Den ultimata egotrippen

Har du inte träffat Den Rätte? Inga problem – du kan gifta dig med dig själv, dansa brudvals med dig själv och tillbringa bröllopsnatten med dig själv.

Det låter kanske lite ….ensamt? En smula desperat och självförhärligande? Men allt fler kvinnor väljer att gifta sig med sig själva. Män verkar inte vara lika benägna att äkta sig själva, vad det nu kan bero på.

Knappt har vi hunnit hämta oss från nyheten om det muslimska haremet i Nacka, där kommunen har köpt tre bostadsrättslägenheter för sammanlagt 14 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till en 57-årig syrisk migrant, hans tre fruar och 16 barn – förrän vi får ännu mer klart för oss att äktenskapet inte längre handlar om kärlek mellan två personer.

Ett äktenskap kan numera se ut hur som helst. Det kan vara allt från ett muslimskt harem med fyra fruar som koranen tillåter (plus ett okänt antal sexslavinnor, enligt samma bok) till en soloprestation för ett ensamt hjärta. Det viktiga är att man bryter mot alla hittills gällande normer och hackar sönder dem till köttfärs. Endast så kan man bli lycklig i ett kulturmarxistiskt paradis.

Pendeln svänger från den ena extremen till den andra. Det extrema, udda och onormala är det nya normala i ett land som kännetecknas av full normupplösning på sin väg mot total värdekollaps.

I onsdagens SVT Aktuellt fick vi möta Laura Mesi, 40-årig personlig tränare från Italien. För två år sedan lovade hon sina vänner att om hon inte hittat sin prins när hon fyllt 40 gifter hon sig med sig själv. Nu är det gjort, och vi får följa hennes välregisserade och glassiga bröllopsceremoni i en video.

Aktuelltinslaget kan ses här.
Tidskod ca 31:40.

”Jag ville inte avstå från den vackraste dagen i en kvinnas liv och tänkte att även om jag är singel, jag gör inte någon annan illa, jag vill verkligen minnas den här dagen som den finaste dagen i mitt liv. Och så blev det. Jag kände mig som en prinsessa” säger Laura Mesi.

Tv-inslaget har verkligen prinsessnivå. Laura Mesi dansar fram med sin brudbukett i en vit, paljettglittrande klänning, omfamnar sig själv, öppnar en champagneflaska som det står ”Laura” på, poserar framför en enorm bröllopstårta och hyllas extatiskt av sina likaledes dansande vänner.

”Festen blev den högsta manifestationen av kärlek till mig själv. Jag känner att jag har ett värde, som ung kvinna, jag är intelligent, ekonomiskt oberoende, jag älskar livet, och jag menar på allvar att min lycka inte ska vara beroende av en man” säger Laura Mesi i tv-inslaget.

Hon är inte ensam. Att gifta sig med sig själv är en växande trend. Londonfotografen Grace Gelder berättar i tidningen The Guardian  hur hon byggt upp ett strålande förhållande med sig själv i sex år och att hon kommit fram till beslutet efter en tids självförverkligande.

Hon friade till sig själv på en parkbänk på Parliament Hill, och på den stora dagen hade hon bjudit in 50 bröllopsgäster, köpt en ring åt sig själv, formulerat ett bröllopslöfte och kysst sig själv i en stor spegel.

”Om jag aldrig gifter mig och skaffar barn så får jag inte ett skvatt! Efter studenten finns inte en enda högtid som firar ”dig” säger Carrie Bradshaw i tv-serien ”Sex and the City”.

Det handlar alltså om att i första hand. Inte om att ge något. I det mest utpräglat narcissistiska samhälle vi någonsin sett är människor något man förbrukar, perifera tillbehör som kretsar runt i ett solsystem där var och en är sin egen sol. Där ingen behöver någon annan, där begrepp som kärlek, sammanhållning och gemenskap blir alltmer ointressanta. Ungefär som begagnade möbler.

Att gifta sig med sig själv måste vara den ultimata egotrippen. Var och en sin egen lyckas smed. Bra kvinna reder sig själv. Kärlek är en social konstruktion, uppfunnen av patriarkatet för att kunna utnyttja kvinnor. Majoriteten män anser fortfarande att de behöver en kvinna, men kvinnor behöver inte längre en man.

