Joakim Lamotte mot SVT:s handplockade lögnhalsar

Om du orkar – se SVT:s senaste bottennapp här. Det kräver en hel del energi, kan jag säga. Även med SVT-mått mätt passerar ”debattprogrammet” Sverige möts alla anständighetens gränser.

Utlagt på YouTube av Jimmie Man.

Åh, vad de måste ha slitit sitt hår och vikt hundöron på sina sammanträdesanteckningar på SVT Göteborgs debattredaktion! Ur ändlös brainstorming med otaliga ursörplade kaffemuggar, tvångsfinansierade med mer än 8 miljarder av skattebetalarnas pengar, får vi detta nya lågvattenmärke.

Jag gömde mig bakom en gardin och tjyvlyssnade på ett av planeringsmötena. Det här är vad jag hörde.

”Vi måste göra någonting om Kronogården. Tyvärr, vi måste fast det tar emot som fan. Vi kan bara inte låta vår före detta kollega, swishdrängen Joakim Lamotte, ha ensamrätt på bevakningen av ett verkligt utsatt område. Han håller på att bli en hjälte i folks ögon, men som vi alla vet är han ju bara ute efter att provocera hederliga gangsters.”

”Folk kan tro att vi riktiga journalister förnekar problemen med segregation och klassklyftor! Vi måste ge röst åt de stackars underprivilegierade, rasifierade människor som bor i Kronogården, utblottade och förtryckta av klassamhället och rasisterna.”

”Självklart ringer vi in så många som möjligt till programmet som kan tala sig varma för hur fint det är i Kronogården. I själva verket en riktigt mysig stadsdel bara man visar de kriminella den respekt de förtjänar och frågar dem om lov innan man sätter sin fot på deras torg och deras gator.”

”Vi bjuder in några lokala förmågor som vet exakt vad de ska ljuga om för att det ska låta bra i direktsändning. Det gör ingenting om de ljuger rakt av, tittarna märker inte det. Någon som har telefonnumret till den där advokaten som står på de utsatta invandrarnas sida? Någon snygg och lagom flirtig invandrarkvinna som tror att hon är med i ”PK söker fru” och gärna visar upp sina kvinnliga företräden?”

”Och vår vän Linda Snecker (V). Givetvis. Vi kör hårt med henne ett tag nu när vi har slitit ut stackars Jerzy Sarnecki. Vi har ringt Göran Greider som vanligt, men han kunde tyvärr inte komma.”

”Bra grepp att låta deltagarna stå istället för att sitta uppradade på bänkar. En lysande idé, klart innovativt tänkt! Vi behöver förnya oss. Intressant att se vem som svimmar först.”

”Men Belinda Olsson ska vi ha kvar. Absolut! Där tror vi inte på någon förnyelse. Det är det tredje debattprogrammet i rad sedan Siewert Öholms dagar som hon leder. Först ”Debatt”. Sedan ”Opinion Live”. Och nu ”Sverige möts”. Ingen debatt utan Belinda! Med henne har vi så att säga vänsterfeminismen garanterat inbakad i konceptet. Vi planerar redan en staty av Belinda i tv-huset för att inte saknaden ska bli för stor om hon eventuellt slutar någon gång. Namnändringen är också innovativ, det måste man säga.”

”Vi får inte glömma det viktigaste: vi ska ha stenhård styrning av när det ska applåderas och inte. Alla som är emot Joakim Lamotte och säger något taskigt om honom ska ha applåder. I den händelse någon har något vettigt och sant att säga är det absolut applådförbud. När Lamotte säger något ska det vara dödstyst. Inga applåder. Tystnaden ska eka i studion. Vi får inte glömma att vi på SVT har ett mycket stort ansvar att uppfostra tittarna i de rätta värderingarna.”

”Jamen, då kör vi! Fan vad vi är modiga, vi på SVT Göteborg! Vi ligger verkligen i framkant.”

