Förhandstips: Jussi Björling Annandag Jul

Här kommer ett förhandstips till mina musikintresserade läsare och lyssnare: på Annandag Jul är det premiär på Swebbtv för min nya musikdokumentär om en av världens mest kända  och hyllade sångare, världstenoren och den svenske nationalikonen Jussi Björling (1911-1960).

Jag har umgåtts med Jussi Björling i långa arbetspass hela hösten och blivit alltmer fascinerad av hans mångfacetterade liv och personlighet. Han sjöng från den 12 december 1915, då han är fyra år gammal, till den 20 augusti 1960, då han är 49½ och har tre veckor kvar att leva. En karriär som spänner över 45 år.

Som 27-åring gör han sin operadebut på Metropolitan i New York i rollen som Rodolphe i Giacomo Puccins ”Bohème”.

Men i Sverige är han mest känd som den svenske storsångaren som sjunger alla de välkända lovsångerna till fosterlandet. Släpp julstressen och gör er beredda på ett njutbart musikprogram och en intressant levnadsberättelse på Annandagens eftermiddag!

På julafton publicerar jag, som traditionen bjuder, mitt Evangelium enligt Julia.


 

Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Om du ändå vill stödja mig med en gåva är jag givetvis mycket tacksam.

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!