Vilka är krafterna som styr oss?

Via vårt medvetande är vi delaktiga i den gudomliga intelligens som finns i naturen. Men kan vårt naturliga sinne infiltreras och tas över av främmande tänkande? Ett slags tankevirus som får oss att leva i en simulering, inte i verkligheten – utan att vi ens märker det?

Inte ens människor som stora delar av sin vakna tid lever i sina mobiltelefoner och är fullkomligt förhäxade av en liten display tycks inse att de är fångade i en låtsasvärld. Så vilka är krafterna som styr oss?

Det är journalisten Per Shapiro som för fram de här tankarna i sin nya bok ”Kriget mot livet. Hur vi manipuleras av arkontisk intelligens”. Han är journalist med lång erfarenhet av att arbeta som undersökande reporter på frilansbasis för Sveriges Radio och SVT.

Per Shapiro.

2021 startade han en egen oberoende kanal, Folkets Radio. Där har han, fri från statlig styrning och anbefalld politisk korrekthet, gjort viktiga reportage som skulle vara omöjliga att göra i statsradion; om bland annat mobilstrålningens hälsorisker, det inskränkta debattklimatet och nedtystade vaccinbiverkningar.

Tidigare artiklar om Per Shapiro finns här och här.

I boken ”Kriget mot livet” (Karneval förlag) fortsätter han att undersöka och riktar nu sin  uppmärksamhet mot det som försiggår i människans inre, i det mänskliga medvetandet. ”Vilka är de krafter som styr oss?” är en motiverad fråga när omvärlden ter sig alltmer kaosartad för varje dag.

Utifrån vilka tankar och föreställningar formar vi våra liv? Är det vi själva som tvångsmässigt välter världen över ända? Varför gör vi det i så fall? Eller är vi påverkade av utifrån kommande krafter? Finns det krafter utanför oss själva som vill oss illa men som vi obetänksamt släpper in och låter oss styras av?

Det är modigt att ställa de stora svåra frågorna som flyter bredvid huvudströmmen, som inte släpps in i den allmänna debatten, och söka svaren på dem. Och den modige får alltid betala ett pris.

Tidiga insikter och varningar resulterar ofta i foliehatt

Två saker bör man ha klart för sig: när man ställer de där frågorna som alla innerst inne undrar över men gör det före alla andra, det vill säga innan  frågorna har sluppit igenom samhällselitens censurnät, demoniseras man automatiskt med epitet som  ”foliehatt” eller  ”konspirationsteoretiker”.

Journalister är särskilt förtjusta i att dela ut foliehattar till allt som ännu inte är ”vetenskapligt bevisat”. När faktaargumenten tryter återstår personangrepp och karaktärsmord. Men man bör besinna att världen alltid har haft vetenskapsmän och kreativa innovatörer som har upptäckt fenomen och samband långt före alla andra och som har blivit häcklade och förföljda, till och med mördade, för att de har uppenbarat tidigare okända sanningar.

Den ungerske läkaren Ignaz Semmelweiss (1818-1865) upptäckte att om läkarna tvättade händerna innan de gick från obduktioner till förlossningar sjönk mödradödligheten dramatiskt. För detta förföljdes han till sin död.

Det tar i allmänhet åtskilliga decennier, ibland sekler, innan en upptäckt har kunnat förklaras och bevisas av vetenskapen. Det vetenskapliga tomrummet blir ofta grogrund för spekulationer, o-underbyggda påståenden och personförföljelse när det enda logiska vore att säga ”Vi vet faktiskt inte”.

Per Shapiro räds inte foliehattar. Han har redan en samling. Hans bror, fysikprofessorn Max Tegmark, ägnade sitt Sommarprogram i radions P1 åt att varna för AI och har tagit initativet till ett upprop för att pausa utvecklingen av kraftfulla AI-system. (AI = artificiell intelligens). Han menar att vi redan är illa ute, och att utvecklingen kan gå ofattbart fort. När de självlärande systemen blir alltmer avancerade kan de själva utveckla och skriva om sin programvara i en kedjereaktion utan kontroll.

”Alla som inte har huvudet nedstucket i sanden kan se konturerna av något främmande och extremt livsfientligt i den pågående världsutvecklingen” skriver Per Shapiro.

Han anser att AI-teknologin är det gränssnitt som ”monstret” använder sig av för att effektivare kunna ta kontroll över oss människor. Men ”monstret” är inte nytt. Redan i urgamla gnostiska texter finns varningar för en själlös men kraftfull intelligens som kan infiltrera mänskligt tänkande och leda oss mot fördärv.

Shapiro har lagt örat mot marken och fångat upp de djupa, existentiella frågor som döljer sig inom de flesta människor, ofta utan att vi ens är medvetna om det.

