Tommy Robinson drar ner brallorna på BBC-journalist

Är du upprörd över vinklad journalistik, mörkläggning och lögner? Som alla andra svenskar tvångsbeskattad för att finansiera SR:s och SVT:s vänsterideologiska propaganda?

Då ska du se dokumentären här nedanför, gjord av den brittiske alternativjournalisten Tommy Robinson. Han avslöjar bluffjournalistiken och BBC-reportern John Sweeney in på bara benknotorna. Avslöjandena skakar ”opartiska” BBC.

Tommy Robinson drar ner brallorna på BBC.

Den välkände brittiske medborgarjournalisten och aktivisten Tommy Robinson, grundare av English Defence League, fick veta att BBC:s prestigeprogram Panorama (en motsvarighet till amerikanska 60 Minutes och SVT:s Uppdrag Granskning) skulle göra ett program om honom.

Det inofficiella arbetsnamnet var ”Tommy Takedown”, det vill säga med alla medel misskreditera Robinson för att slutgiltigt förstöra hans liv. Programmet skulle göras av den välkände journalisten John Sweeney.

John Sweeney, reporter på BBC Panorama, hade tänkt sig definitivt krossa Tommy Robinsons liv. Resultatet blev ett annat än han tänkt sig.

Tommy Robinson får också reda på att programmet skulle göras i samarbete med den obskyra organisationen Hope Not Hate, HNH, en engelsk motsvarighet till den vänsterextrema svenska hatorganisationen Expo och känd för att bekämpa obekväma åsikter med hat, hot och trakasserier.

”HNH är en avskyvärd grupp. Det var de som när den norske terroristen Anders Behring Breivik ställdes inför rätta gav ut en ”counter-jihad-rapport” med syfte att anklaga anständiga islamkritiker för att ha påverkat Breivik” skriver den norsk-amerikanske författaren Bruce Bawer.

”Det var också HNH som såg till att Robert Spencer och Pamela Geller (amerikanska islamkritiker, min anm.) bannlystes från Storbritannien. Det visar hur mäktiga HNH är. Deras lögner sprids rutinmässigt av brittiska media och till den brittiska regeringen. HNH-medlemmar bjuds in till skolor över hela Storbritannien för att predika sin propaganda för barn.”

Hope Not Hates roll var att gräva fram och förse BBC med så mycket “smuts” som möjligt om Robinson. Därför anlitade de en tidigare medarbetare till Robinson, Lucy Brown. Om hon valde att medverka i arbetet skulle hon få 5 000 pund (cirka 61 167 kronor).

Vad vare sig HNH eller BBC-journalisten John Sweeney visste var att de skulle få smaka på sina egna oetiska arbetsmetoder. För att få Lucy Brown att läcka så mycket ofördelaktigt som möjligt om Tommy Robinson försöker John Sweeney supa henne under bordet med mängder av alkohol; champagne, rödvin, svartvinbärslikör, gin och konjak. Spriten gick loss på £220 (ungefär 2 700 kronor) på de brittiska licensbetalarnas bekostnad.

Det blir dock John Sweeney som under alkoholens inverkan lossar tungans band under mötet med Lucy Brown. Vad han inte vet är att hon spelar in alltihop med dold kamera.

Han avslöjar att BBC:s avsikt med programmet är att måla upp ”a gender thing, a sexual thing”, det vill säga framställa Tommy Robinson som sexualförbrytare och på det sättet sabotera hans rykte och slutgiltigt krossa honom, eftersom han blivit ett allt större hot mot de politiska krafter som vill fortsätta islamisera England genom att bedriva en generös migrationspolitik.

I media utmålas Robinson som ”högerextrem islamofob”. Alla som är någotsånär insatta i medias krig mot åsikts- och yttrandefriheten känner igen det argumentet. I brist på sakargument är det det enda de har att komma med.

Tommy Robinson till vänster och den alltmer desperate BBC-journalisten John Sweeney till höger vid det möte Sweeney trodde skulle bli en intervju men som blev något helt annat. Foto: Robinson Team.

