Samhällssabotage som ideologi

På måndagskvällen lyckades 21-åriga asylaktivisten Elin Ersson förhindra en legal utvisning av en 52-årig afghan från Landvetters flygplats i Göteborg till Afghanistan via Istanbul. För detta hyllas hon i svenska och utländska media.
Men vilka stod bakom aktionen? Vilka är det som har samhällssabotage som ideologi?

Ett runt barnansikte, barnhullet kvar i de rödflammiga kinderna och den runda hakan. Barnögon som rymmer tom aningslöshet. Vi kan kalla dem oskuldsfulla om det känns bättre. Rosiga barnläppar. Och det ÄR ett ouppfostrat barn vi ser, ett barn som inte har fått de gränser det behöver för att utvecklas till ansvarstagande vuxen.

Istället blev hon asylaktivist. Hon drivs fortfarande av barnets omnipotens, tron på att hon själv är världens centrum och bestämmer enväldigt över allting. Även svensk lag.

Hon heter Elin Ersson och är 21 år gammal, boende i Göteborg, läser till socionom. Det betyder att hon på avlönad heltid så småningom kommer att ta hand om och utskänka bidrag i enlighet med socialtjänstlagen och sin vänsterpolitiska tro och ideologi. Är inte bidragsutskänkande tjänstemän med vänsterpolitisk övertygelse exakt vad Sverige behöver?

På måndagskvällen lyckades Elin Ersson förhindra en legal utvisning av en 52-årig afghan från Landvetters flygplats i Göteborg till Afghanistan via Istanbul. För detta hyllas hon i svenska och utländska media.

Elin Ersson har lyckats ta sig ombord på Turkish Airlines’ plan till Istanbul. Ombord på planet finns också den afghanske mannen, ledsagad av kriminalvårdsverkets personal. Hon står i mittgången och filmar sig själv med en mobilkamera medan hon hindrar planet från att lyfta mot destinationen. Piloten får av säkerhetsskäl inte starta planet om inte alla passagerare sitter ner med sina säkerhetsbälten fastspända.

Elin Ersson vägrar sitta ner. Hon står som en propp och utövar makt som hon anser att hon ska ha. Hon anser sig vara godhetens absoluta ombud på jorden. Hon är fast övertygad om att den 52-årige afghanen kommer att bli dödad när han landar i Afghanistan.

”He is going to be killed” upprepar hon som en besvärjelse, gång på gång.

”Jag gör vad jag kan för att rädda en persons liv. Det är helt lagligt.”

Det är uppenbart att hon verkligen tror på vad hon säger. Någon har intalat henne att i Afghanistan blir alla dödade. Egendomligt att 35 miljoner människor lever i landet.

Hon använder genomgående ordet ”deportera” istället för den legala utvisning det är fråga om.

Hon gråter, för hon är så gripen av sitt eget godhetsuppdrag. En ung, blond svensk kvinna som står och gråter är oemotståndlig. En godhetens förkunnare i ondskans hemland Sverige, det är vad hon är. För alla, utom för planets passagerare och turkisk kabinpersonal som tillsammans med flygplatsens vakter till slut lyckas få henne av planet.

Elin Ersson ställer villkor. Hon vägrar gå av planet om inte den 52-årige afghan som ska utvisas också går av. Så att hon ser det. Med sin gråt och sitt runda barnansikte bedriver Elin Ersson känslomässig utpressning som om hon aldrig har gjort annat. Det har hon kanske inte heller. Hon påpekar högt att hennes sabotage av en legal utvisning inte är brottsligt. Det återstår att se tills hennes aktion är rättsligt prövad.

”Åklagare bör pröva om det rör sig om luftfartssabotage när asylaktivister hindrar flygplan med avvisade utlänningar från att lyfta” skriver Expressen i en ledare.

Den 52-årige afghanen blev inte utvisad i måndags. Men han har utvisats senare, för han har ingen rätt att vara i Sverige. Förseningen innebär en kostnad på ett antal tusen onödiga kronor för svenska skattebetalare.