Två bröder. Två olika världsbilder. Men egentligen närmar de sig kanske bara samma gåta från två olika håll.

Bröderna Per Shapiro t v och Max Tegmark t h, ”Professorn och konspirationsteoretikern”.

I tiotusentals år har människan sett naturen som besjälad och sig själv som en del av den

Per Shapiro går grundligt tillväga och börjar med att berätta om den schweiziske kemisten Albert Hofmann (1906-2008), som såg vår alienation från naturen som vår största tragedi. I tiotusentals år har människan sett naturen som besjälad och sig själv som en del av den. Ödeläggelsen av den levande planeten och dess invånare kunde aldrig ha åstadkommits av ett medvetande i vilket människan upplever sig existera som en del av naturen, menade Hofmann.

Enligt denna ursprungliga världsbild är det inte bara vi människor som har ett medvetande. Hela planeten, himlakropparna och alla delar av naturen – träd, blommor, djur, insekter, stenar, mossa, hav – har en nära släktskap med oss och varandra och genomsyras av en själ/ande/intelligent energi. Naturen ses som människans viktigaste källa till kunskap.

Är allting i naturen besjälat? Den uppfattningen hade gnostikerna. Många är övertygade om att de hade rätt. Foto: Julia Caesar

Bland tidiga kristna fanns en ursprunglig föreställning om reinkarnation, men både den katolska och protestantiska kyrkan har i århundraden gjort allt för att bekämpa den tron. Kanske är tron på själens återfödelse i en ny kropp på väg tillbaka till den moderna människan. Enkätundersökningar som gjorts det senaste decenniet visar att mer än en tredjedel av svenska folket som helhet och mer än två tredjedelar av landets ungdomar tror på reinkarnation. Det skriver Bengt Wadensjö, biskop emeritus, i en artikel i Svenska Dagbladet 2015. Tron är ny i vårt land och har brutit sig fram av egen kraft.

Före detta båt som får återgå till jorden. Foto: Julia Caesar

De tidiga människorna levde fredligt och jämbördigt

Merparten av tiden på jorden anses människan ha levt fredligt och relativt jämbördigt. Det visar arkeologiska undersökningar, grottmålningar, konstföremål och andra lämningar ända från neolitisk tid (yngre stenålder) för 8 000 år sedan. Lämningarna visar att människorna som levde då hyllade livet och naturens mirakler. Även européer har haft ett förhållningssätt till naturen som något att vörda och leva i samklang med, inte som en resurs att exploatera. De producerade inga dödliga vapen, byggde inga fästningar.

En av många grottmålningar i Altamiragrottan i norra Spanien. Målade under istiden och upptäckta 1879.

Men någonting hände. Människorna började förneka att naturen är besjälad och uppleva sig själva som separerade från naturen och omvärlden. Att se naturen som besjälad, att varje livsform har en mening, är idag ett ovanligt synsätt som vetenskapen och många andra fnyser åt och som garanterat belönas med en foliehatt.

Människan har avskilt sig från naturen och mysterierna

Istället för vår ursprungliga närhet till naturen, till fred och jämbördighet har vi låtit en dominanskultur växa fram. I den dominanspräglade världsbilden ses naturen som själlös, som någonting att behärska och exploatera. Den skapar en samhällsstruktur som är hierarkisk och byggd på våld och tvång snarare än samarbete och partnerskap.

Människan har avskilt sig från naturen och mysterierna. Men vad var det som fick oss att göra det?

”Den bästa förståelsen av världens konfliktlinjer får vi om vi kontrasterar den ursprungliga världsbilden mot den dominanspräglade” skriver Per Shapiro.

Han söker den felande pusselbiten hos gnostikerna och ”den mest censurerade kunskap som någonsin har funnits på den här planeten” (den amerikanske mytologiforskaren John Lamb Lash).

Mångtusenårig visdom hittad i en egyptisk by

Tretton skriftrullar nedgrävda i en urna i jorden i Egypten är de enda lämningar som har återfunnits efter gnostikerna. Några bönder hittade rullarna 1945.

En dag i december 1945 gjorde några bönder ett mirakulöst fynd i den egyptiska byn Nag Hammadi. De hittade en nedgrävd urna som visade sig innehålla 13 bokrullar som innehöll mer än 50 gnostiska texter. Texterna har senare daterats till omkring 100 år före vår tideräkning, även om de troligen grävdes ner någon gång på 400-talet när en stor romersk utrensningskampanj utplånade varje papyrus och varje människa som skulle kunna vittna om den lära som kallas gnosticismen och dess upphovsmän, gnostikerna.

Gnostikerna har framställts, och framställs fortfarande, som en strömning inom den tidiga kristendomen. Men i själva verket varnade de gnostiska texterna kraftigt för de kristna-judiska frälsningslärorna. Det var därför gnostikerna förföljdes, utrotades och alla spår av dem förstördes.

