”Sverige blir fattigt och farligt”

Karl-Olov Arnstberg, professor emeritus i etnologi, författare och förläggare, är välbekant för mina läsare. Han har nyligen gett ut boken ”Priset”, där vi är tolv dissidenter som berättar om det pris vi betalat och betalar för vår kritik mot Sveriges ansvarslösa invandringspolitik.

Karl-Olov Arnstberg

Arnstberg driver också tillsammans med socionomen och journalisten Gunnar Sandelin bloggen ”Invandring och mörkläggning”. I dag publicerar han en angelägen krönika som jag återger delar av här.

Hela krönikan kan läsas här. 

”Torsdagen den första februari 2018. Ser på Aktuellt, där den nya rikspolischefen Anders Thornberg intervjuas. Han beskriver ett katastrofläge, där ingenting ser ut att bli bättre. Våldtäkterna stiger snabbt i antal men många utreds inte ens. Anmälningarna läggs på hög. Allt fler poliser ger upp och letar rätt på ett annat jobb. Eftersom det tar tid att utbilda poliser är framtiden mörk.

Vi får se ett videoklipp där tre svarta killar i vita overaller skjuter ihjäl någon och sedan flyr i en stulen bil. Ingen säger naturligtvis vad det är för folk, därför att i Sverige är det rasism om man konstaterar sådant.

För att ge tittarna en snuttefilt intervjuas en sjuttonåring som lämnat det kriminella livet. Han drömmer om att få ett svenssonliv, och kanske kan han få det som samhällsanställd, det vill säga försörjd med skattemedel. När man hör honom förstår man att han inte har mycket till chans att flytta över från den tärande till den närande delen av befolkningen. Ingenting kan han, och svenskan är skrämmande stapplig och ordfattig, trots att det förmodligen är hans modersmål.

Bilder från knarkförsäljning i Vårberg visas. En polis konstaterar att vårt rättssystem inte klarar att hantera tonårsbrottslighet. En femtonåring som haffas för att han säljer knark släpps, och dagen därpå är allt som vanligt.

Verkligheten biter våra verklighetsfrånvända politiker och opinionsbildare i hasorna. Det får inte Aktuelltredaktionen att resa frågan om de ansvariga bör ställas till svars. Fredrik Reinfeldt kommer aldrig att behöva sota för sina brott mot medborgarna, och det behöver nog inte heller Stefan Löfven göra. Dan Eliasson, som misslyckats gravt först med Migrationsverket, sedan med Försäkringskassan och därefter Rikspolisstyrelsen, får ett nytt jobb som generaldirektör och chef för ”Myndigheten för samhällsskydd och beredskap”.

Jag har i olika sammanhang sammanfattat utvecklingen som att ”Sverige blir farligt och fattigt”. Farligheten är här. Den fördjupas, och den sprider sig. I många förorter har det svenska rättssystemet abdikerat. En halv miljon medborgare lever i så kallade utanförskapsområden. I Stockholms innerstad drar det runt gäng med marockanska unga män, som ägnar sig både åt sexuella övergrepp och rån. I Uppsala är det ”ensamkommande” afghaner som gör att många undviker att gå ut på stan när det är mörkt.

Regeringen har själv prognosticerat att om två år har Sverige försörjningsbördan för en miljon människor som inte kan försörja sig på eget arbete, merparten unga manliga invandrare från muslimska länder.

Den som inte förstår att detta är skitfarligt har inte förstått mycket av det som händer. För att hålla sig till ekonomin, ska många miljarder av skatterna ska gå till deras försörjning. En trovärdig nationalekonom har räknat ut att med nuvarande utveckling så går Sverige i konkurs 2024, oavsett om det råder hög- eller lågkonjunktur i världen.

Som sagt, redan nu är Sverige ett farligt land, men vänta bara hur det blir när skatterna inte räcker till för att försörja alla oanställningsbara människor. Det kommer att bli ett helvete, och det kommer både att förvärras och skyndas på av att många skattebetalare helt enkelt lämnar landet.

Observera att det här inte är en dystopi eller några ”fake news”, utan en prognos med ett mycket solitt underlag. När jag skriver detta kommer ett mail där skribenten är inne på samma spår, med det tillägget att hon tror att haveriet ändå på sikt leder till en folkresning. Ett annat namn är inbördeskrig.

Från det stora och generella till det lilla och privata. Kommer de politiskt korrekta bland mina närstående och vänner någonsin att förstå sitt svek, inte bara mot oss som förtvivlade och förskräckta följer utvecklingen, utan också mot sina egna barn och barnbarn?

Hur i helvete kunde de tro att det var viktigare att de kände sig goda och oförvitliga än hur det går för landet?

Varför vägrar de att förstå det som sker?

Och hur kan de gå med på att vi ska skändas, vi som blåser i våra visselpipor?

Hur kunde några av mina närmaste vänner få för sig att det var mig var det fel på, att jag blivit högerextrem, reaktionär och ”politisk”?

Jag som gång på gång sagt att jag skiter i om motståndet kommer från höger eller vänster, bara det kommer. Vad var det som fick dem att sluta registrera och fundera över det som händer och självbelåtet luta sig mot varandra, i trygg förvissning om att representera det goda och det rätta?