Det finns frågor att besvara efter det här sabotaget.

Hur kunde Elin Ersson ta sig ombord på flygplanet?

Hur tog hon sig igenom passkontroll och säkerhetskontroll?

Hade hon biljett till flighten mot Istanbul? Vem har i så fall betalat den?

Hur fick hon information om när avvisningen av afghanen skulle ske?

Vad hade hänt om hon fått åka med planet till Istanbul?

Hade Elin Ersson tänkt ta hand om den utvisade afghanske mannen? I så fall hur? Hon dokumenterar själv ett stort behov av att bli omhändertagen.

Elin Ersson, asylaktivist, uppmärksammad i brittiska vänstertidningen The Guardian.

Hennes runda, barnsliga ansikte gör mig misstänksam. Hon ger i många avseenden intryck av att vara ett barn. Jag tvivlar på att aktionen på Landvetter är hennes egen idé. Hon klarar inte att genomföra den utan att bryta ihop och gråta. Allra helst verkar hon vilja komma hem till maaammaaa.

Det måste finnas andra krafter bakom henne som skjuter henne framför sig och använder henne som en sorts staffagefigur. Visst, ingen tvekan om att hon är rejält vänster-hjärntvättad. Men just för att hon är ung och hjärntvättad passar hon perfekt att låta sig användas av andra.

Och mycket riktigt. I sin nyhetstext gör SVT Nyheter ingenting för att hymla med att det är nätverk av asylaktivister som är ansvariga för att utvisningen förhindras och måste skjutas upp.

Gudrun Romeborn, ”som tagit på sig pressansvaret för måndagens aktion” säger:

”I går var det ingen organisation utan ett nätverk av många olika grupper som samverkade. Det var en blixtaktion där någon signalerade ut att det här var på gång och frågade om vi kunde göra någonting.” 

Gudrun Romeborn berättar att det utanför Landvetter fanns ett 20-tal ytterligare demonstranter som delade ut flygblad under aktionen.

”En blixtaktion där någon signalerade ut att det här var på gång…”

Vem var denna ”någon” som signalerade ut, i vilken befattning? Det sitter alltså befattningshavare i olika nyckelpositioner och arbetar aktivt för att bryta mot svensk lag och rättstillämpning.

Vänsteraktivism, flathet och slapphet som genomsyrar många myndigheter är inget nytt. Men när det handlar om öppet lagtrots är det betydligt allvarligare. Vilka är de som saboterar juridiskt fattade beslut? Varför får de hållas? Och varför ställs de inte till ansvar?

Gudrun Romeborn, högoktanig asylaktivist.

Vem är Gudrun Romeborn? Hon är 57 år, ”ungdomshandledare” och en hängiven asylaktivist som bor i ett idylliskt strandområde, skyddat från mångkultur. I debattartiklar och protestaktioner ger hon uttryck för den mångkultur hon älskar så djupt och saknar i sin närmiljö. Tillsammans med andra asylaktivister har hon varit på plats utanför migrationsverkets ökända förvar i Kållered för att stoppa av- och utvisningar av bland annat åldersbluffande afghaner utan asylskäl.

Ett förvar är en låst institution där personer hålls frihetsberövade i väntan på utvisning. Ofta rör det sig om personer som befaras försöka hålla sig undan verkställandet av beslutet.

I ett ”öppet brev” till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson skriver Gudrun Romeborn:

”Låt våra killar stanna!

Att låta unga flyktingar som kommit till Sverige och börjat etablera sig stanna här är den enda humana flyktingpolitiken. Vi borde välkomna nya medborgare in till vårt trygga samhälle och låta dem läka.”

Notera uttrycket ”våra killar”. Gudrun Romeborn är en högoktanig asylaktivist. Hon har medverkat i aktioner vid förvaret i Kållered. I april kunde 14 av 65 intagna rymma därifrån sedan fönstret i en datasal slagits sönder. Det fanns misstankar att personal vid förvaret agerat för att möjliggöra massrymningen.

