Så undviker du att bli politiskt korrekt – nio råd till dig i riskzonen

Den politiska korrektheten är inte bara ett språkbruk. Den är ett smygande, långsamt verkande gift som förgiftar och förlamar befolkningen i hela Västvärlden. I Sverige har den nått rekordnivåer, eftersom svenskar oftast är av vänsäll och anpasslig, stundom feg natur, obenägna att stå upp för sig själva och ta konflikter.

Här är en liten checklista för dig som inte vill låtsas vara en annan än den du är, som har svårt för att ljuga och vill stärka din förmåga att stå emot grupptryck och ängslan att bli utesluten ur flocken.

Kaffekalas med släkten i grönskan 1932. Den politiska korrektheten var ännu inte uppfunnen.
  1. Börja med att ge akt på ditt språk. Om du kommer på dig själv med att säga ”ungdomsgäng” när det handlar om invandrargäng och ”utsatta områden” om platser där invandrare skjuter ihjäl varandra, våldtar och krigar om narkotikarevir istället för att lära sig svenska, arbeta och anpassa sig till Sverige – då är du i farozonen för politisk korrekthet och bör reflektera över vilka ord du använder och varför du använder dem.

De här orden och många andra används frekvent i media, och de har ett syfte: att förneka eller försköna konsekvenserna av massinvandringen och slippa bli kallad ”rasist” eller andra tillmälen. Men det är inte rasism att öppet diskutera invandringens negativa konsekvenser.

En öppen debatt är förutsättningen för politiska beslut som gagnar Sverige. Utan debatt fortsätter avvecklingen av vårt land. Om du tvivlar på det behöver du bara se dig omkring i vilken svensk ort som helst. Hur ser gatubilden ut? Ser det ut som Sverige? Vad tycker du om ditt lands förvandling till något som mest liknar en filial till Mellanöstern eller Afrika?

Genom att vara och uttrycka dig politiskt korrekt hindrar du sanningen från att komma fram, deltar aktivt i förstörelsen av Sverige och undergräver demokratin. Kom ihåg att tvingande påbud från makteliten om förändring av språket alltid har föregått och utgjort grunden för totalitära diktaturer. Språket är ett vapen, ett redskap för att tvinga invånarna till underkastelse.

2. Sluta använda luddiga omskrivningar. Precisera dig. Börja använda ord som är adekvata  i sammanhanget.

Säg ”somalier” när det handlar om somalier, ”afghaner” när det handlar om afghaner och så vidare. Det mer svepande begreppet ”invandrare” innebär skuldbelastning av människor som inte begår brott, som arbetar, har lärt sig svenska och integrerat sig i det svenska samhället.

3. Reflektera över din vänkrets. Hur ärlig kan du vara bland dina vänner och arbetskamrater? Vilka är de outsagda förutsättningarna för att ni ska kunna umgås på till exempel parmiddagar, tjejträffar eller fikarasterna på jobbet?

Fikarast på jobbet.

Känner du dig tvungen att flyta med i den politiskt korrekta jargongen, trots att du vet bättre? Sitter du och tiger när åsikter som du inte delar framförs? Varför gör du det? Varför är det viktigt för dig att bli godkänd i ett sammanhang vars värderingar du inte delar? Vilka skulle konsekvenserna bli om du uttrycker din ärliga uppfattning? Det skulle kanske inte bli så hemskt som du tror.

Begrunda vad det gör med dig och din uppfattning om dig själv att ständigt hålla inne med vad du vet och tycker, att le och hålla med fast du är av annan mening. Undersök om du har några meningsfränder i gruppen. Två är starkare än en. Bilda små allianser som strör grus i skorna på dem som förtrycker era åsikter. Visa att ni finns och att alla inte tycker likadant.

