Chris Forsne: ”Stoppa förljugenheten, lägg ner public service!”

Vi börjar bli ganska många journalister som har lång erfarenhet av att arbeta i mainstream media men har tagit steget över till ”andra sidan”. Vi utgör naturligtvis ett högst irriterande skoskav för alla dem som fortfarande stretar på i förljugenhetens och statens tjänst.

Chris Forsne är en erfaren journalist, nu pensionerad, som anser att hennes förra arbetsgivare SVT ska avvecklas. Mikael Willgert intervjuar henne i Swebb-tv.

Chris Forsne har lång erfarenhet som journalist och utrikeskorrespondent på Göteborgsposten, SVT m.m. Hon anser att medierna och framförallt public service bär ett stort ansvar för att vi har den svåra situation som Sverige nu befinner sig i. Journalisterna är okunniga, dåligt utbildade och likriktade i sitt tänkande. Det gör att de inte klarar att hantera förändringarna.

Journalisterna ser sig själva som missionärer och folkuppfostrare i godhetens tjänst. Därför kan de inte ta i de problem som massinvandringen har fört med sig. De är rädda för att peka ut någon. De är rädda för att drabbas av det rasistkort som de själva har myntat som vapen mot oliktänkande. Invandrare är alltid offer och ska alltid framställas som offer. I åratal har SVT:s journalister och fotografer valt att manipulera tv-tittarna med bilder av små söta, mörklockiga barn och gråtande mödrar som kallas ”flyktingar”. I verkligheten är den absoluta majoriteten av dem som kommer till Sverige unga män, och ytterst få har asylskäl.

Det är också förklaringen att journalisterna undviker all intellektuell diskussion kring detta. I själva verket är journalisterna i hög grad ansvariga för att vi har fått en okontrollerbar invandring, menar Chris Forsne. Journalisterna styr politikerna och driver dem framför sig, och de är för svaga för att sätta ner foten.

Chris Forsne vill att bidragen till tidningar upphör och att public service avvecklas, särskilt UR (Utbildningsradion, public service’s eget Samhall) som är ett politiskt propagandaorgan.

Och journalisterna?

Kanske anar åtminstone några av dem i ögonblick av oväntad klarsyn att vi som har lämnat MSM sedan många år har gett en sann och uppfordrande bild av Sverige. Ett arbete som många av oss har blivit förföljda, demoniserade, uthängda och kallade rasister för – av våra före detta kollegor. Men det kan de ju inte erkänna, för då spricker spegeln och godhetsillusionen.

Kanske drabbas någon av dem emellanåt av insikten att de tjänar ihop till brödfödan och räntan på bostadslånen som ofria förvaltare av maktens politiska lögner. Det är en farlig insikt som snabbt måste viftas bort. De som går i maktens ledband bygger sig istället en kompensatorisk självbild som godhetens ombud på jorden.

Journalistik blir till sist en fråga om samvete.

—————————————————————————————————————————————-

Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro 147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86

Hemsida: https://www.swebbtv.se
Webbutik: https://butik.swebbtv.com/
Mail: info@swebbtv.se
Anmälan nyhetsbrev: https://www.swebbtv.se/nyhetsbrev