Intrigmakerskan Annie Lööf

Annie Lööfs fixering vid politisk makt lamslår försöken att bilda en ny regering. Det är ingen tvekan om att hon agerar utifrån det allt överordnade målet att själv tillskansa sig statsministerposten, därtill uppblåst och uppumpad av den globala finanseliten.

Centerpartiets ledare Annie Lööf – intrigmakerska som vill ha makt.

Inga intriger eller tjyv- och rackarspel är för grova för Annie Lööf, 35. Iförd en av sina förfärliga knytblusar axlar hon som maktkåt dramaqueen huvudrollen i det hon tror är ett skådespel och spelar ut hela sitt register inför en publik av katatont förlamade politiker, vanmäktiga väljare och journalister som har gjort allt för att matcha fram henne på grund av hennes kromosomuppsättning (kvinna), men nu har allt svårare att dölja sin irritation.

Annie Lööf låter sig inte bekomma av att Sverige är försatt i politisk limbo i väntan på en ny regering. För Annie Lööf är Annie Lööf viktigast. Påfallande ofta inleder hon sina meningar med ”För MIG är det viktigt att…” Inte ”För Sverige är det viktigt att…” Hon går på testosteron, drogad på distans av uppbackningen från globalisterna i Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen. De vill avskaffa nationerna, och Annie Lööf avskaffar så gärna Sverige, bara hon får ”gilla” av de stora finansgrabbarna.

Ända sedan hon valdes till centerpartiets partiledare 2011 har hon tydligt visat hur hett hon åtrår makten. Låt mig påminna om Anna Hedenmos intervju med Annie Lööf i SVT Agenda strax efter att hon utsetts till partiledare. Där uttrycker Lööf att vi kan ta emot 30 miljoner invandrare i Sverige. Hon gör det med ett ständigt påklistrat leende, symtomatiskt för hennes första tid som partiledare. Det var innan någon sade åt henne att inte le hela tiden, det ser verkligen påklistrat ut.

Jag tror att det var ungefär vid den här tiden som Annie Lööf värvade en stylist som hjälper henne att klä sig i linje med hennes maktambitioner. Därav knytblusarna. Behovet av en stylist ska inte underskattas för kvinnor som vill nå en topposition inom politik eller näringsliv. Makthunger måste kläs i väl synliga och avläsbara attribut. Dressed for success.

När Annie Lööf bar svarta kläder den dagen alliansen sprack uttrycker kläderna inte sorg, långt därifrån. De svarta kläderna är en powerdress, en signal om att Annie Lööf ser sig själv som en självklar del av makteliten.

Annie Lööf i svart powerdress när alliansen sprack.

Klädsel är språk och uttryck. Klädval ger signaler till omgivningen – Annie Lööfs svarta kläder ger ett budskap, precis som när Mona Sahlin (s) valde att klä sig i oskuldsvitt när kontokortsskandalen briserade för henne 1995.

Mona Sahlin (s) i oskuldsvitt 1995, när det står klart att hon hade använt statens Eurocard för privata utgifter.

Hur ska väljarna/allmänheten förstå vad Annie Lööf håller på med? Hur kan ledaren för ett lillepluttparti på 8 procent få härja fritt på det här sättet?

”Annie Lööf har med stöd av den globala finanseliten iscensatt en rad intriger med målet att hon själv ska bli Sveriges statsminister. En uppgift som hon inte är mogen för” säger Lars Bern i en färsk politisk analys i Swebb-tv.

Med fokus på Annie Lööfs (c) agerande går Lars Bern i den här videon igenom och förklarar de osannolika turerna i försöken att bilda regering efter valet i september. Han säger:

”De villkor hon sätter upp för att samarbeta med socialdemokraterna är satta på ett sådant sätt att de måste tacka nej till samarbetet. Då är det hela havet stormar igen, och då räknar fru Lööf med att budet går tillbaka till alliansen.

Då kommer hon att kräva att man ska locka med sig miljöpartiet, och hon vet att mp har som ett absolut krav för att stötta en alliansregering att den inte leds av en moderat, utan att den leds av henne själv.

Min tolkning av det som händer är att det är en serie intriger iscensatta av fru Lööf för att hon ska komma i positionen att bli Sveriges statsminister. Hade det funnits någon som helst ryggrad i fru Lööf hade hon kommit med de här kraven till Stefan Löfven innan hon avsatte honom.”