När John Sweeney har tänkt sig intervjua Tommy Robinson för BBC Panorama ställer Robinson upp – och bjuder Sweeney på en föreställning han sent ska glömma. Under samtalet med Lucy Brown har John Sweeney låtit undslippa sig flera slippriga, rasistiska och homofoba uttalanden, saker han aldrig skulle säga officiellt.

Nu får han äta upp dem, ett efter ett. Lögnerna håller inte längre. Han framstår, avklädd inpå bara benknotorna, som den oärlige, manipulative aktivist han är. Det är en desperat och krossad journalist vi ser i slutet av filmen, totalt oförberedd på att hans smutsiga metoder någonsin skulle slå tillbaka mot honom själv.

Filmen hade premiär den 25 februari. Tommy Robinson valde att premiärvisa den på en stor bildskärm, omgiven av en enorm folksamling, framför BBC Manchester’s huvudkontor. Dagen därpå stängdes Tommy Robinsons konton på Facebook och Instagram – på livstid. Han är sedan tidigare bannlyst på Twitter.

Efter BBC-journalisten Cathy Newmans famösa intervju med den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson för ett år sedan är BBC:s anseende som neutral och pålitlig public service minst sagt skamfilat. Det räcker inte att slicka såren. Det gäller att försöka bygga upp en förlorad respekt hos lyssnare och tittare. Är det över huvud taget möjligt? Jag vet inte.

Vad jag däremot vet är att alternativmedia utgör ett absolut nödvändigt korrelat till gammelmedia. Gammelmedia, eller systemmedia, har i många år bevisat sin bristande förmåga till självkritik. När kritiken kommer utifrån blir de till slut tvungna att skärpa sig, om än ytterst motvilligt.

Jag har givetvis en avsikt med att lägga ut Tommy Robinsons dokumentärfilm på min blogg. Jag rekommenderar alla journalister, i synnerhet ljugande, vänstervridna public servicejournalister, att se den och sedan ägna er åt en stunds självreflexion.

Så kan det gå. Ni vill väl inte drabbas av samma öde som John Sweeney?


Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!

11 reaktioner till “Tommy Robinson drar ner brallorna på BBC-journalist

 1. Historian med BBC påminner hur vi har det med SVT. SVT har nu lyckas få skattebetalarna, alla som betalar skatt, att finansiera SVT även om man inte tittar på TV. Äldreboenden men personer som inte kan eller har möjligheter att titta på SVT måste nu betala. Att SVT producerar fek news vet vi sedan länge och att program är vänsterblivna och vurmar för mångkultur och invandring trots att invandringen skapar alvarliga problem i vårt samhälle.

  Gilla

 2. Tommy Robinsson är själv kontrollerad opposition.
  Så länge han bara hjälper till att minska folks förtroende för ljugmedia är det ju inte ngn skada.
  Problemet är när folk börjar lita på en sån person. Då kan han få sina beundrare dit eliterna vill ha dem.
  bloggaren nedan är seriös och omsorgsfullt resonerande även om inledningen är lite känslomässig.
  https://theburningbloggerofbedlam.wordpress.com/2018/06/10/free-tommy-robinson-and-welcome-back-to-the-race-war-psy-op/#more-29136
  När Israel pekas ut speciellt är troligen de andra helt med på det.
  Men det väsentliga är att det är kontrollerad opposition och att efter att han vunnit ert förtroende är ni mogna för att manipuleras.
  Assange och wikileaks är av det slaget och liksom Robinsson har dom fått stort genomslag och når er på ett sätt som inte är fallet med många äkta altmedier.

  Gilla

 3. Tittade på hela….

  Minst sagt intressant, och oj hur duktiga vänstern/etablissemanget är på retoriken…..

  Men det mest makabra eller hemska (välj) är att vi i Sverige ligger före… för guiden att avsluta TV-licens hade SR, eller vad de hette, var precis vad de använde… kanske t.o.m. fler frågor dock om allehanda utrustning som SR ansåg vara en TV…

  Tack och lov nu slipper vi detta…

  Tyvärr så tvingas vi nu betala även om vi insett att SVT inte är något som är essentiellt…. det finns gott om andra kanaler för att hämta information från… DOCK måste jag säga att TV-sporten är en juvel i burken…

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s