Hej och tack för svaret. Min ödmjuka uppfattning är att jag tror att det är samma sak, men tona ner har en mer positiv klang.120 dB är klart intressant. Sedan tycker jag ärligt att Julia Caesar är bland de bästa, lugn och saklig dessutom.

  Gillad av 1 person

 4. Tona ner är väl det som regeringen gör angående gruppvåldtäkter, skjutningar m.m. och mörka är väl det som polisen gör med kod 291.
  Jag har en liten undran till gammelmedia, varför skriver ni inget om #120db rörelsen.

  Gilla

 5. Hej, kan någon klok försöka förklara skillnaden mellan att tona ner och mörka? Tack

  Gilla

 6. Eftersom Weinstein just höll på med en film med Robert de Niro som skulle avslöja mer av vaccinations-BLUFFEN är frågan, huruvida vaccineringsmaffian kan ligga bakom oxå … ??? !!!
  – förmodlingen är den produktionen nu stoppad –

  Gilla

 7. Det är en så grov övergeneralisering att säga att ”det är män som våldtar” att det är nästan meningslöst. Det är som att säga ”alla brott begås av Homo sapiens.” Båda påstående är förstås helt rätt men är de är så omfattande att de saknar värde som förklaringsmodeller. Man måste granska närmare om man skall få fram någon meningsfull information. Om man titta närmare då visar det sig att majoriteten av Homo sapiens begår inga brott alls medan andra står för huvuddelen av alla brott och man kan dessutom skilja ut grupper som är överrepresenterade i vissa sorts brott, t.ex teologistuderande unga flickor är ansvariga för en försvinnande liten del av de totala antal våldsbrott som Homo sapiens som helhet begår medan marginalserade unga män ansvarar för huvuddelen.

  När man har identifierat en överrepresenterat grupp kan man även granska denna grupp närmare och se om det finns underkategorier i gruppen som är överrepresenterade i den brottskategori som man undersöker. På detta sätt får man meningsfull information om brott, vem begår det, varför det är så och vad man kan göra om saken.

  Det är precis samma med våldtäkt. Begår alla män våldtäkter? Svaret är nej. Den intressanta och relevanta fråga är vilka är de underkategorier i gruppen ”män” som är överrepresenterade i sexbrott och varför de gör det.

  Men denna fråga aldrig får ställas eftersom den är rasistisk.

  Gilla

 8. Bra om man får veta vilka förövarna är. Då kan man se mönstren och göra något åt det.
  När det gäller dessa svenska män som nu anklagas (om de gjort sig skyldiga till brotten, vet vi inte så här långt efteråt), så handlar det om män med makt och som kanske missbrukar den. Men de är ju inte många! Och hur ser ”offren” ut? Kan man tänka sig att en del går ”sängvägen” för att bättra på sin karriär, men misslyckats? Eller som Donald Trump sa en gång (ungefär): Är man tillräckligt rik och mäktig, kan man utan vidare ta en kvinna mellan benen.

  Detta är något helt annat än när en kvinna går ut med hunden och blir våldtagen av främlingar eller flickor som går hem från en tillställning eller vistas i badhus, på konsert eller i annat offentligt rum. Detta begränsar kvinnors/flickors rörelsefrihet enormt! Jfr. https://www.youtube.com/watch?v=GF_NDRM3498 Så där ska vi ha det igen! Vi förstår vilka dessa förövare är. De är kriminella som kommer från dysfunktionella kulturer med misogyni och ser otrogna som inga riktiga människor och som man kan göra vad man vill med, särskilt om ingen sätter ner foten!

  Gillad av 2 personer

 9. Exakt så som du beskriver är det. Metoo – ett sätt att dra ned alla vita CIS-män i träsket. Det förunderliga är att då är det helt okej att generalisera. Men om ett brott begås av en icke-svensk hojtar vänstern om att det är en enskild individ som utfört brottet (undersförstått är det alltså rasistiskt att generalisera i ett sådant fall). Där har de dessutom stöd av makten som vägrar att göra dessa statistiska sammanställningar som vi alla skulle behöva – utom vänstern, förstås! För då kan de inte fortsätta att ljuga…

  Gillad av 2 personer

 10. Reblogga detta på P Jonasson och kommenterade:
  Medborgarjournalisten Julia Caesar, som under många år verkat för att öka medvetenheten om baksidan av massinvandring, uppmärksammade undersökningen tidigare under dagen. Julia sätter den i en intressant kontrast med den s.k. #metoo-kampanjen (som fick handla om utsatta kvinnor en liten stund, innan vänsterextremister kapade den och gjorde den till sitt senaste politiska jippo).

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s