Ensamtrenden väcker frågor.

 • Om man har gift sig med sig själv – kan man också skilja sig från sig själv och i så fall hur?
 • Om man har sex med någon annan, är det att betrakta som otrohet?
 • Om man vill gifta sig med någon utöver sig själv – är det bigami?

Kvinnor behöver inte längre en man ens för att få barn. I dagens Sverige kan ensamstående kvinnor skaffa barn utan man genom insemination och med berått mod göra sitt barn faderlöst redan från födseln. Fullkomligt centrerade på sina egna behov sätter alltså kvinnor barn med en halv identitet till världen, barn som i hela sitt liv kommer att undra vem som är deras far.

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Kärnfamiljen är samhällets minsta, viktigaste och känsligaste byggsten. När kärnfamiljen undermineras och attackeras av feminism, kulturmarxism och socialistisk värdeuppluckring – det vill säga den utveckling som har pågått i Sverige det senaste halvseklet – då undermineras hela samhället. Försök bygga ett hus utan grund och se vad som händer!

Men tills vidare kan alla egotrippade ensam-är-stark-kvinnor dansa runt i självförhärligande självförverkligande till tonerna av Felix Mendelssohns Bröllopsmarsch. Tills kraschen kommer, och ett före detta bra samhälle ligger i grus vid deras och våra fötter.

4 reaktioner till “Den ultimata egotrippen

 1. Sinnessjuka motas fram som kanonmat och bondeoffer i kulturkriget. Den här stackars kvinnan vet inte ens att hon sedan minst fem år är medelålders. Hon är oförmögen till kärlek. Och hon har missat karlatåget, vilket är ett allvaligt faux-pas och antagligen den utlösande faktorn.

  Gilla

 2. Julia, förlåt mig … jag kunde inte låta bli att skratta mitt i allt eländet! Du är fenomenal! Så mitt i prick när det gäller allt, faktiskt.

  Själv är jag s k ensamstående med en vän i viken, varit tvåsam och har en son som flyttade ut i världen för en hel del år sedan. Han vill inte tillbaka till Sverige som jag däremot sitter fast i.

  Ensamhet har jag inte lidit av sedan jag kom på att vi alla är ensamma – men ändå hänger ihop med allt annat levande genom molekyler och atomer och annat smått i luften.

  Törnar och orättvisor har jag råkat ut för – och ibland protesterat högt emot om det varit lönt. Men aldrig, aldrig har jag tänkt i termer av feminism – detta löjliga påfund vars ursprung och syfte en del av oss känner till. Tänk så illa ställt det är med de hjärnor som inte används som de är konstruerade för! Egentligen är det synd om dem, men vi har alla fått en livsläxa att lära innan vi går vidare. Var och en har sitt eget ansvar att ta … eller låta bli. Tant pis pour eux, brukar jag säga, och andra anser att jag är känslokall. Detta är dock min övertygelse och inget att förändra – vi är som vi är eller som vi tillåter oss bli.

  Tack, Julia, för alla dina texter som jag följt sedan starten på Snaphanen – och sparat ner i mitt eget arkiv. Den dagen Internet stänger ner för oss vanliga kan jag läsa och minnas … Och när elen går och datorn inte längre fungerar … då … spelar ingenting någon roll för någon. Bara överlevnad en tid till och mitt eget minne … …

  Gilla

 3. Vi är bara slavar åt staten. Barn har blivit besvärligt skilsmässofamiljen är den familj staten o media satsar på. Ha barnen varannan vecka så orkar man jobba mera. Arbetslinjen är den viktiga linjen dra in pengar till staten. Så Sverige får växa med dom nya kärnfamiljerna. Där barnen får samma uppväxt som min generation med morsan hemma men nu går dom på bidrag. Men det gäller inte svensken utan endast dom som inte har dragit in en krona till staten. Du skriver sanningen Julia jag har två döttrar och kommer aldrig att få barnbarn. Ungjävlar är bara i vägen. För man vill aldrig bli vuxen. Det är något jag lider av fruktansvärt. Frågan är om dom ska få arv ens då.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s