Ny podd: Din röst i valet

Du är omgiven av ett sorl av röster. I valrörelsen försöker alla överrösta varandra. En valrörelse är en marknad, där politikerna vill ha din uppmärksamhet och sälja sina budskap och löften till dig.

Du vill gärna tro att de vill ditt bästa. Men politiker vill i första hand sitt eget bästa, och de drar sig inte för att ljuga för att värna sina positioner och privilegier.

LYSSNA TILL DIN EGEN RÖST!

Vilken röst ska du lyssna till? Glöm inte att lyssna till den viktigaste rösten – din egen. Vi lever i en tid som är resultatet av att vi inte har lyssnat till vår egen röst.

MUSIK OCH LJUDKLIPP I PROGRAMMET

1. Jóhann Jóhannsson (1969-2018).
A Song for Europa.

2. Jan Johansson och Georg Riedel improviserar utifrån svensk folkmusik. (1967).

3. Ur Fredrik Reinfeldts tal på Postkodlotteriet mars 2016.

4. Vietnam är nära.
De förenade FNL-grupperna.

5. Mangosuthu.
Ladysmith Black Mambazo.

6. J S Bach (1685-1750).
Fransk Svit n:o 2 c-moll, BWV 813.
Sarabande.
Motoki Hirai, piano.

7. Ur RFSL:s ”debatt” under Prideveckan i Stockholm den 4 augusti 2018.

8. Internationalen.
Text Eugène Pottier.
Musik Pierre Degeyter.
Svensk text Henrik Menander.

9. Klipp ur video med Jordan Peterson: ”Tell the truth”.

10. Camilla Kvartoft intervjuar Annie Lööf (c) i SVT Agenda 4 februari 2018.

11. Ur SVT Aktuellt 25 april 2018.

12. Fragment ur Sergej Prokofiev (1891-1953).
Dance of the knights.

13. J S Bach (1685-1750).
Fransk Svit n:o 3 i b-moll, BWV 814.
Allemande.
Shirley Kirsten, piano.

6 reaktioner till “Ny podd: Din röst i valet

 1. Jag tycker de flesta krönikor du skriver är fullständigt huvudet på spiken. Jag hatar det drev som framför allt DN och andra gammelmedia gjort mot dig. Jag är en av dina största sympatisörer. Men efter denna förklaring om hur du ser på svenskhet börjar jag undra.

  Jag är född i Sverige av svenska föräldrar. Jag har alltid ansett mig som svensk med svenska värderingar. Men min far kom från Åland som tillhör Finland. Min mammas mor kom från Norge och tillbaks till 1600-talet var hennes förfäder från Vallonien. Så vad är jag då i dina ögon?

  Är jag norsk för att min mormor kom från Norge? Kanske inte ens det, eftersom hennes förfäder flyttade till Norge från Vallonien på 1600-talet. Eller kanske tycker du att jag ska betraktas som finsk, eftersom min far och hans föräldrar kommer från Åland, som numera tillhör Finland. Svensk får jag tydligen inte anses vara enligt din snäva definition. Vad är jag då i dina ögon? Statslös, rotlös, en icke person? Eller vad?

  M v h

  MickeP (som åtminstone i andra sammanhang anses tillräckligt svensk för att ha gjort svensk värnplikt och ha säkerhetsklassad tjänst i svensk myndighet).

  Gilla

 2. Man får det liv man förtjänar. Vi har slutat att kämpa i Sverige, vi gör som överheten säger. Det har vi konsekvenserna av nu. När tjugoåringar vill operera om sig för att dom inte är trygga i sitt kön. En icke- fråga för många, men professorer är oroliga för detta fenomen. Men dom tystas, och då är det inte en icke- fråga för mig. När genusuppfostran och feminism är viktigare än att vi uppfostrar våra barn till trygga vuxna. År 2018 klarar dom knappt av att tänka själva.

  Personligen tror jag att det här är slutet för svenskarna. Det här är värre än slutet på artonhundratalet när svenskar flydde till USA. I valet 2018 har äldre inte förstått att det inte längre handlar om höger och vänster. Utan om globalism och nationalister.

  Vi har just nu 7 stycken vänsterpartier Sverige som står för samma politik. Spelar ingen roll om man röstar på sossarna eller moderaterna, dom jobbar för samma sak: globalism, öppna gränser och svenska politiker som vill vara med och styra världssamhället. Det gäller att dölja det för folket och hålla dom i någon slags trygghet. Men utgången är den samma.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s