Om det är någonstans som bitterheten kryper under min gard, så är det här.”

 

Här är en intervju med Karl-Olov Arnstberg, gjord av Mikael Willgert på Swebb-tv.

 

 

 

11 reaktioner till “”Sverige blir fattigt och farligt”

 1. Det har han gjort många gånger. Se hans blogg Invandring och mörkläggning och läs hans omkring 50 böcker.
  För att kunna ge ut böcker driver han ett eget förlag, Debattförlaget.

  Jag noterar ditt ordval ”kumpaner”. Det antyder att du finner det brottsligt eller åtminstone anstötligt att skriva regimkritiskt – trots att det är just det du efterlyser.

  Synnerligen ologiskt.

  Gilla

 2. Har Arnstberg och hans kumpaner någonsin kritiserat den lilla grupp som äger alla samhällen i världen och som äger hela världen? Om han och de hade gjort det så skulle han och de inte kunnat ge ut en enda bok.

  Gilla

 3. Tänker att andras levnadsvillkor ger olika intelligens beroende på vad man behöver för att klara sig. Sen vet vi att svält sänker intelligensnivån hos barn och i vissa länder har väl större delen av de växande släktet svultit. Därefter blir utvecklingen i dessa länder lidande och de hanterar väl inte heller att leva normala liv i vårt samhälle något vidare. Som vi märker.

  Gilla

 4. Att det finns skillnader mellan människor av olika etnicitet och skillnader i genomsnittlig IQ är väl dokumenterat i forskning. Läs t ex ”The Bell Curve” av Richard J. Herrnstein och Charles Murray.

  https://www.bokus.com/bok/9780684824291/the-bell-curve-intelligence-and-class-structure-in-american-life/

  Eller ta del av ”IQ and Global Inequality” (IQ och global ojämlikhet) från 2006 om samband mellan nationers medel-IQ och välstånd. Boken är författad av Richard Lynn och Tatu Vanhanen.

  Gillad av 1 person

 5. Om jag inte minns fel är väl Karl-Olov Arnstberg lite bränd numera då han pratat om ras-skillnader. Att det finns olika intelligens mellan olika raser. Det är inte så smart om man säger så dvs han framstår som rätt korkad. Tror det är oerhört viktigt för en ny ”alt-right” rörelse att ta avstånd från såna resonemang och fokusera på kultur enbart. Hudfärg får inte vara en faktor, då blir det ju nån slags nazism av det hela. Ska man skrota mångkulturalismen så är det ju centralt att man välkomnar och inkluderar dom invandrare och människor med invandrarbakgrund in i den svenska och västerländska gemenskapen. Det måste alltså bli attraktivt, hög status och möjligt att komma in i den gemenskapen och gärna så fort som möjligt. Dvs om man skrotar det s.k. mångkulturella samhället så måste det finns bra verktyg och hjälp att passa in som ”svensk”. Annars skapar man ju ett exkluderande samhälle. Och hur det än är kan vi aldrig gå tillbaka till hur Sverige var på 50-talet eller så. För det var inte bara att befolkningen var homogen då utan det var ett helt annat grupporienterat samhälle på den tiden. Idag är samhället mycket mer individualistiskt och även om vi försöker backa tillbaka till nåt mer monokulturellt så kommer vi ändå behöva omforma samhällsbygget från grunden. Idag har vi t.ex. fortfarande kvar många välfärdssystem som skapades efter kriget och som byggde på att folk var ärliga etc. Det ser inte ut så idag, alltså måste man göra om systemen så att dom har kontrollfunktioner så att man är före fuskarna, inte efter. Överhuvudtaget bör vi fokusera på systemfel, inte på att det är fel på människor. Det gäller alltså att ha ett samhälle som uppmuntrar dom goda krafterna hos människor, inte dom dåliga. Det gör då att vi även måste göra om det socialistiska systemet och tänket kring att ta ”hand om människor”. För det har ju visat sig fungera dåligt när det gäller våra förorter. Det passiviserar människor och leder till fattigdom, kriminalitet och utanförskap. Bättre då att ställa krav men också ge verktyg för egen försörjning. Att det är galet idag inser man när det ”värsta” en invandrare kan göra är att börja jobba vitt, för då ryker alla bidrag och eventuellt bostaden också.

  Gilla

 6. När de ansvariga ekonomiskt inser att pengarna sinat och endast kan hitta nya pengar att investera i sitt favorit projekt så kommer de säkert att skära i pensionärernas pensioner eftersom projektet är viktigare än att göra rätt för sig mot medborgarna.Och, då finns 2 miljoner Svenskar som med all trovärdighet kommer att protestera på ett sätt investerarna aldrig trodde sig få uppleva.

  Gilla

 7. Fantastiskt när någon vågar säga som det är, utan omsvängningar, hummanden och nyspråk.
  Som vågar sätta fingret exakt på den ömma punkten…

  Sverige har för länge sedan passerat Point of No Return. Det hände tio, 20 eller mera år bakåt i tiden.
  Vi kan lika lite stoppa katastrofen som nu väntar runt hörnet som vi kan stoppa en nukleär kedjereaktion.
  Och resultatet blir detsamma.