Alla former av förtryck bygger på rädsla. Närmare bestämt den nedärvda rädslan för att bli utesluten ur flocken. I jägar-samlarsamhället var det lika med döden att bli utstött ur flocken. I dag behöver konsekvenserna inte bli lika dramatiska, åtminstone inte vad gäller den fysiska överlevnaden, men räkna med att omgivningen kan bli överraskad och upprörd om du börjar stå för den du är. Alla möjliga hämndåtgärder och utstötningsmekanismer kan triggas igång för att skrämma dig tillbaka till en för omgivningen mer bekväm position. Alla som har utsatts för uthängning och mediedrev vet vilka krafter som får spelrum när häxprojektioner klistras på en människa. Häxbränningarnas mentala mekanismer är ingalunda utplånade. I rätt samhällsklimat blossar de upp igen.

Men om du förlorar vänner som inte står ut med att du är ärlig är det faktiskt ingen katastrof. Du kommer antagligen att upptäcka dels att de inte var några riktiga vänner, dels att du får nya vänner som accepterar dig som du är. Om inte annat slipper du det psykiska slitaget i att spela ett spel och låtsas vara en annan än den du är. Du blir en sannare människa, och din självrespekt växer.

Vilka outtalade regler styr umgänget i din familj och släkt? Vem har bestämt dem?

4. Fundera på vilka outtalade regler som styr umgänget i din familj och släkt. Vilka ämnen får ni inte prata om? Vem har bestämt det och varför?

Att visa hänsyn till vars och ens individuella förutsättningar är en självklarhet, men varför ska just den familjemedlemmen ha tolkningsföreträde före andra? Vad ger honom eller henne den rätten?

Att rensa luften och säga sin uppriktiga mening kan vara befriande. Det behöver inte göras med högljudda brösttoner. Ett stilla påpekande som ”Jag delar inte din uppfattning” kan räcka. Om farbror Gösta eller kusin Bittan inte klarar det kan det kanske rentav vara värt att de säger upp bekantskapen i vredesmod. Du står inte och faller med dem. Kanske kommer de att besinna sig, kanske inte. Relationer som inte bygger på ärlighet är ändå inte hållbara i längden.

5. När någon säger sig vara för mångfald: fråga om det även gäller en mångfald av åsikter.

Negerboll.

6. Gör gärna punktinsatser, som att beställa en negerboll till kaffet på konditoriet, och läsa originalversionen av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump om du läser sagor för barn och barnbarn.

I bokens originalversion från 1945 var Pippis pappa Efraim Långstrump negerkung i Söderhavet. Inget barn blev rasist för den sakens skull. Människovärdet sitter som bekant inte i hudfärgen. I de nyare Pippi-böckerna är ordet ”negerkung” från 2015 utbytt mot ”härskare av kurrekurredutterna”. Hur kan identitetspolitikens företrädare låta detta uppenbara uttryck för ”white supremacy” få finnas kvar? När kommer nästa litterära historierevision?

7. Acceptera aldrig ogrundade ord och uttryck som bygger på guilt by association, till exempel ”antivaxxare”, ”konspirationsteoretiker”, ”foliehatt”, ”islamofob”, ”vitt patriarkat”, ”högerextremist” och ”förintelseförnekare”.

De som använder de här orden som tillhyggen är i allmänhet väldigt okunniga och osäkra människor. De saknar ofta argument i sak och klarar inte att ta en debatt utan förmår bara demonisera och kasta skit på dem som har andra åsikter än de själva. Om du inte säger ifrån spelar du med i demoniseringen av dig själv och andra. Det kommer på sikt att påverka din självkänsla. Du kommer helt enkelt inte att må bra.

Fikarast på jobbet.

På Twitter och andra nätplattformar kan du blockera dem som enbart uttrycker hån och hat och inte har något att bidra med i sakfrågan. Om människor i din omgivning förfaller till att smutskasta och demonisera dig med sådana här ord och uttryck ska du tydligt, med rak rygg och klar stämma, göra fullkomligt klart att du inte accepterar deras sätt att uttrycka sig. Och du ska göra det på ett sätt som de aldrig kommer att glömma, utan våld men med glasklar skärpa, muntligt eller skriftligt.

