Fira en glad jul utan skuld!

Ni har säkert lagt märke till det: den här julen sätter puritanerna agendan. Klimatalarmister, moraliserande köttfiender, förespråkare av vegankost och allmänna glädjedödare gör allt, precis allt i sin makt för att vifta förebrående med sina moraliska pekpinnar och vräka ut skuldkänslor över svenska folket.

Ett äkta julbord – att njuta av utan att bry sig om klimatalarmister och militanta veganer.

Från morgon till kväll har media firat formliga orgier för att uppfostra oss och få oss att skämmas och känna skuld för att vi över huvud taget firar jul. De sadistiska avsikterna från människor i främst public service har inte gått att dölja. Här handlar det om julhatare som anstränger sig blå för att dyvla sina neuroser på oss som bara vill fira en god jul i glädje med våra närmaste.

Tänk på alla som svälter! Tänk på föroreningarna! Sluta äta kött! Om du inte lever klimatsmart är du helt enkelt En Ond Människa. Förbannelse över dig! Du ska sopsortera dig till döds – och dö med ett saligt leende på läpparna. Då gjorde du i alla fall din plikt mot Klotet och miljöpartiet.

Därför är det så befriande att läsa den norske författaren Kent Andersens julbudskap till sina landsmän, som jag har översatt och med varm hand vidarebefordrar till svenska läsare:

Känn ingen skuld!

Artikeln har publicerats på document.no. Kent Andersen är välbekant för mina läsare sedan jag har översatt och publicerat flera av hans tidigare texter. Han skriver med en friskhet som gör luften lättare att andas, även för oss svenskar.

Kent Andersen, norsk författare, musiker och politiker i Fremskrittspartiet.

Av Kent Andersen

”Julen är en tid för glädje, generositet och tända ljus, och det behövs minsann en ljusfest för att ta oss från en vardag där NRK pumpar ut budskap om fattigdom, svält och orättvisor i andra länder, medan jorden strax går under av stigande havsytor, klimatkatastrofer och plastsopor – allt på grund av ditt frosseri naturligtvis.

Det är nämligen avgörande att norrmän (och svenskar) har så pass dåligt samvete att vi inte förlorar viljan att rädda jorden med ett ändlöst antal biståndsmiljarder, klimatavgifter och skattepengar till globaliseringens heliga mission.

Gör bot, I syndare! Men här är mitt glada julbudskap: Världens problem är inte ditt fel! Du har faktiskt gett och gjort så mycket att du varken behöver skämmas eller ha dåligt samvete. Gläd dig hellre över allt du har och allt du är!

Norge är banne mig en fin liten strimma av berggrund att bo på – men det ligger långt norrut, och vi har gott om väder och naturliga utmaningar att kämpa med här där vi bor utspritt, kuperat och kargt. Men vi har en del fördelar också: Vi är skyddade mot jordskalv, orkaner, vulkaner och torka, med hela Europa som buffert mot världens krig, konflikter och förtretligheter, med naturresurser som fisk, timmer och mängder av plats, medan regnet forsar ner, fisken simmar runt och oljan flödar.

Detta är emellertid ingenting att skämmas över, för det är många länder i världen som har stora naturresurser. Det ligger mycket, mycket mer värdefullt bakom ett gott, fredligt, demokratiskt och rikt land än naturresurser, tur och rikedom. De värdena handlar om hur man förvaltar landet och resurserna, och det har absolut ingenting med tur att göra.

Det har med den norska folksjälen, norsk kultur och norska värden att göra, med härstamning från västlig och europeisk historia. Det är Norges viktigaste resurs, och du är en viktig del av den.

All ära till dig, och skål, kära landsmän!

En av nyckelfunktionerna för Europa-elitens globalistiska ideologi är att pådyvla sina egna medborgare skam och skuld. Det är en slags omvänd socialism, men med ungefär samma mål: utplåning av folk, kulturer och gränser och ”omfördelning av värden” så att världen blir ett stort lyckorike – tror de.