”Hela agerandet är väldigt listigt iscensatt för att manövrera sig till en position där man får uppdraget att bli statsminister. Jag tror för min del att hon är långtifrån mogen för den uppgiften, och jag tror även att hennes kungamakare inom finanseliten i dag inser att man begick ett ödesdigert misstag när man blåste upp henne på det sätt som man har gjort. De grupper som har blåst upp henne är de som har ansvaret för dagens svenska regeringskris.”

Själv kan jag bidra med en psykologisk hypotes. Det finns ett ursinne bakom Annie Lööfs agerande, ett feministiskt ursinne som bottnar i att hon någon gång under sitt liv, antagligen under sin uppväxt, har känt sig underlägsen män.

När hon medverkade i SVT Skavlan i oktober exponerade hon tydligt hur feministiska dogmer – inte fakta – styr hennes tänkande kring pojkars och flickors möjligheter och preferenser. När Jordan Peterson, världskänd kanadensisk professor i psykologi, konfronterade henne med de entydiga resultaten av de senaste 25 årens forskning på området spärrade Annie Lööf klentroget upp ögonen, viftade med de svartlackerade naglarna och sa att ”hon inte håller med”.

”I don’t agree.”

För henne var det inte en fråga om vetenskapliga fakta, utan om åsikter och tro. Synnerligen graverande för en person som gör anspråk på att bli statsminister.

Annie Lööf är utbildad jurist och har rimligen haft samma möjligheter som män att nå dit hon ville. Men ett feministiskt ursinne, grundat i en upplevd känsla av mindervärdighet, har ingenting med förnuft, fakta eller logik att göra. Det är ett upplevt känslotillstånd som kräver revansch, att riktigt få platta till män, eftersom det är deras fel att hon som kvinna har känt den där underlägsenheten och identifierat sig själv som förtryckt enligt den marxistiska modellen, där någon alltid måste vara offer, oberoende av om det förhåller sig så i verkligheten.

Att bli Sveriges första kvinnliga statsminister vore revanschernas revansch. För Annie Lööf.

För Sverige vore det en katastrof.

———————————————————————-

Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69
 
Bankgiro 111-9072
 
Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC- kod ELLFFESS

Varmt tack för din gåva!

14 reaktioner till “Intrigmakerskan Annie Lööf

 1. Många av oss hoppas och ber för att någon ska träda fram likt en Winston Churchill och leda den civiliserade västvärlden i kampen mot islamofascism och globalism.
  Vem, om någon, det blir vet jag inte.
  Men vi vet vem Quislingens namn är:
  Annie Lööf

  Kapten Bo

  Gillad av 1 person

 2. Annie Lööf är inte ensam. Vem/ Vilka står bakom och vad är deras syfte? Egentligen är den unga damen bara en marionett som dansar på beställning. Undrar om hon förstår eller om hon är alltför uppfylld av sig själv:

  Gilla

 3. Ett svar till Maja Dacke och dig Julia. Den generationen som är 30-40 år nu var små på åttiotalet. Kommer ihåg det för en period så våga man knappt krama sina barn som man. Det var då bögarna började komma på dagis. Som vanligt fick alla svenska män skulden för barnsex. Det var konstiga skriverier i tidningarna. Man kände sig skyldig eftersom det togs upp överallt kramar sällan mina döttrar nu heller. Så det har nog skapat mycket samvetskval hos oskyldiga män. Allt har ett ursprung titta nu dom som är uppfostrade i genusvetenskapen som barn dom är i 20-25 års åldern nu. Dom är inte trygga i sitt kön som man eller kvinna. Helst skulle man kasta ut tv och leva efter sitt eget huvud samman är uppfostrad av mina föräldrar och dom var uppfostrade av sina föräldrar. Därför kommer det att gå väldigt fort när invandrarna tar över Sverige. Dom är inte uppfostrade efter svensk vetenskap utan av sin kultur. Det gör oss svaga och på gränsen till psykiskt sjuka.