Gnostikerna trodde på och hyllade en visdomens gudinna, en symbol för livskraft som de kallade Sofia. Aeonen Sofia representerade vår planets inneboende intelligens. Tack vare fyndet av papyrusrullar i Egypten 1945 har det sofianska narrativet kunnat återskapas. Men för att kunna uppgå i den sofianska intelligensen måste vårt ego, enligt mystikerna, ”dö en smula”, det vill säga vi måste frigöra oss från det ytliga, begränsade jag vi har tillägnat oss.

Antikens bild av arkonter. Den forngrekiska betydelsen var ”härskare”.

Gnostikerna talade också om arkonter, (grekiska ”härskare”), ett slags potent tankevirus med förmåga att påverka det mänskliga psyket genom simulering av vårt tänkande och vår verklighetsupplevelse. Precis som ett biologiskt virus dödar kroppens celler tar det arkontiska viruset död på vårt autentiska jag.

Ett sätt att känna igen det arkontiska virusets inflytande är att se det som en kopia, vars syfte är det motsatta till syftet med originalet. Det kan inte skapa någonting, bara imitera verklig intelligens. När vårt psyke kidnappas av viruset märker vi det inte utan upplever inflytandet som vårt eget tänkande och låter det styra oss mer och mer. Om vi låter viruset breda ut sig kan följden bli ett slags masspsykos.

Ett övertramp som går till mediehistorien

Ett exempel är det påstått ”mediegranskande” programmet Medierna i P1. Det är som en arkontisk karikatyr av en redaktion som ska granska att journalister faktiskt gör sitt jobb och kritisera dem när de gör något dåligt.

Men Medierna i P1 bedriver ingen kritisk granskning av media – istället angriper de journalister som faktiskt GÖR sitt jobb, de som dristar sig till att granska mäktiga politiska och ekonomiska intressen i stället för att agera som lobbyister och mikrofonhållare åt makten.

Annika Hamrud.

Ett av de grövsta övertrampen någonsin i mediehistorien gjorde SR Medierna den 5 september 2015, som ett led i häxkampanjen och drevet mot mig. Programmet går till mediehistorien som ett av de värsta skräckexempel på avsaknad av medieetik som har tillåtits förorena etern.

I programmet fick frilansen Annika Hamrud, som under ett år hade trakasserat mig med upprepade, oanmälda hembesök och tre dagar tidigare röjt min identitet i Expressen, fritt utrymme att mobilisera hela sin skådespelartalang och ostörd av kritiska frågor rada upp mängder av lögner om mig; saker som jag aldrig sagt och aldrig skrivit, yttranden som var rena påhitt. Målet var att framställa mig som en icke-människa.

Med guilt by association kopplades jag och mina krönikor ihop med den treårige pojken Alan Kurdis död på en sjöoduglig båt strax utanför turkiska Bodrum.

Den treårige pojken Alan Kurdi drunknade vid Bodrums kust i Turkiet för att hans far tog med sig familjen i en sjöoduglig båt på väg mot den grekiska ön Lesbos. Slutmålet var Sverige, där fadern ville ha gratis tandvård.

Slutsatsen var glasklar: jag är en barnamördare

Slutsatsen var glasklar: jag är en barnamördare. Generellt undviker media att publicera bilder ens på dömda mördare, men Expressen publicerade både namn och bild på mig, och Medierna och flera andra media publicerade mitt namn, trots att jag aldrig ens har varit misstänkt för något brott.

Därmed tryckte Expressen på startknappen till ett mediedrev utan like. Jag mordhotades och fick flytta hemifrån med ett polislarm. Men genom en magisk switch-manöver i Medierna och alla andra media var det förföljarna Annika Hamrud och Dagens Nyheters agendareporter Niklas Orrenius som framställdes som offer.

Programmet går att lyssna på här.

Mattias Desmet.

Här går det att dra paralleller från arkontiskt tankevirus och svinaktig ”journalistik” till det psykologiska fenomenet massformation, som har beskrivits av Mattias Desmet, professor i psykologi vid universitetet i Gent, Belgien – en sorts masspsykos som under vissa förutsättningar försätter en stor del av befolkningen i ett tillstånd grundat på sektliknande tro, inte på fakta och förnuft.

Vi har vid många tillfällen i historien sett utbredd massformation i Sverige, alltid när allmänheten har varit uppskrämd och/eller styrd i en viss riktning. På senare år i samband med den så kallade ”flyktingkrisen” 2015 och ”Covid-pandemin” och ”de säkra och effektiva vaccinerna” från 2020.

