Mormors-mobbing slår tillbaka mot våldsvänstern

Maskerade Antifa-huliganer blockerar en äldre dam med rollator som på darriga ben försöker ta sig över ett övergångsställe. 

Videon där våldsvänstern avslöjar sin hatiska människosyn har blivit viral och hittills setts av minst åtta miljoner människor. Attacken blev ett bakslag som Antifa inte hade väntat sig. 

Den lilla filmsnutten visar vad som händer när 81-åriga Dorothy Marston är på väg till ett möte om yttrandefrihet och censur, en demokratisk sammankomst med parlamentsledamoten, presidentkandidaten och ledaren för People’s Party of Canada (PPC), Maxime Bernier.

Antifamännen står flera i bredd och hindrar Dorothy Marston och hennes man Brian från att ta sig över övergångsstället medan de skriker ”Nazi Scum, off our streets”. En av männen sätter sin fot framför hjulen på kvinnans rollator för att hindra henne från att komma fram.

Filmen har blivit viral på nätet och har hittills setts av mer än åtta miljoner människor. Den visar att för våldsvänstern Antifa är det helt okej att hindra en åldrig pensionär från att delta i ett demokratiskt möte inför det kanadensiska valet den 21 oktober.

Att ”antifascistiska” Antifa inte tycker om demokrati vet vi redan. Att de gärna tar till våld mot meningsmotståndare vet vi också. Men att vuxna män stoppar en rörelsehindrad 81-årig kvinna från att ta sig över gatan är lågt, mycket lågt.

Dorothy Marston, 81, stående på övergångsstället med sin rollator, hindrad från att besöka ett demokratiskt möte med presidentkandidaten Maxime Bernier.

Det var förra söndagen, den 29 september, som Maxime Bernier, presidentkandidat och ledare för People’s Party of Canada (PPC), höll ett möte om yttrandefrihet på Mohawk College i Hamilton, Ontario, Kanada. Mötet hölls som ett rundabordssamtal tillsammans med den konservative amerikanske politiske kommentatorn och YouTube-producenten Dave Rubin, känd för The Rubin Report.

Stora grupper av lokala och tillresta medlemmar av Antifa demonstrerade mot mötet, och Mohawk College utsattes i förväg för en massiv kampanj med krav på att mötet skulle ställas in. Antifa  försökte med alla medel hindra människor från att ta sig fram till collegebyggnaden, viftade med plakat om invandrares rättigheter och fördömde dem som lyckats ta sig in i byggnaden.

En av dem som gärna ville lyssna på Maxime Bernier var alltså Dorothy Marston, 81.

”De ställde sig i bredd… och behandlade mig som om jag vore en brottsling” sa Dorothy Marston senare i en intervju i det äldreboende där hon bor tillsammans med maken Brian.

Dorothy och Brian Marston i det äldreboende där de bor i Ontario, Kanada.

”Om jag rörde mig hindrade de mig, och de tillät mig inte att komma fram. De skrek ”Nazi” och ”rasist” och sånt nonsens. Det var mer än nonsens, det var skrämmande att uppleva sådant i mitt land.”

Dorothy Marston’s make Brian gick och hämtade polisen efter att en av Antifaaktivisterna avsiktligt trängde sig inpå honom när han försökte frigöra ett hjul på hustruns rollator.

Dorothy Marston har arbetat som socialarbetare i 40 år. Hon säger att hon inte var rädd, inte ens när Antifaaktivisterna skrek henne rakt i ansiktet. Men när hon kom in i collegebyggnaden bröt gråten fram.

”Jag var ledsen, för jag älskar mitt land, och detta är raka motsatsen till hur det ska vara” säger hon.

En av männen som stoppade Dorothy Marston har identifierats som Alaa Soufi DaLua, syrisk invandrare och notorisk våldsdemonstrant. Han är väl känd av polisen och blev igenkänd för att han inte varit tillräckligt smart för att byta t-shirt efter aktionen vid Mohawk College.

En av Antifamännen som stoppade den gamla kvinnan har identifierats som Alaa Soufi DaLua, migrant från Syrien och notorisk våldsdemonstrant i Antifa Kanada.

På nätet och i media rubriceras händelsen som ”mormors-mobbing” och har utlöst en stark och upprörd reaktion från allmänheten.

“Antifa’s mormors-mobbing är ännu ett slag mot gruppens sönderfallande fasad” skrev the Post Millennial of Quebec.

David Turkoski kände igen och kunde senare identifiera den vithåriga kvinnan i videon: hon är hans mamma. Han spelade in och postade en video på Twitter med hennes svar på den aktion hon blivit utsatt för.

”Yttrandefrihet är en hörnsten i vår demokrati och kan aldrig – och kommer aldrig – att förnekas” säger Dorothy Marston.

Sonen David Turkoski skriver på Twitter:

”Reaktionerna på nätet från Antifa’s supporters och ledare är upprörda – men inte för att de militanta aktivisterna mobbar ett äldre par, utan enbart på grund av den dåliga press det har gett upphov till.”

Enligt The Post Millennial och andra media har Antifa en lång historia av våld, skadegörelse och kriminalitet, både i Kanada och andra länder. Deras måltavlor har inte bara varit försvarslösa äldre kvinnor utan också journalister, allmänheten och till och med människor som sympatiserar med deras mål.

Tidigare i år misshandlades den konservative journalisten Andy Ngo upprepade gånger i Portland när han helt enkelt gjorde sitt jobb. Misshandeln medförde att Ngo fick hjärnskador och behövde vårdas på sjukhus.

Om Antifa och den övriga våldsvänstern händelsevis trodde att de kunde plocka poäng på att hindra gamla damer med rollator från att ta sig till ett politiskt möte, eller på att slå journalister sönder och samman har de gjort ett gruvligt misstag.

Dorothy Marston kallas numera ”Hela Kanadas mormor”, polisen har gripit våldsdemonstranter, och i allmänhetens ögon ger det inga poäng att hota säkerheten på gatorna och de mest sårbara invånarna. Upprörda reaktioner från hela världen och på sociala medier fördömer mormors-mobbingen i Ontario med kraft, inklusive media som annars brukar ha mycket hög tolerans för våldsvänsterns beteende.

”Antifa är inte ett dugg bättre än de extremister som de från början protesterade emot” skriver The Post Millenial.

 


Uppskattade du den här artikeln? Sätter du värde på fri och oberoende journalistik? Jag skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Ditt stöd behövs för att jag ska kunna fortsätta mitt arbete. Jag är tacksam om du vill stödja det jag gör genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!