Men medan den röda socialismen driver fram fattiga människors missunnsamhet och hat så att ”massorna” kan överta land, värden och pengar från ”de rika”, utan skrupler eller hämningar, så angriper FN:s och EU:s globalism människans själ från den andra sidan. FN:s gränslösa globalism driver fram en cynisk och totalt ogrundad skamkänsla hos människorna i Väst, så att de frivilligt ger bort land, värden, pengar och kontroll.

”De rika” går frivilligt med på att göra sig själva fattiga, helt utan orsak. Resultatet blir ungefär detsamma som med socialism: destabilisering och upplösning.

De här farliga ideologierna är besatta av att revolutionera samhället för förändringens skull – och frågar sig aldrig vad som är värt att bevara. Och det värsta av allt: de skapar ett kaos och en osäkerhet som är en present till en ännu värre politisk ideologi: islam. Övertron som ska skapa en helt speciell form av ”fred” genom våld, hot och underkastelse.

Resultatet blir kaos, konflikter, kriminalitet, fattigdom och ett desperat sökande efter förutsägbarhet och trygghet på den kontinent som var förutsägbar och trygg. Man skapar inte goda samhällen vare sig genom att driva fram missunnsamhet, moralism eller totalitär religiös tro från forntiden. Det fungerar inte. Det är ett gift för våra samhällen och för demokratin. Man skapar heller inte fred och likhet genom att blanda folk och kulturer i en sinnesförvirrad tro på att olikheter ska skapa gemenskap. Det är vägen till utplåning och undergång.

Det socialistiska Venezuela, det mångkulturella Sverige och islamiska Iran är varningar som vi måste dra lärdom av, även om våra inhemska politiker vägrar att lära sig någonting över huvud taget. Ingenting sjunker in, och ingenting hänger ihop.

Enligt globalisterna är det inte lite vi norrmän har att skämmas för. Först och främst har vi vit hy, och är det någonting som goda antirasister hatar så är det hatiska rasister och vit hud. Eftersom vi norrmän också är européer är vi med automatik imperialister och kolonisatörer genom arvsynd, även om Norge har varit koloni i århundraden. Det innebär att vi systematiskt har undertryckt, utnyttjat och ödelagt resten av världen, inte minst andra folkslag med mörk hy, som färgblinda antirasister anser vara en bättre ras än oss vita.

Och som om det inte var nog är vi nu också fördömda miljöbovar. Under 250 år har Väst ödelagt jorden med frosseri, raserad natur, föroreningar, sopor och plast. Alla tredje världens problem är vår skuld. All ödeläggelse av naturen och samhällsproblem är vår skuld, och därför är det vårt ansvar att rensa upp alltihop så att världen blir rättvis och balanserad igen.

Det är deras premisser. Det är den grundmur FN vilar på. Det är deras politiska projekt. Och därför hamrar de in narrativet om Västs kollektiva skuld. Det finns bara ett problem: det är struntprat. Rubbish. Lögn och fantasi. Bullshit från ena änden till den andra.

Det är lika bra att vara vit som att vara svart, gul, röd, blå eller grön. Väst har inte ödelagt någonting över huvud taget – det är Väst som genom innovation, vetenskap och framgång har lett världen ut ur stenåldern. Våra uppfinningar inom teknologi, medicin och jordbruk håller hela jordens befolkning vid liv, så nej: vi har inte skuld för någonting som helst. Och det är inte vår plikt att rädda andras dysfunktionella länder från deras egen dysfunktionella o-kultur. Sorry. Det är deras eget fel och eget val.

Ja, Gud bevare oss – visst ska vi fortsätta att hjälpa resten av världen, men empati är ingenting man kan piska fram genom att hetsa norrmän som redan är empatiska. Och ska man bidra till att bygga andras länder så måste det vara tillåtet att kräva att de följer det goda exemplets makt så att saker och ting går åt rätt håll.

Västs framgångar kommer nämligen varken av tur, nödhjälp eller bistånd. De kommer av skicklighet, sammanhållning, frihet och en kultur av ordning och förnöjsamhet.