Elin Erssons skamlösa aktion på Turkish Airlines-planet var ingen engångshändelse. Det var toppen på det isberg som utgörs av en stor grupp vänsterindoktrinerade människor – med en koncentration till Västsverige – som sysselsätter sig med lagbrott och ser det som en dygd att stoppa lagliga utvisningar av personer som saknar asylskäl.

De är övertygade om sin egen högstående moral. Men om de verkligen hade stake och moral skulle de var och en ta personligt ansvar i sina privata hem för minst en utlänning utan asylskäl per person, ha honom (det är oftast en han) boende hos sig, betala hans mat, kläder, hobbies och eventuella studier, hans busskort och allt annat som ingår i försörjningen av en människa.

Men det gör de inte. Deras så kallade moral ger jag inte ett ruttet lingon för. Oxytocindrivna godhetshycklare är vad de är. Sinnesförvirrade människor med samhällssabotage som ideologi.

I det moraliskt alltmer korrupta Sverige är det bara logiskt att moraliska haverister och demokratifiender som den alltid lika verklighetsresistenta kulturmedarbetaren Kristina Lindquist på Dagens Nyheter och generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund, Anne Ramberg, hyllar asylaktivisten Elin Ersson för att hon förhindrar en legal utvisning till Afghanistan.

En representant för svenska advokater som sätter citationstecken kring ”demokratiskt” fattade beslut.

Förstår ni hur illa vi är ute med sådana människor på framskjutna positioner? Elin Ersson är den barnsliga förtruppen. Bakom sig har hon makten. Det oroar mig obeskrivligt.

24 reaktioner till “Samhällssabotage som ideologi

 1. Nej flygplanet är inte turkiskt territorium, herregud hur skulle det se ut…. Piloten har 100% bestämmande över vilket gods och vilka passagerare han vill ta ombord. Vad svensk polis och myndigheter tycker har ingen betydelse, därför som piloten kunde även slänga av afghanen med tillhörande eskortpersonal.
  Polisen i det här fallet var på plats så snabbt som de kunde. Det tar tid för polis att ta sig till planet, det är inte så att flygplatser har en beredd insatsstyrka.

  Gilla

 2. Det var något liknande och bekymmersamt med avvisningen av de båda Egyptensvenskarna då Anna Lindh jobbade. Så ingenting är helt enkelt.

  Gilla

 3. Det är ju det man egentligen bör fråga sig, varför anlände inte polis snabbt till flygplanet och bogserade ut henne?

  Det är ju fråga om ett turkiskt flygbolag och i juridisk mening turkiskt territorium vilket väl betyder att rent juridiskt sett borde operationen ”Erssons avlägsnsande” ha ombesörjts av svensk statlig myndighet, i det här fallet polisen.

  Det är tveksamt om vakter och kabinpersonal hade juridisk rätt att avlägsna henne varför man undrar om polis vägrat avlägsna henne efter att ha tillkallats av flygplanets personal?

  I ett sådant fall kan vi ha allvarliga politiska implikationer i förlängningen med regeringen inblandad!

  Hur som helst i ett fall som detta kallas polis att ingripa och denna är snabbt på plats och per våld bortför
  saboterande.

  Av någon anledning har det inte gått till så i detta fall och det vore intressant att veta varför.

  Gillad av 2 personer

 4. Hej ”Julia”. Jag ändrade min uppfattning i vissa delar på grund av ditt svar, jag förstår att du kan ställa frågor du eg vet svaret på. För egen del så tycker jag däremot att det är ointressant hur hon kunde kliva på planet, säkerhetsrutinerna har fungerat i det här fallet. Ingen kliver ombord på ett plan utan att ha giltigt pass och giltigt boardingcard.