Det är sällan konstruktivt att ta en diskussion i en sakfråga med människor som sjunker till så här låg nivå. För din del handlar det om att göra en tydlig markering av var din gräns går. Varje gång du står upp för dig själv växer du som människa, och andra kommer att märka det.

Om du vill – visualisera att du har ett skyddande skal omkring dig som är ogenomträngligt för kränkningar och nedsättande tillmälen. Skicka stärkande tankar till skalet och dig själv lite då och då.

8. Undvik media. Det är till största delen medias ansvar att den politiska korrektheten har gått så långt i Sverige. Förljugenheten är monumental, i synnerhet i den skattefinansierade radion och televisionen.

Var källkritisk! Ta ingenting för givet bara för att det sägs i SVT!

Statsmedia sprider på din bekostnad ett långtidsverkande gift som du ska akta dig noga för. Särskilt uppmärksam ska du vara inför SR:s och SVT:s nyhetssändningar (Dagens Eko, Rapport och Aktuellt) och kommenterande program, som SVT Agenda och SR Studio Ett, P1 Morgon, Godmorgon Världen, Konflikt, Medierna, Klotet, Vetenskapsradion med flera. Här grasserar mörkläggning, politisk korrekthet och förljugenhet så det står härliga till.

Fråga dig: vad är det som inte får sägas? Hur stora delar av sändningarna är saklig information och hur stora delar är propaganda? I vilka ämnen tillåts en debatt, och vilka bjuds in att delta?

Både Sveriges Radio och Sveriges Television sprider giftig kulturmarxism i stor skala på skattefinansierad sändningstid. Alla tiders rekord har slagits de senaste två åren när samtliga media har antagit rollen som renodlade propagandamegafoner vad gäller de så kallade ”vaccinationerna” med nödgodkända preparat mot Covid-19.

Allt har skett utifrån uppenbar centralstyrning signerad S-MP-regeringen, Folkhälsomyndigheten och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Ingen debatt, inga frågor eller ifrågasättanden har släppts fram. Och journalisterna har lydigt låtit sig användas som redskap för den uppenbara propagandan.

Det är den största medieskandalen i historien, inberäknat hur svenska media lät sig styras av Nazityskland under perioden 1933-1945. Så nära totalitarism är alltså media villiga att lägga sig om staten hötter med pekpinnen. Synnerligen skrämmande!

Anna Hedenmo.

SVT:s ”Min sanning”, där Anna Hedenmo kuttrar och gullar med kändisar, förtjänar inte din tid och uppmärksamhet. Det hade till exempel varit intressant att få veta varför den ende arkitekt som år efter år släpps fram i media, Gert Wingårdh, tillåts dominera svensk arkitektur så fullständigt med den ena fula modernistiska betonglådan efter den andra. Själv bor han på sin fritid i ett renoverat 1600-talstorp med sjötomt.

Lådfabrikanten Gert Wingårdhs 1600-talstorp.

Vad är SVT:s ansvar för att ha matchat fram honom och hans fyrkantiga lådmodernism i den åtta år långa serien ”Husdrömmar” (snart inleds den nionde säsongen)? Det skulle tittarna säkert gärna vilja veta. Men Anna Hedenmo var mer intresserad av hans sandaler och att han inte vill bli kallad farfar.

Här är hans senaste skapelse, en tillbyggnad av Liljevalchs konsthall som innebär ett extremt våldförande på den känsliga miljön på Djurgården i Stockholm. Wingårdh själv tycker att den är vacker.

Om man vill vara politiskt korrekt bör man tala om ”nyskapande formspråk” och andra floskler. Om man inte är PK kan man säga rent ut att huset är en anskrämlig låda som skämmer ut Stockholm och snarast bör rivas. Bygget var från början 2014 budgeterat till 130 miljoner kronor – men slutnotan landade på närmare 600 miljoner. Men det kan det vara värt i en rivning för att för all framtid slippa se lådan i sovjetisk bunkerstil.