We don‘t owe you a goddamn thing. Se och lär istället!

Världens enklaste sätt att bli sittande i skit, fattigdom och kaos är att skylla på alla andra, som till exempel palestinierna gör för 70:e året utan att komma ur fläcken – trots oändligt mycket hjälp, pengar och förståelse. Det kan vara så att de är drabbade av orättvisa, bevare oss – men vad förändrar det? Du kan gärna använda decennium efter decennium på att kräva ”rättvisa” genom en tidsmaskin eller botgöring, men det kommer inte att göra minsta skillnad.

Norge satte sig inte på rumpan och krävde att den svenska kolonialmakten skulle göra upp för sitt utnyttjande av Jämtland och Härjedalen. Norge satte sig inte ner och väntade på ersättning från Tyskland för att bygga upp allt de hade ödelagt. Vad skulle det tjäna till?

Norrmännen gjorde hellre det som bra människor gör: kavla upp ärmarna och börja bygga ett samhälle som fungerar. De utnyttjade landet och de resurser som fanns tillgängliga – och med hårt arbete, djup förnöjsamhet, ärlighet och sund försiktighet lade våra förfäder den ena stenen på den andra i det byggnadsverk som blev ett av världens bästa länder att bo i.

Det var inte tur. Det var inte ens unikt. Och det är fullt möjligt för andra att kopiera. Det är bara att sätta igång. Men det kräver naturligtvis goda politiker som styr landet, och en kultur för frihet, öppenhet och ärlighet. Har landet inte det så är det där insatserna måste göras, för det är skillnad på kulturer. Och det är skillnad på de resultat som kulturer skapar. Välfärd och fred skapas inte på banker eller på byggarbetsplatser. De skapas i medborgarnas huvuden.

Den norska folksjälen är skeptisk till främmande, av många goda grunder, men det betyder inte att norrmän är främlingsfientliga. Äkta norrmän är förnöjsamma, men det betyder inte att de är giriga. Norska värderingar är patriotism och stolthet över oss själva och vårt land, men det betyder inte att vi ser oss som övermänniskor.

När socialister och globalister tog över norsk politik och offentlighet med sin hypermoralism var deras mål att göra oss generösa, inkluderande och antirasistiska. Hela premissen är bottenfalsk.

Norge var redan generöst, inkluderande och antirasistiskt. Norge var rent, prydligt och grönt. Vi behövde inte samhällsexperimenten ”mångkultur” och ”grönt skifte”. De verklighetsfrämmande galningarna med sina grandiosa ”visioner” för framtiden skapar inte generositet, inkludering, antirasism och ett miljövänligt Norge.

Tvärtom – de snyltar på norrmännens generositet, inkludering och miljövänlighet. De missbrukar Norges kulturella folksjäl, oavsett hur mycket du böjer knä. Res dig upp och se dem i ögonen istället. Vi är bättre än detta.

Vem har tagit emot hundratusentals utlänningar med öppna armar och plånbok – utlänningar som skickar hem miljarder från våra välfärdssystem och själva reser på semester till de länder de ”flydde” från? Vilka är lika färgblinda som Stevie Wonder? Vem har vänligt och generöst låtit EU infiltrera våra lagar och vår politik, utan demokratisk förankring?

Vem städar, rensar och återanvänder men fortsätter att finna sig i att få höra att det inte räcker? Norrmän. Så jag tror att det räcker nu. Jag tror att eliten och globalisterna ska försöka hålla lite tyst nu och hellre njuta av julen på sitt sätt istället för att plåga andra.

Att vi har varit duktiga betyder naturligtvis inte att vi ska sluta hjälpa, bidra eller känna, men det är det heller ingen fara för. Norrmän är bland världen friaste, renaste, mest generösa, varmaste och mest välordnade folk och behöver inga förmaningar eller påminnelser.

Vi har ett varmt samhälle och har haft det i generationer – och det i en grad så att moralisterna får oss att glömma att vi också har ansvar för vårt eget; för vår framtid, för våra barn som förtjänar att ärva något mer än ett halvislamiskt konkursbo, präglat av svenska tillstånd och stupida sharialagar.