  Gilla

 5. Problem av denna karaktär existerar bara i Sverige. Det beror på att vi har asylaktivister i alla led, från regering och nedåt. Om det fanns ett verkligt intresse från makthavarna att detta skulle fungera behöver man bara ta en titt på grannlandet Finland som har ett alldeles ypperligt fungerande förfarande kring utvisningar. Totalt befriat från inblandning av anarkister från såväl regering, myndigheter som fotfolket inom ungdomspöbeln.

  Gillad av 1 person

 6. Att fredligt lugnt och tyst stå med ett plakat och demonstrera mot utvisningen tycker jag är OK.
  Men att skrika eller fysiskt hindra eller störa tycker jag är fel.

  Gilla

 7. Är man äkta 21 år så kan man väl inte ha blivit utnyttjad som barn, just då i alla fall?
  Även om man är barnslig.

  Gilla

 8. ”Förseningen innebär en kostnad på ett antal tusen onödiga kronor för svenska skattebetalare.”

  Man undrar ju om inte afghanen efter han stigit av planet ändå inte kunde ha snabbt beledsagats ånyo ombord och den här unga kvinnan hade beledsagats bort!

  Alternativt borde man omedelbart ha lyft ut henne ur planet utan pardon trots hennes eventuella gråtande och skrikande.

  Det intressanta är ju att rättssystemet och demokratin inte fungerar i normal ordning och i slutändan ska alltså medborgarna betala extra för en fungerande rättsstat! Vilket betyder att sådana här fanatiker har lyckats i sin utpressning.

  Vi får räkna med att sådana här aktivister räknar med att våld aldrig kommer att användas i behövlig grad, varför de kan flytta fram sina positioner och underminera samhället.

  Gillad av 5 personer

 9. Jag flyger regelbundet, vad det nu har med saken att göra.

  Som journalist ska man ställa frågor även om man själv vet svaren, och i synnerhet då, för det är svaret från den person man frågar som är intressant. Journalistens egen kunskapsbakgrund är helt ointressant i sammanhanget.

  Det du kallar ”helt meningslösa, djupt okunniga och rätt naiva frågor” är självklara att ställa, eftersom jag är övertygad om att de delas av stora delar av svenska folket. Sammanfattningsvis: hur kan det få gå till så här när en utlänning utan asylskäl ska utvisas? Vems är ansvaret? Vilka är sabotörerna?

  Vi kan utgå ifrån att Elin Erssons primära avsikt var att trotsa utlänningslagen, få uppmärksamhet och förhindra en lagligt beslutad utvisning.

  Vi kan också utgå ifrån att hennes primära avsikt inte var att resa till Istanbul och ännu mindre till Afghanistan, som den 52-årige mannen skulle utvisas till. Vidare att hon inte hade avsikt eller förmåga att ta hand om en afghansk man som är mer än dubbelt så gammal som hon själv.

  Men hon hade en flygbiljett som kostat flera tusen kronor. Du utgår ifrån att hon betalat den själv. Det gör inte jag. En studerande lever i allmänhet på ett knappt tilltaget studiebidrag, och 21-åringar har sällan en förmögenhet. Kontokort kan man ha utan att ha några pengar. Självklart har andra betalat biljetterna och var beredda att stå för eventuella omkostnader i Istanbul.

  Min uppfattning är att Elin Ersson har låtit sig användas som skyltdocka och propagandaverktyg av asylaktivister i nätverk som anser sig ha rätt att trotsa demokratiskt stiftade lagar och bedriva sabotage. En ung flicka som gråter är givetvis mer oemotståndlig att köra fram än till exempel den rutinerade 57-åriga asylaktivisten Gudrun Romeborn, som har bedrivit sabotageverksamhet i kulisserna just i det här fallet.

  Elin Erssons ansvar är att hon har gjort allt hon har kunnat för att förhindra en legal utvisning. Om hon döms till straffansvar återstår att se, men det innebär inte att hon inte har gjort sig skyldig till ett moraliskt brott och har ådragit skattebetalarna stora extra kostnader.