En befolkning uppskrämd till hysteri och panik är lätt att styra

Vid de här tillfällena har befolkningen indoktrinerats till hysteri, panik och ett närmast psykosliknande tillstånd och därför varit lätt att styra. Den massformation som utlösts av ”Covid-pandemin” pågår fortfarande. Vaccinindustrin gnuggar händerna över den mest miljardklirrande affären i historien. Närmare 90 procent av den svenska befolkningen lät sig injiceras med en substans som de inte visste någonting om. Spruthysterin är så nära sekt man kan komma. Per Shapiro beskriver dynamiken när en sekt bildas:

”För det första ska sektens medlemmar fås att tro på något som inte är sant. Det räcker inte att vilseleda med något litet. Men om lögnen går på djupet och utgör fundamentet som en mängd centrala uppfattningar grundar sig på, uppfattningar som i sin tur utvecklas och förgrenar sig vidare i nya villovägar, då har hjärntvätten lyckats.”

Arkonterna utnyttjar vår tendens att föredra simulering framför verklighet. När vi inte längre uppfattar oss själva som delar av naturen och dess besjälade väsen blir vi åtkomliga och sårbara för en virtuell låtsasvärld med Netflix, ett ständigt svajpande på mobiltelefonen och tv-program som ”Gift vid första ögonkastet” före den verkliga världen. På det sättet upplever allt fler människor den virtuella låtsasvärlden som verklig, eller bättre än den verkliga, och blir beroende av de ständiga dopaminkickarna eller ”det digitala heroinet”, som Per Shapiro benämner det.

De egenskaper gnostikerna tillskriver arkonterna liknar det vi kallar psykopati. Men gnostikerna menade att det arkontiska tankeviruset inte kan få makt över vårt psyke om vi inte själva låter det ske.

Klaus Schwab, grundare av World Economic Forum.

Vi befinner oss i den fjärde industriella revolutionen, formad av en självutnämnd globalistisk elit med World Economic Forum i spetsen, en icke folkvald samling människor med storhetsvansinne som målmedvetet styr i enlighet med FN:s Agenda 2030 – ytterst en arkontisk agenda som under täckmantel av ”hållbarhet” syftar till att ta kontroll över det levande och inlemma det i ett teknologiskt kontrollsystem med AI, ansiktsigenkänning och sociala kreditsystem à la Kina. Vi är långt på väg in i ett kontrollsamhälle där ingenting sker spontant, där naturens och livets essens – människans kreativitet – är utmanövrerad av teknologi och slutgiltigt dresserad och kuvad.

Målet är att ersätta människan med teknik

De tekniska uppfinningarnas syfte är inte längre – som vid de tidigare industriella revolutionerna – att underlätta människans arbete med hjälp av verktyg och maskiner. Nu är målet att ersätta människan med ny teknik, som AI, ”som tycks ha övertagit rollen som gud fader”, kommenterar Per Shapiro. Den globalistiska eliten vill ha transhumanism, ett tillstånd där människan är förändrad, avlövad sin mänsklighet och utbytt mot reservdelar. I ett samhälle där naturen och det mänskliga inte anses ha något värde behövs människan strängt taget inte längre.

Vi är som fisken i vattnet, skriver Shapiro. Fisken känner inte igen vatten eftersom det omger den överallt. Och många av oss människor uppfattar inte det kollektiva vansinne som omger oss och vill infiltrera våra hjärnor och sinnen, eftersom det är så allestädes närvarande att det har blivit normaliserat. Vi får budskapet att vi måste vara som alla andra och tycka det alla andra tycker.

Kampen mot arkonterna, det onda tankeviruset, måste hos varje människa ta sin början i det egna psyket. Vi ska vara observanta på om något artificiellt smyger sig in i vårt tänkande och hindrar oss från att förverkliga vår livskraft, vår kreativitet och vår övriga potential.

Vi är människor, inte maskiner.


Tips:

Lyssna på Rasmus Dahlstedts intervju med Per Shapiro.

”Är du konspirationsteoretiker?”

”Ja, det är jag. Alla undersökande journalister som gör sitt jobb är konspirationsteoretiker, eftersom vi undersöker konspirationer och ger oss in i journalistikens no-go-zoner.”

Per Shapiro till vänster och Rasmus Dahlstedt till höger.

 

Jag bloggar och gör podcasts ideéllt, som ett slags egenterapi, för att om möjligt förstå vår samtid.

Alla kan läsa och lyssna gratis på min blogg och YouTubekanal.

Gåvor ses som just gåvor och är benefika och helt frivilliga. De utgör inte ersättning för utfört arbete.

OBS! NYTT SWISHNUMMER: 123 519 92 86

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 19 6000 0000 0004 8212 9581

Swift-BIC-kod HANDSESS

Varmt tack för din gåva!