”Det här är början till slutet för Covidtyrannerna”

”Det här är början till slutet för Covidtyrannerna. Det kan bli den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau’s Ceaușescu-moment” säger den brittiske politikern Paul Weston i den här videon.

Det Paul Weston talar om är den gigantiska, många mil långa lastbilskonvojen med mer än 50 000 bilar som rör sig från hela Kanada mot huvudstaden Ottawa. Chaufförerna protesterar mot vaccintvång och för frihet. Överallt längs vägarna står människor som stöder dem med mat, uppmuntran och pengar.

Nicolae Ceaușescus (1918-1989) slutgiltiga Moment kom när det rumänska folket inte längre trodde på den Sovjetstyrde tyrannen utan avbröt hans sista tal med protester och höga burop.

Det är den 21 december 1989, Ceaușescu har just kommit tillbaka från ett statsbesök i Iran sedan han gett militären order att skjuta obeväpnade demonstranter som protesterade mot regimens politik i staden Timișoara den 16 december 1989, och krossa allt motstånd mot diktaturen.

Från balkongen i centralkommitténs byggnad möter han folkets raseri, burop och antikommunistiska slagord. Lägg märke till hans oerhörda överraskning när han så småningom börjar förstå att han inte längre kan slå ner folkets uppror med ännu mer tvång, vapen och våld. I mer än 20 år har han ostört kunnat utöva ett skräckregemente över det rumänska folket. Nu går det inte längre.

Centralkommitténs byggnad stormas av de uppretade folkmassorna. Paret Ceaușescu flyr i helikopter men tvingas landa, tas till fånga och ställs inför rätta, anklagade för bland annat folkmord och korruption på hög nivå. De har själva levt lyxliv medan folket svalt och led nöd.

Talet har blivit historiskt för att det så tydligt visar vad som händer när en tyrann tror att han sitter trygg vid makten och inte har förstått att folket reser sig mot tvång och diktatur. Talet kan ses här, i två delar:

Del 1.

Del 2.

Fyra dagar senare, den 25 december 1989, arkebuserades Nicolae Ceaușescu och hans hustru Elena. Hennes uttalande strax före avrättningen har blivit en klassiker. Uttalandet vittnar om total brist på insikt i vad hon och det övriga kommuniststyret hade utsatt rumänerna för:

”Jag har varit som en mor för er.”

Det finns inget enda land, inte någonstans, som i längden har lyckats kväva människors rätt att yttra sig. Sovjetväldet bibehöll sin makt och repression i 74 år. Men sedan brakade diktaturen samman.

Oavsett om förtryckarna är kommunister eller kallar sig liberaler kommer människor förr eller senare att resa sig mot tvång och repression. Kanadas lastbilschaufförer för en kamp för frihet åt oss alla och förtjänar allt stöd de kan få.

Den kanadensiska journalisten Amazing Polly visar i sin video mängder av filmat material från lastbilskonvojen. Det är djupt rörande och berörande scener som utspelar sig längs vägen. Många av chaufförerna kör flera hundra mil och gör stora personliga offer för att kunna delta i demonstrationen. Mer än 50 000 stora lastbilar går inte att stoppa.

Även i USA, Europa och den övriga Västvärlden bör makthavare darra på manschetten vid åsynen av den här mäktiga frihetsmanifestationen.

Mainstream media gör givetvis allt i sin makt för att misstänkliggöra manifestationen. Vi kan se deras desperata aktioner som ett mått på de positioner och privilegier som de har all anledning att oroa sig för.

Justin Trudeau har vägrat möta demonstranterna. Liknande aktioner planeras i USA med Washington DC som mål.

Läs också

Katerina Janouch:

Därför ljuger mainstreammedier om Kanadas frihetsrevolt

“Hade jag inte haft sociala medier skulle jag inte veta någonting om revolutionen i Kanada.”

Så har det låtit under helgen angående den enorma anstormning av lastbilar som just nu pågår i Kanadas huvudstad Ottawa. Men om du bara följer mainstreammedier som Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och tittar på Sveriges Televisions nyheter samt TV4, är risken stor att du missat en historisk frihetsrörelse som just nu målar om Kanadas politiska landskap – men som också påverkar övriga världen i hög grad.

Artikeln fortsätter på Katerina Janouch’s blogg.