  Gillad av 3 personer

 10. När kärringar ger sig på små flicklor är detta kärlek och omtanke. Bara män är pedofiler för sin djuriska lusta.

  Gillad av 1 person

 11. ”Det finns frågor att besvara efter det här sabotaget.” Då ska jag besvara dem för dig!

  ”Hur kunde Elin Ersson ta sig ombord på flygplanet?” Med alla andra, när boarding av planet skedde.

  ”Hur tog hon sig igenom passkontroll och säkerhetskontroll?” Genom att visa upp pass och boardingcard, passera metalldetektor i säkerhetskontrollen och slutligen igen visa pass och boardingpass vid gaten.

  ”Hade hon biljett till flighten mot Istanbul? Vem har i så fall betalat den?” Ja, det hade hon annars hade hon aldrig kunna borda flygplanet. Hon kan ha betalat för den själv eller någon betalat den åt henne. Hon är 21 år, kanske har hon egna pengar?

  ”Hur fick hon information om när avvisningen av afghanen skulle ske?” Förmodligen genom afghanen själv, oftast vet de om när de ska skickas hem. I annat fall så kan beslutet ha lämnats ut till henne eller annan genom utlämnande av allmän handling från myndigheten. Eller så kanske Turkisk Airlines lämnat ut uppgiften. Att hon tog fel plan och istället för att hjälpa en ”18-åring” så hjälpte hon en ”52-åring” vilket tyder på att hon endast vetat om vilken dag avvisningen ska ske och det stämmer rätt väl med den info som de avvisade ofta får, de får oftast bara ett intervall för utvisning, typ ”imorgon åker du hem”.

  ”Vad hade hänt om hon fått åka med planet till Istanbul?” Då hade hon anlänt i Istanbul. Jag vet inte om hon hade returbiljett men om inte så hade hon fått köpa en returbiljett om hon ville komma hem. Om du är orolig för hennes tillgång till turkiska betalningsmedel så kan jag upplysa om att kontokort funkar internationellt och en 21-åring har troligen kontokort.

  Dina frågor är helt meningslösa och får mig att tro att du själv aldrig besökt en flygplats. Och nej, jag är inte asylaktivist eller vänster. Jag är invandringskritiker och aktivistar för AfS i det här valet, tidigare var jag sverigedemokrat. Dina frågor är dock djupt okunniga och rätt naiva.

  Gilla

 12. Berörd afghan befinner sig enligt om än osäkra uppgifter nu i Afghanistan.

  Eftersom ‘civila’ har kännedom om när dessa deporteringar sker (och hinner boka biljett), vilket berört flygbolag först ett dygn innan det skall ske får kännedom om, så måste det finnas läckage hos vissa myndigheter.

  Ett rejält förhör av Ersson om omständigheterna om hur hon kände till vilken tidpunkt deportationen skulle genomföras, är något som bör betraktas …

  Gillad av 7 personer

 13. Man kan verkligen fundera på varför så många utvisningar misslyckas till följd av att kriminella aktivister tillåts sabotera dem. Varför verkställs inte utvisningarna under största sekretess så att aktivisterna inte kan förhindra? Varför lagförs inte samtliga sabotörer? Varför utreds inte detta, då man utreder en massa annat onödigt? Är det helt enkelt så att myndigheterna vill att så många som möjligt av invällarna ska få stanna? Hur är det möjligt att högt uppsatta rättssystemrepresentanter kan tillåtas uppmuntra till lagbrott? -Det går åt pipsvängen med Sverige.

  Gillad av 6 personer

 14. Det finns många unga dumma som fått sota med sina liv, trots ömmande och daltande med muslimska män.
  Ingen går ostraffad när man leker med elden. Bara så Ni vet vad som väntas kan….
  Om den dagen kommer får vi aldrig veta, för då e Media tyst!

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s