Det betyder också ansvar för våra äldre som har byggt allt det här. Det är dem vi verkligen är skyldiga något, inte utlänningar. Och ansvar för våra egna landsmän som sliter med vardagens mångfaldiga problem men som blir stadigt mer försummade av socialförsäkringsväsendet och hjälpapparaten i flödet av utlänningar.

Problemet med globalisteliten är att de aldrig får nog. De har inga hämningar eller bromsar, och de vet aldrig när de ska stanna upp. Det blir bara aldrig tillräckligt bra, oavsett hur varma och generösa vi blir, och det är för att själva premissen är fel.

Euro-eliten vill inte att du ska bli en bättre människa för att skapa en bättre värld. Tvärtom: de vill ha makt över dig, ditt land, dina barn, din framtid, dina pengar och ditt arv för att göra sig själva ännu mer tillfreds. De är korttänkta, narcissistiska egoister – inte samhällsbyggare.

Själva grundmuren i Jonas Gahr Støres (Ap), Erna Solbergs (H) och EU:s politiska projekt är ett falsarium. Därför kan du vända det ryggen, njuta av julen och glädja dig tillsammans med vänner och familj. För allt detta kom inte av sig självt, och andra folk i andra länder kan få detsamma om de tar tiden till hjälp och jobbar lika hårt och systematiskt för det.

Det är emellertid varken ditt jobb eller ditt ansvar, för Norge är ingen kolonistat som ska diktera vad andra gör. Det är deras eget ansvar och därmed deras eget fel om det misslyckas.

Det är inte vi som skräpar ner världen med plast. Det är inte vi som skapar befolkningsexplosionen – som i sig skapar förbrukningsexplosionen. Det är inte vi som startar krig och oro. Det är inte vi som skapar religiös diskriminering och hat, förtrycker kvinnor och kräver underkastelse. Det är inte vi som skapar korrupta regimer som undergräver varje möjlighet till framgång.

Det är inte vi som spyr ut CO2. Inte spyr vi ut svavel, sot, dioxiner, kemikalier och kloaker i naturen heller. Det är det andra länder som gör. Vi har gjort vårt. Vi sorterar och återanvänder till det löjligas gräns och bidrar med flera tiotals miljarder i bistånd till det ena landet efter det andra. Vårt vattenkraftland behöver heller inget ”grönt skifte”. Hela premissen är falsk.

Därför kan du besöka familjen med din fossilbil i jul med världens bästa samvete. Du betalar så mycket i avgifter till det gemensamma att du borde ha kungens förtjänstmedalj istället för gliringar från gröna moralister. Låt dem inte komma under huden på dig med sitt tokprat. Du är okej. Du och din familj förtjänar den här årliga festen, oavsett var eller hur du väljer att fira den.

Därför kan du äta revbensspjäll, lutfisk och kött med världens bästa samvete, för världens problem är inte ditt fel, och du löser dem inte genom att piska dig själv. Det är inte ditt fel att du är född vit, i ett rikt och välskött land heller – lika lite som ett barn kan klandras för att det är fött på ett slott.

Du står helt enkelt på skuldrorna av hårt arbete och förnuftig, nykter och sund nationell politik under 100 år, och det är på tiden att hitta tillbaka till den så att andra länder får något att sträva efter.

Gläd dig över julen! Var stolt över Norge, allt vi har och allt vi är – för vi är ett exempel till efterföljelse. Något att se upp till. Där har du en äkta, glädjande julberättelse att dela med barn, grannar och släktingar.

Riktig God Jul till er, alla goda landsmän!”

Kent Andersen

10 reaktioner till “Fira en glad jul utan skuld!

 1. Från UTAN till MED
  – från utan skuld till med skuld.

  Så ser utvecklingen ut i den del av världen som en gång kallades Sverige. Det landsnamnet kommer tonas ner i avvaktan på ett nytt namn som bättre passar för utbytt befolkning.