Utbyggnad av Liljevalchs konsthall i Stockholm, ritad av Gert Wingårdh. Foto: Stefan Pettersson, Nya Tider

I media har vi sedan länge att göra med desinformatörer och lögnare som är mer intresserade av att positionera sig själva och plocka PK-poäng än att ge läsare, lyssnare och tittare sanna bilder av verkligheten. Den professionella, avslöjande, undersökande journalistiken är död sedan länge.

Som journalist sedan 55 år känner jag djup sorg och vrede över det som i dag kallas journalistik, i synnerhet i public service, där jag och andra tvingas betala de anställdas löner och de så kallade produktionsbolagens kostnader med våra skattepengar.

Jag blev påmind om förfallet häromveckan (den 19 januari) när jag såg SVT Uppdrag granskning med den skickliga reportern Sophia Djiobaridis. Programmet handlade om den grovt kriminelle syrier som fått 840 000 kronor i skadestånd av svenska staten. Jag blev positivt överraskad över reportaget och skrev en uppskattande tweet.

Sedan slog det mig: varför blev jag positivt överraskad? Det Sophia Djiobaridis gjorde var varken mer eller mindre än normalt journalistiskt fotarbete. Jo, för att det som var en självklarhet för bara något tiotal år sedan är otroligt sällsynt i dag, när det istället borde vara det normala.

Pröva att undersöka hur media påverkar ditt blodtryck och övriga allmäntillstånd genom att mediefasta. Till en början kan du pröva hur det känns att vara utan media i en vecka. Sedan gör du en utvärdering. Mådde du bättre? Fick du mer sinnesro och bättre nattsömn? Eller kändes det som om du gick miste om något viktigt? Fick du abstinenssymtom? Är du rentav en nyhetsknarkare?

Om du noterar märkbara förbättringar av ditt mående kan du utsträcka mediefastan till en månad eller mer. Eller bestämma dig för att helt avstå från mainstream media. Jag lovar att högre livskvalitet väntar dig i takt med allt färre knapptryckningar ON och fler OFF.

Om du säger adjö till mainstream media men vill hålla dig informerad rekommenderar jag att du söker dig ut i alternativa media. De finns överallt, och de är i allmänhet inte politiskt korrekta. Du kan lätt surfa fram till din favoritblogg eller poddar på nätet. Tipsa och dela med dina vänner. Det finns både breda nyhetssajter och smalare, mer nischade bloggar, allt efter tycke och smak.

9. Se ditt liv i ett längre perspektiv.

Enligt SCB var medellivslängden 2019 i Sveriges befolkning 83,1 år. Kvinnors medellivslängd var 84,7 år, och mäns medellivslängd var 81,3 år. Om du följer genomsnittet har du alltså goda möjligheter att bli 80 år eller äldre.

Vad kommer att vara viktigt för dig när du är gammal och ser tillbaka på ditt liv?

Hur kommer du att se på dig själv och ditt liv när du är 80 år?

Vad kommer du att vara nöjd med och vad kommer du att tycka att du har missat?

Hur kommer det att kännas om du vet att du aldrig har visat andra vem du egentligen är?

Hur kommer det att kännas att inse att den enda du har varit otrogen mot är – du själv?

Hur kommer det att kännas om du inser att du har ljugit dig fram i livet och trampat på andra människor för att passa in, erövra och behålla en plats vid köttgrytorna?

Hur överlever du insikten att du med din politiska korrekthet har förhindrat en sund politisk utveckling och istället har möjliggjort lögner, korruption och politiska felbeslut som har drabbat dina medmänniskor hårt och som dina barn och barnbarn – om du har några – tvingas leva med?

Tänk efter! Du och ingen annan än du bestämmer vem du vill vara.


 

Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Om du ändå vill stödja mig med en gåva är jag givetvis mycket tacksam.

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!