Morten Uhrskov Jensen: ”Därför är Republikanernas tid som nationellt parti snart förbi”

Det amerikanska presidentvalet fortsätter att orsaka debatt, konflikter och splittring både i USA och andra länder. Den danske historikern och författaren Morten Uhrskov Jensen skriver i en artikel i Jyllands-Posten att det mesta tyder på att det grundläggande konservativa USA, som har existerat ända sedan oavhängighetsförklaringen 1776, nu är slut.

Varför? Svaret är demografin. Infödda amerikaner byts ut mot snabbt växande invandrargrupper. Samma sak händer i Sverige.

Morten Uhrskov Jensen.

Av Morten Uhrskov Jensen

Översättning från danska: Julia Caesar

Ja, jag vet att det är en närmast evig käpphäst när jag talar om demografi, med andra ord befolkningsförändringar. Nu är jag inte särskilt bra på att sköta min trädgård, men jag skulle önska att jag kunde nöja mig med sådana bekymmer istället för att vara vittne till den demografiska katastrof som just nu utspelar sig i Västeuropa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Center for Immigration Studies (CIS), en amerikansk tankesmedja, har nyligen visat hur befolkningsförändringen pågår med våldsam hastighet i USA. CIS opererar under mottot ”låg invandring, för invandrare”.

Personligen abonnerar jag inte på CIS’ Strategi. Jag vill ha stopp för all invandring från tredje världen och återvandring för de flesta från tredjevärldenländer, oavsett om de är födda i Danmark eller inte, alltsammans naturligtvis utifrån grundlagen och rättsstatens grunder.

CIS har självklart svärtats ner genom tiderna, särskilt av det osmakliga Southern Poverty Law Center, en organisation som de facto är kommunistisk, åtminstone att döma av de uttalanden som utgår från denna obehagliga tankesmedja. CIS har emellertid den fördelen att de offentliggör hårda data, de kvantitativa siffror som berättar om folkutbytet i en rad avgörande delstater i USA.

Låt oss ta dem i snabb följd och hela tiden ha i åtanke att invandrare i USA mycket oftare röstar på Demokraterna än på Republikanerna. Nu går det fort, om man ser på de amerikanska delstater där befolkningsbytet går snabbast. Samtliga siffror är en jämförelse mellan år 2000 och 2020.

North Carolina: 355 procent ökning av första och andra generationens invandrare, men bara 22 procents ökning bland infödda amerikaner med amerikanskfödda föräldrar.

Georgia: 337 procent ökning av invandrare och deras barn. 17 procent ökning av amerikaner.

Virginia: 174 procents ökning av invandrare mot 13 procent bland amerikaner.

När man är i stånd att läsa och förstå de här siffrorna är det fullkomligt obegripligt att man inte förstår att USA är under hastig förändring mot ett enpartisystem, där bara Demokraterna – som omfamnar både legala och illegala invandrare – kan vinna presidentvalet.

Notera att Republikanerna har vunnit presidentvalet tre av de senaste åtta gångerna, men bara i ett val, 2004, har de vunnit majoriteten av rösterna på ett nationellt plan. Man måste själv undersöka det amerikanska valsystemet för att förstå detta.

Bortsett från Donald Trumps relativa seger – förstådd utifrån det uppenbart jämna val som 2020 var – tyder det mesta på att det grundläggande konservativa USA, som har existerat ända sedan oavhängighetsförklaringen 1776, nu är slut, med reservation för alla eventuella undantag.

Som CIS visar genom avgörande kvantitativa data är utvecklingen som den är: ju mindre ett etniskt amerikanskt Europa, desto mindre ett USA som européerna kan identifiera sig med. Det finns inte längre.

Morten Uhrskov Jensen

 

Min kommentar

Samma demografiska utveckling som Morten Uhrskov Jensen pekar på i USA med North Carolina, Georgia och Virginia som exempel, pågår i hela Västvärlden och i synnerhet i Sverige. Demografi är politik. Det säkraste sättet att påverka den politiska utvecklingen, avveckla demokratin och skapa en enpartistat är att byta ut landets befolkning.

I Sverige har vi i samband med de senaste årens val sett flera exempel på etniskt styrd klanröstning, det vill säga att medlemmar i invandrade klaner röstar som deras klanöverhuvuden säger åt dem att de ska rösta, på partier som gynnar klanens intressen.

Så här röstade till exempel väljarna i området Herrgården i Malmö i riksdagsvalet 2018:

79 procent röstade på Socialdemokraterna, 10,15 procent på Vänsterpartiet – det är för bra för att vara sant. Och det är just vad det är – för bra för att vara sant. Detta är klanröstning.

I Fittja i invandrartäta Botkyrka söder om Stockholm röstade nästan 70 procent av väljarna på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet, i Norsborg och Hallunda i samma kommun fick Socialdemokraterna närmare 50 procent av rösterna.