  Först kommer statstelevisionen och statliga institutioner att ta bort föremål som påminner om Julen. Redan har julen börjat bytas ut till Vinterfirande, främst av butiker och serviceinrättningar i Utsatta Områden. Anpassning har påbörjats för att bättre passa nysvenskar som ogillar vår kultur och vårt klimat. Nästa steg blir att avveckla kristna högtider och ersätta dem med andra som uppskattas av nysvenskar. Staten kommer uppskatta pursvenskar i den obligatoriska inkomstdeklarationen.

  I ett tredje steg kommer vi av ekonomiska skäl behöva byta arbetsfria dagar mot lönefria dagar så att inga dagar behöver bli bidragsfria.

  Gilla

 2. God fortsättning, Julia, och alla ni andra som följer Jul-ias blogg!

  Så måste jag erkänna att jag inte känner den minsta skam eller skuld över det mesta.

  Är jag psykopat? Nej, men realist! Det som jag gjort att skämmas för rent privat har jag bett om förlåtelse för och skakat av mig. Detsamma gäller mina skulder … för att försöka varje dag att förlåta dem som mig skyldiga äro. (Svårt men …)

  Är jag religiös? Nej, inte tillbedjare av befintliga stora religioner, inte sedan jag fann min egen Gudomliga källa …

  Är jag en knäppgök? Nej, men jag började redan i tonåren leta efter källan och trodde jag var ateist …

  Jag har kristendomen i ryggraden och tycker de judiska budorden (10) är bra att försöka hålla sig till. Men jag säger så att var och en har sin gudom inom sig och behöver inte gå till en särskild plats eller följa märkliga ritualer för att tillfredsställa någon okänd makt.

  Allt är mycket enkelt. Naturen, moder Jord, som vi tillhör är skapelsen som vi inte kan förklara – ingen kan det. Andas så länge vi kan och ska, ta hand om vårt tempel så länge vi kan och ska. Konstigare är det inte.

  (Moder Jord är inte lycklig nu och det visar hon …)

  … … … … …

  Gillad av 2 personer

 3. Sverige är ett underligt land. Vi eldar flis från regnskogar i Stockholm. Sen är vi bäst i världen på sopsortering, skryter våra styrande om. Och vi skickar plast som är sorterat från andra sopor till Kina. Så dom översvämmas av giftig plast.

  Jag kallar det hyckleri. Skulle vi elda egna skogar i den takt som behövs skulle Sverige vara en öken inom några år. Och vad vet vi vad kineserna gör med giftig plast, dumpar i havet eller eldar?

  Helt fräscha lastbilar säljs ut i världen, för då duger dom inte att köras i Sverige längre. Men dom körs säkert i tio år till i utlandet. Det enda som är globalt i världen är luften vi andas.

  Sverige är ett hycklarnas paradis. Räcker inte flisen till från svenska skogar då är vi ju beroenden av svensk kärnkraft. Duger inte lastbilarna i Sverige då duger dom inte på annat håll heller med den globala luften, utan de ska skrotas i Sverige. Plasten ska återvinnas i Sverige, något annat är inte renhårigt mot framför allt Kina.

  Man får ju självmordstankar i det här landet. Ha en god fortsättning.

  Gillad av 4 personer

 4. ”Det socialistiska Venezuela, det mångkulturella Sverige och islamiska Iran är varningar som vi måste dra lärdom av,”
  Lika beklämmande som sant, det faktum att pk-fascistiska Sverige numera är en av värstingarna bland världens extremiststater.
  Tack för välgörande läsning denna vår stora och traditionsrika helg.

  Gillad av 2 personer

 5. Sant, bilden av västmänniskan som jordens Scrooge har kablats ut och skedmatats oss av socialister och fejkliberaler i decennier.
  Nuförtiden kallar sig dessa mediers aktivister för agendadrivande och så fort de lyckas och adressatens dåliga samvete växer är slaget förlorat och passivt åser innehavaren hur plånboken genom skuldhypnos pardonlöst vittjas.
  Modernt religiöst förtryck som många diktatorer bittert avundas..
  .

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s