Debattdeltagarna bor långt från mångkulturen

Två av de mest aggressiva och intriganta deltagarna i ”Sverige möts”, Patricia Daoud och Paula Khajo, var speciellt inbjudna till programmet för att propagera för allt fint som finns i Kronogården, göra PR för sin egen verksamhet och angripa Joakim Lamotte med osakliga argument. Kvinnorna är engagerade i IFK Trollhättan.

Jag har roat mig med att ta reda på var Patricia Daoud och Paula Khajo bor. Bor de i Kronogården i Trollhättan, det område som de lovprisar så högt? Naturligtvis inte. Båda bor på betryggande avstånd från mångkulturen.

Patricia Daoud, 48, bor med maken Issa Daoud, 46, på en stor gård i lantliga omgivningar i Åsbräcka i Lilla Edet, söder om Trollhättan. Huset är på 348 kvm, och de har inga grannar på nära håll. Paret har tidigare bott i en villa i Trollhättan innan de flyttade ut till den lantliga friden.

Paula Khajo, 31, bor i en villa på 172 kvm i villaområdet Stavre i Trollhättan. Villan är byggd 1954 och värderad till cirka 3,8 miljoner kronor.

Huset ligger cirka fem minuters gångväg (543 meter) från vattnet. Närmaste grönområde ligger bara en minuts gångväg (137 meter) från villan.

Området består av villor byggda på 1950- och 60-talet. De som bor i området är medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster.
Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i Sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

I SVT står alltså de här båda privilegierade kvinnorna och låtsas värna om ett av Sveriges absolut värsta och otryggaste områden, genomsyrat av kriminalitet och styrt av ligister som får härja fritt. Det är hyckleriets vedervärdiga ansikte, uppkört i svenska tv-tittares ansikten på prime time.

Vidrigt!

 

Lennart Matikainen kommenterar programmet här.

Lyssna också på Martin Eriksson och Boris Benulic i Radio Bubbla när de kommenterar SVT:s nya fiasko.

”Det är ju en krigszon. En ockuperad zon som kontrolleras av slödder.”

Den träffsäkre satirtecknaren med signaturen ”Steget efter” ger sin version av vänsterns hån av att Joakim Lamotte lever med en ständigt hotbild mot sig själv och sin familj. För Lamotte är skyddsvästen nödvändig, men det är en alldeles för obehaglig sanning för den ideologiskt förblindade vänstern att ta in.

Långvarig skadegörelse mot pensionärsorganisationen PRO:s möteslokal i Kronogården, Trollhättan, har bland annat inneburit upprepad stenkastning och krossande av lokalens fönster samt trakasserier mot de pensionärer som brukar besöka lokalen.
Fönstren har nu utrustats med skottsäkra glas.

Teckning: Steget efter.

LÄS OCKSÅ

Före detta socialminister Annika Strandhäll (S) har hånat Joakim Lamotte för att han bär skyddsväst.

Bianca Muratagic skriver på Katerina Magasin:

Är Lamottes liv mindre värt än andras, Annika Strandhäll?

Bianca Muratagic, debattör på Katerina Magasin

”Godmiddag Annika Strandhäll. Jag ser att du hånfullt och oförskämt raljerar över och förminskar mordhot mot en swishjournalist bara för att han i dagsläget är den enda som gör sitt jobb.

Det vill säga granskar makten och avslöjar er ohederliga politik och lögner genom att åka ut i verkligheten och besöka ställen där du aldrig någonsin skulle kunna tänka dig att sätta din fot, varken med eller utan skydd!

Kan dina attacker bero på att Lamotte är en av få journalister som du och dina kollegor inte lyckats köpa och korrumpera och som inte gått med på att mörka, tysta ner, blåljuga, vilseleda? Som inte sprider er socialistiska propaganda, och osanningar om ett tryggt Sverige? Att han liksom många andra svenskar vägrar erkänna sig till er påhittade “värdegrund” ni gömmer er bakom?”

——————————————————————
Uppskattade du den här artikeln? Sätter du värde på fri och oberoende journalistik? Jag skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Ditt stöd behövs för att jag ska kunna fortsätta mitt arbete. Jag är tacksam om du vill stödja det jag gör genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!