  Gillad av 1 person

 4. Utifrån psykoanalytisk teori kan man misstänka en oidipalfas (3-6 år enligt Freud) där relationen till fadern har störts på något sätt, till exempel att han inte har bekräftat sin dotter i hennes kvinnlighet. Sannolikt är det där som bakgrunden till olika former av rabiat feminism över huvud taget, ett överdrivet revanschbehov och generell aggression mot män, kan sökas. Det aldrig utlevda upproret mot fadern överförs som ett hat mot män och manlighet.

  Huruvida den generella teorin stämmer just i Annie Lööfs fall kan jag inte uttala mig om, men mycket i hennes uppträdande tyder på det du kallar faderskomplex. Hon tävlar mot och försöker hela tiden hävda sig mot en skugga, och hon gör det med ett ursinne och en maktfullkomlighet som ytligt sett skyddar henne. Men bakom den uppblåsta fasaden finns något annat, sannolikt en rädd och osäker liten flicka.

  Gillad av 1 person

 5. Underbar logik:
  AH: ” .. detär lättare för dom att komma in… det måste ju betyda att det är lättare för andra att åka ut?”
  AL: ”Trots LAS som både gjorde sig av med personer som både varit fackligt aktiva och äldre”‘
  Vad har fackligt aktiv att göra med LAS ja mer än att man kan under en neddragning få stanna kvar under processen … och äldre ja???
  Som f.d. fackligt aktiv så har jag svårt att inte inse att kompetens inte är det som styr vilket redan finns i LAS MEN naturligtvis så styr sedan anställningstid… vid samma lika kompetens….
  Det enda som denna nedmontering kommer att innebära att det som protesterar kommer att ryka först….
  Gilla läget eller gå!
  Eller var riktigt PK annars är du rökt!
  Samma logik igen:
  Lägga mer makt i kollektivavtal som man vill urvattna…. riktigt 1984… eller Freudianskt… man säger precis tvärtom hela tiden….
  ”Visionärt och modigt…” finns andra beskrivningar också…

  Gilla

 6. Mycket bra analys hennes attityd tyder på antingen mindervärdighetskomplex och mest framträdande är som hos Löfven och Margot W. Hög Psykopati. Eller som Edvard Persson ”allt ljus på mig”

  Gillad av 2 personer

 7. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Anni Lööf är ondskan personifierad, och direkt farlig för Sveriges framtid om hon skulle bli statsminister. Stefan Löfven är en pajas som är farlig för Sveriges väl och ve. Han och hans tidigare regering är inget som gjort Sverige till ett bättre land att leva och verka i, tvärtom. Han går EU:s och FN:s ärenden före Sveriges. En tragisk figur, en marionett som rapar upp samma mantra på varje ställd fråga. Själv skäms jag å hans och Sveriges vägar varje gång jag hör hans så kallade engelska.

  Margot Wallström är också en person som inte har vårt lands bästa för ögonen, dessutom har hon skämt ut Sverige och blivit persona non grata i vissa länder.

  Morgan Johansson är också en tragisk regeringsfigur, som pratar och pratar utan substans och handlingskraft.

  Vårt land står inför stora omvälvningar som kommer att skaka om invånarna kraftigt och väcka dom som fortfarande sover sin törnrosasömn i sina fluffiga rosa bekvämlighetsmoln, med fredagsmys och lådvin samt att inget ont har drabbat dem ännu.

  Men tyvärr blir deras uppvaknande alldeles för sent, olyckan är över de oupplysta fortare än dom fått ändan ur soffan.

  Eders realistpessimist har talat. Rätta mig gärna om jag har fel.

  Gillad av 6 personer

 8. Haha du tog en paus i bakandet. Tack för en väldigt bra analys. Det är maktgalenhet hetsad av feminismen Sveriges första kvinnliga statsminister inskriven i historieböckerna för gott. Men i det moderna Sverige är det inget krav att man ska klara av sin uppgift. Svenskarna det snälla naiva folket är bara nyttiga idioter åt henne. I princip slavar åt staten sugs ur på ett effektivt sätt för att bygga upp det nya Sverige. Politikernas våta dröm i sin maktgalenhet.

  Gillad av 6 personer

 9. Inför valet 2010 tog SVT ett speciellt grepp och lät en psykolog intervjua partiledarna. Programmen som sändes på SVT handlade om människan bakom partiledaren. Det stod då klart för mig, efter att ha lyssnat och sett Lööfs samtal med psykologen, att hon har starka narcissistiska drag i sin personlighet.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s