I samband med valet 2018 visade SVT Uppdrag granskning hur Ali Khalil, gruppledare för Miljöpartiet i Botkyrka, försökte sälja Alby moskés röster till Moderaterna. I utbyte ville man beviljas bygglov för en ny moské. Med de 3 000 rösterna skulle Moderaterna ha tagit över makten efter valet.

Leila Ali Elmi – kryssades in av sin somaliska klan.

En synnerligen effektiv personvalskampanj bedrev den somaliska Miljöpartisten Leila Ali Elmi i Göteborg. Från ingenstans kryssades hon in i riksdagen av sin somaliska klan. Elmi hade satts på plats 21, men blev den mest personkryssade kandidaten för Miljöpartiet i Göteborg. Miljöpartiets politiske sekreterare och kommunikatör i Göteborg, Helena Munther, hade aldrig ens träffat henne.

”Hon bedrev den största delen av sin valkampanj på somaliska, mötte somaliska föreningar, var med i somalisk tv och vände sig i alla röstuppmaningar till det somaliska folket. Hon har även anspelat på sin muslimska identitet” skrev Ivar Arpi i Svenska Dagbladet.

I riksdagen har Leila Ali Elmi motionerat om att undervisning om mänskliga rättigheter ska vara ett enskilt ämne i skolan.
(Motion 2020/21:3652). Det är en aning uppseendeväckande att en muslim motionerar om undervisning om demokrati och mänskliga rättigheter, eftersom islam förkastar både/och. Men Leila Ali Elmi kanske behöver bli varm i riksdagskläderna innan hon presenterar sin muslimska agenda.

 

USA-svensk: Personligen är jag ganska pessimistisk om framtiden för USA, men det är oändligt mycket bättre än katastrofen Sverige

Bo Henriksson är en svensk flygkapten, boende i USA sedan många år. I ett mail till mig kommenterar han det amerikanska presidentvalet.

Den avgörande skillnaden mot Sveriges situation är att invandrarna i USA som grupp INTE är monolitiska. Jovisst, de demokratiska valstrategerna tror det, men så är det inte. Och även om valet säkert i svenska media framstår som en katastrof för Republikanerna är verkligheten den omvända.

I lokala val gick partiet starkt fram över hela landet (I USA röstar vi ju på alla möjliga politiska poster och propositioner, min valsedel i år var en halvmeter lång!) I Washington tog Republikanerna ett stort antal stolar i Representanthuset och, om inget totalt oväntat händer med ett omval i Georgia, behåller de majoriteten i Senaten.

I min delstat, North Carolina, har vi en stor andel mexikanare och andra sydamerikaner. De är genomgående katoliker med konservativa värderingar och en hög arbetsmoral. I många fall har de själva flytt från länder där socialism förstört deras liv. När en nötskrika som fröken Ocazio-Cortez börjar svamla om hur bra aborter och marxism är drar de åt sig öronen.

Andra grupper i andra delar av landet, om man nu får generalisera – som asiater – har en stark entreprenörstradition. De jobbar 16-timmarspass i sina 7-11-butiker för att tjäna ihop nog så att barnen kan gå till ett topp-universitet och jobba för Apple eller Space-X! De ser nog inte fram mot en Bidenadministration som har utlovat gigantiska skattehöjningar och återinförande av byråkrati och bestämmelser som Trump har slopat.

Om det nu i slutändan räcker är tveksamt, personligen är jag ganska pessimistisk om framtiden för USA efter att presidentämbetet stulits av globalisterna. Men jag stannar ändå kvar här i min pensionering om några år, fortfarande OÄNDLIGT mycket bättre än den katastrof som är Sverige…..

Skillnaden är islam. Vad imamen i moskén beordrar du ska rösta på, röstar du på. Islam kan därför aldrig samexistera med den traditionella västerländska liberala demokratin. Vi borde också sluta att prata om islam som en religion. Situationen är inte helt olik nationalsocialismens som var en politisk rörelse med vissa pseudo-religiösa inslag. Samma gäller för islam.

 

Angående artikeln du länkar till:

Vad som övertygar mig om att presidentvalet är stulet är en indirekt argumentation. Som jag hänvisade till gick republikanerna genomgående starkt framåt i det här valet. Medan presidenten då, förment, förlorade mot en halvt hjärndöd korrupt livstidspolitiker, assisterad av en okarismatisk nobody som gått sängvägen upp i karriären och vars enda kvalifikationer för vicepresidentskapet är kön och hudfärg.

Det skulle alltså betyda att det republikanska PARTIET är mycket mer omtyckt än PRESIDENTEN.
Faller på sin egen orimlighet!

Bo Henriksson

North Carolina


Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Om du ändå vill stödja mig med en gåva är jag givetvis mycket tacksam.

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!