… men hon glömde fötterna

Den här kvinnan har täckt sig, som en god muslim ska göra. Men hon glömde fötterna. Vad säger den muslimska klädkoden? Foto: Stefan Pettersson, Nya Tider.

 

För att inte väcka männens otyglade lustar ska en muslimsk kvinna alltid täcka sitt hår och så mycket som möjligt av sin hud. Det finns angivet i koranen, sura 24:31.

”Säg ock till de rättrogna kvinnorna att de behärska sina blickar och akta sin lem och ej visa sina behag, annat än för sina män eller sina fäder eller sina mäns fäder eller sina söner eller sina mäns söner eller sina bröder eller sina bröders söner eller sina systrars söner eller sina kvinnor, eller de slavar över vilka de råda, eller sådana stackare till män som ej hava något sinne därför, eller barn som ej förstå sig på kvinnors nakenhet. Och de må icke heller slå ihop fötterna, så att de smycken som de dölja, märkas.”

Citatet är hämtat ur K. V. Zetterstéens koranöversättning från 1917. I en modernare variant på sajten islam.se blir innebörden tydligare. Lägg märke till att de slavar som finns med i Zetterstéens översättning här behändigt är borttrollade och förvandlade till ”dem som de rättmätigt besitter”.

”Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen.

Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorsöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag.”

Att dölja håret handlar enligt samma källa om att ”inte riskera att fresta främmande män till orena tankar, eftersom håret har ansetts vara erotiskt laddat”.

Men hur är det med fötterna? Vilka orena tankar kan inte ett par nakna fötter riskera att fresta främmande män till? Medan kvinnan på sätet mittemot i tunnelbanevagnen har präktiga kängor har den muslimska kvinnan sprallat loss i ett par lättsinniga sandaler med bara en rem tvärs över foten. Tår och hälar, ja hela foten, exponeras i all sin nakenhet en vårdag i Stockholms tunnelbana. Det enda som fattas är rött nagellack på tånaglarna.

Medan hon med hela sin klädsel underkastar sig och åtlyder koranens uråldriga klädkod, att ”undvika alla sorters klädnader eller beteenden som kan inbjuda till sexuell attraktion”, har hon släppt sina fötter fria från allt tvång.

Fötterna är det enda som visar att hon bor i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “… men hon glömde fötterna

  1. Hennes fötter manifesterar väl hennes begär, signalerar om att hon löper? ;)))

    Gilla

  2. Dölja hår ansikte o hår. Det gör mig bara nyfiken på vad som finns bakom. Men som försvenskad man så kan jag behärska mina lustar. Vilket verkar vara problemet i mena-kulturen.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s