Swebb-tv hotar lögnmedias grepp om publiken

Den ideélla kanalen Swebb-tv har en miljon visningar i månaden. Den totala visningstiden är över 250 000 timmar per månad.

Uppstickaren Swebb-tv håller med andra ord på att bli ett irriterande hot för statligt styrda lögnmedia. Därför lät regeringen (S+Mp) stänga ner kanalen i början av augusti – och överraskades av så kraftiga protester att man tvingades backa.

I ett tal på Mynttorget i Stockholm den 15 september påminde Swebb-tv:s grundare Mikael Willgert om den positiva utveckling av yttrandefriheten vi har fått med internet, i och med att vi kan dela information med varandra.

Men det betyder också att mediahusen – som till stor del ägs av den internationella finanseliten –  har fått konkurrens. Det tycker de inte om.  De viktigaste medieplattformarna på internet, Google med YouTube och Facebook, är heller inga vänner av yttrandefriheten.

”De traditionella medierna vilseleder och undanhåller information inom framförallt tre områden: klimatfrågan, migration och frågor kopplade till familjen, sexualitet- och fortplantningsfrågor” säger Mikael Willgert.

”Därför är det framförallt dessa områden som Swebb-tv intresserar sig för.”

Justitieminister Morgan Johansson (s) – ingen vän av yttrandefrihet.

Miljöminister Isabella Lövin (mp) – ingen vän av yttrandefrihet.

Kulturminister Amanda Lind (mp) – ingen vän av yttrandefrihet.

Det var också därför som Swebb-tv tilldrog sig regeringens intresse. I synnerhet intresse från justitieminister Morgan Johansson (s), miljöminister Isabella Lövin (mp) och kulturminister Amanda Lind (mp), enligt Swebb-tv:s källor. Kanalens alternativa och sakliga information hade blivit obekväm för regeringen. 

Det var orsaken till att regeringen agerade grundlagsvidrigt och enligt känd stalinistisk modell för att få Google att stänga av Swebb-tv på Youtube under några dagar i början av augusti. Särskilt Lars Berns resonemang och avslöjanden av regeringens propaganda om klimatfrågan har varit irriterande för regeringen, menar Mikael Willgert.

Vid den plötsliga avstängningen i augusti hade Swebb-tv just riktat skarp kritik mot Morgan Johansson, som vilseleder folket i frågan om vilka som står bakom den ökande kriminaliteten i Sverige. Han menade att det inte finns något samband mellan invandring och brottslighet om man tar hänsyn till vissa faktorer.

Swebb-tv har också avslöjat bedrägerierna kring klimatfrågan och hur Isabella Löfvin vilseleder folket om klimatet.

”Regeringens påtryckningar på Google måste ses som otillbörlig påverkan, eftersom staten samtidigt har diskussioner med Google om etablering av serverhallar och sannolikt etableringsstöd” säger Mikael Willgert.

Vad regeringen inte hade räknat med var den proteststorm som avstängningen av Swebb-tv utlöste. Google/YouTube blev tagna på sängen och kände sig illa tvungna att efter order från regeringen öppna kanalen igen.

”I Sverige ägs en stor del av TV-medierna av staten. Telia, där staten är största ägare, håller nu dessutom på att köpa upp tv4” påpekar Mikael Willgert.

Vi lever alltså med till stor del statligt styrd information via media – även tidningar som får statligt presstöd, där Svenska Dagbladet är Skandinaviens största presstödsmottagare – men dessutom kräver att få betalt av läsarna för ett flertal av artiklarna.

”Medierna i Sverige har de senaste decennierna ägnat sig åt att granska folket åt makthavarna istället för tvärtom, vilket är deras uppgift.”

Swebb-tv vill göra en spricka i denna mur av propaganda och enkelriktad information som svenska folket utsätts för. Det har de lyckats med, vilket visar att stora och växande grupper i befolkningen är djupt missnöjda med det statliga åsiktsmonopol  som har tvingats på oss sedan 1960-talet – och som vi till råga på eländet är tvungna att sedan årsskiftet betala med våra skattemedel.

Ett grundlurat folk som tvingas betala för sin egen statligt styrda indoktrinering. Kan det bli värre?

Swebb-tv och alla andra alternativmedia behövs!

Om du uppskattar det Swebb-tv och andra alternativmedia gör – stöd oss! Hjälp oss att göra vårt fria och oberoende arbete!

————————————————————————-

Stöd Swebbtv på olika sätt:

– Handla i vår butik på https://butik.swebbtv.se

– Skicka dina tips eller förslag på ”inskickade klipp” till info@swebbtv.se

– Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad

– Se alla våra program på vår hemsida http://www.swebbtv.se och berätta för andra

– Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).


 

Uppskattade du den här artikeln? Sätter du värde på fri och oberoende journalistik? Jag skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Ditt stöd behövs för att jag ska kunna fortsätta mitt arbete. Jag är tacksam om du vill stödja det jag gör genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!