God Jul!

En riktigt God Jul önskar jag alla mina läsare!

Traditionen bjuder att det sker med mitt Evangelium enligt Julia, skrivet i en språklig form som anknyter till Bibelns julevangelium – men med ett satiriskt innehåll som handlar om vår egen tid på jorden.

Julen stundade i Svea rike. Snöflingor föllo mjukt och traditionsenligt på taken till såväl höghus som modulbaracker och små röda stugor.

Adventsstjärnorna spredo sitt varma sken i alla fönster som inte voro blockerade av parabolantenner, och eldskenet från hundratals brinnande bilar lyste stämningsfullt mot den mörka himlen i vinternatten.

För rörmokaren Josef Pettersson och hans trolovade Maria Karlsson, som var havande, funnes icke plats i härbärget, som var fullt med EU-migranter. Maria födde sin förstfödde son i ett stall och lindade honom och lade honom i en krubba.

I samma nejd voro några poliser ute på marken och höllo vakt om natten över den växande kriminaliteten och de tilltagande gängskjutningarna. Då stod en ängel framför dem, och en stor härlighet kringstrålade dem; och trots att de voro vana vid stenkastning och knivskärningar blevo de mycket förskräckta.

Men ängeln sade till dem:

”Varen icke förskräckta! Se, jag bådar Eder en stor glädje, som skall vederfaras allt folket.

Ni, detta folk som så länge har låtit Er hjärntvättas och förtryckas, ni som under skatter digna ner, skall resa Er i protest mot islamiseringen av Ert land, mot Edra förtryckare och traditionsdödare, mot politiskt korrekta media, och ni skall spränga den trånga åsiktskorridoren i luften.”

Musiken i programmet:

Ariel Ramirez: Misa Criolla. 1964.
José Carreras, tenor.
Coral Salvé de Laredo. Sociedad Coral de Bilbao. José Luis Ocejo. 1987.

12 reaktioner till “God Jul!

 1. När man läst din fyndiga julhälsning och alla de positiva kommentarerna efteråt så kan jag bara fylla i med att jag instämmer med alla!

  Gilla

 2. Julia, så passande namn i en tid som denna. Med värme som i juli och glädje med jul i. Lite nödrim.

  Gilla

 3. God Jul till Dig och tack för Din kraft o energi som ger oss så kloka åsikter om vårt sjuka land Sverige. Man undrar när och hur allt ska vända med en klump i magen och hur illa ställt då än mer vårt land utvecklats. Trots allt – Hoppet får dock inte ges upp! Varma hälsningar Jane

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 4. God Jul Julia och alla läsare! Du borde sitta i Svenska Akademin för ditt mod och med litterär kraft du skapar klara bilder av nutidens civilisation och utveckling

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s