  Vad vi kan göra är att försöka förstå. Att analysera, begrunda, researcha.
  Medan avgrunden öppnar sig.

  Somliga säger att ”Vänta bara till efter valet när SD får 30 procent av rösterna, då djävlar!”
  Tycker mej minnas liknande prat för ett par decennier sedan när Skara-Bert och Greve Wachtmeister (RIP) var igång.
  Vi vet ju hur det gick med det…..

  Det spelar ingen som helst roll hur valet Nådens År 2018 utfaller.
  Frågan är inte om ett inbördeskrig kommer. Inbördeskriget ÄR HÄR!

  Visst, förnekelse är lättare än insikt.
  Om man till exempel är offentligt anställd tjänsteman, med god lön och garanterad karriärstege, partibok och utan krav på prestation…. Om ens hus ännu inte blivit uppbrutet och renrakat. Om ens dotter ännu inte blivit våldtagen eller ens son ligger på akuten efter att ha fått en kniv i magen… Om man fortfarande kan känna att sådana saker händer inte mej, bara andra…
  Om man kanske fortfarande känner en lätt vällustig ilning av den banala Goda Viljan när man swishar en femtilapp till en tiggarkärring utanför Systemet bara för att man är, just det, så in i helvete God!

  Men verkligheten, den är en otäck historia.
  För att citera Margaret Thatcher: ”The problem with socialism is that eventually you run out of other peoples money to spend”!

  Precis som den apokryfiska grodan i det kokande vattnet kommer svensken efter generationer av långsamt ökande socialistisk drogberoende inte att nämnvärt reagera mot brytandet av det sociala kontraktet. Av det sönderfallande skyddsnätet och servicen. Av det ständigt uppskruvade skattetrycket som tunnar ut plånboken och driver såväl talang som kapital ur landet medan det pressar in stora delar av den återstående ekonomin i de gråa och svarta zonerna.

  Gnistan som kommer att tända krutdurken uppstår när i vägs ände det Offentliga som en sista absolut desperat åtgärd tvingas dra ned på bidragen till de gyllene Nyanlända.
  När deras kravfria levnadsstandard naggas i kanten, det är då det smäller.

  På riktigt.

  Kapten Bo

  Gillad av 3 personer

 8. Tror det är tanken att Sverige ska falla gå i konkurs. För då blir det de globalistiska paradiset. Slavsamhället fattigsamhället. Där folk står i köer för ett dagsverk. Men förklara för mig varför vi tillåter det. Vad har fått oss att ta skulden för hela världen för miljöförstörelsen. Undrar om dom nyttiga idioterna i 68 vänstern förstår vad dom gör. Alla maktgalna kärringar liberal Ceciliorna galna EU-politiker. Kärringarna i socialdemokraterna som tjänar miljoner ger svenska män skulden för allt. Och alla kärringarna i MP, både med snopp o utan. Hur i helskotta har vi fått så mycket galningar. Reinfeldt hur i helvete kan han sitta försäkringsbolagen och utreda och hålla föreläsningar om det han själv har ställt till med utan skuld utan att bli åtalad. Hur kan försäkringsbranschen gå med på det. Hur korrupt är Sverige.

  Gillad av 2 personer

 9. Tack för den, här kom sältan jag efterlyser. Ann Charlott Altstadt är i nuläget mer en frisk fläkt än sälta, men hon kanske behöver bli varmare i kläderna innan hon på allvar kan tala klarspråk. Och visst har debatten förändrats efter valet 2014, men än så länge har det mest utmynnat i prat och inga konkreta handlingar – och jag kan därför endast instämma i Karl-Olov Arnstberg slutkläm på den i övrigt utmärkta artikeln ”Verklighet och språk”:

  ”I Sverige sägs det allt oftare att vi är på rätt väg, att åsiktskorridoren spricker, att det politiska språket återigen närmar sig verkligheten. Jag har svårt att tro att det är sant. Visst finns det enstaka omvändelser och uppvaknanden, visst finns det en nyhetsrapportering som inte kan fjärma sig hur långt som helst från det som händer i landet. Men ännu har vi inte sett några tendenser till kursförändringar inom makt- och medieeliten. De talar fortfarande om fake news och trollfabriker och skulle aldrig drömma om att till diskussion ta upp den nyutgivna bok som jag tror bäst beskriver det svenska tillståndet och som jag, tillsammans med elva andra dissidenter, skrivit: Priset. Av försäljningen att döma läser många den. Jag vet också att många makthavare har den – de har fått gratisexemplar. Ingen vill diskutera eller kommentera, ingen skickar ens ett artigt och till intet förpliktande tackmail. Sverige är fortfarande inte bara på fel väg utan har också en väldigt obehaglig maktelit. Det kommer att sluta som så många gånger tidigare. Verkligheten vinner alltid. Frågan är bara hur … och när.”

  https://morklaggning.wordpress.com/2018/01/23/verklighet-och-sprak/

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s