Puritanerna och julskammen

Årets trend är julskam. Självklart får inte julen vara fredad för klimatalarmisterna. Här finns massor av härliga saker att skämmas för: ljus, ljusslingor, granar, julskinka, korv, saffran, resorna till släkten. Och framför allt själva julen i sig. 

Ljus i decembermörkret – aja baja!

Alla former av julfirande är från och med nu att anse som klimatskadlig egoism. Att vilja högtidlighålla julen måste ses som ett rent sabotage mot den pågående kampanjen för att rädda jorden och klimatet. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan en ny HMK-lag (Hets mot klimatet) klubbas av riksdagen.

Varningstecknen tornar upp sig. Vi tar dem i tur och ordning.

Tänd inga ljus!

Vid vissa tillfällen tänder vi gärna ett ljus. Särskilt gärna tänder vi ljus i advent och till jul och på våra anhörigas gravar. Sluta genast med det!

I Sverige använder vi ungefär 46 000 ton ljus per år. Om ljusen är gjorda av paraffin släpper de ut lika mycket koldioxid som 67 000 bilar, påstår Miljömärkning Sverige. Om alla i Sverige avstår från paraffinljus under ett år och bara tänder stearinljus skulle vi spara in utsläpp från 67 000 bilar.

”Det motsvarar utsläppen från biltrafiken i en medelstor svensk stad. Det är bråttom om vi ska kunna minska klimatutsläppen, så det är viktigt att göra alla val så klimatsmarta som möjligt” säger Maria Forsberg, rådgivare på Miljömärkning Sverige.

I ett pressmeddelande som döpts till Rensa bort ful-ljusen” skriver Svanen att alla butiker bör sluta sälja ljus som tillverkats av annat än förnybara råvaror.

Ingen julgran!

Älgar äter sälg och rönn, men vintertid äter de stora mängder tallskott för att klara sig genom den kalla årstiden. Tio kilo tallskott kan en älg sätta i sig på en dag. Förtvivlade markägare kan hemfalla åt att plantera gran på de förstörda tallmarkerna, men det är inte alls bra enligt professor Camilla Sandström, som forskar om skog och uttalar sig i P1-programmet ”Kampen om skogen.

När det gäller just granar verkar experterna ha olika åsikter. Så sent som förra året hävdade LRF, Lantbrukarnas riksförbund, att granar kan bidra till en positiv klimatinsats genom att lagra ungefär elva kilo koldioxid under sin tioåriga uppväxt. Därmed skulle de tre miljoner julgranar som Sveriges befolkning dansar kring varje år ha legitimitet. Och om man, när julen är slut, väljer att återvinna sin gran i ett värmeverk – vem gör inte det??? – blir den till bioenergi och kan ersätta andra energikällor som olja och kol.

Hallelujah!

Jag betraktar med förvåning granarna på min skogstomt. Har aldrig räknat dem. Än mindre har jag lagt någon klimatskuld på dem. De står där de står. Vi trivs ihop. Vi fortsätter som hittills.

Lussekatter med saffran – aj aj aj! Tänk på Iran!

Saffran är politik!

”Rött Guld och Rött Blod – saffran och sorg i Iran” är den melodramatiska rubriken på ett reportage av Sveriges Radios ständiga Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén i söndagens God morgon Världen.

Uddén besöker en saffransbonde i Iran och konstaterar att det krävs mer än 100 000 stycken av de fjäderlätta krokusblommorna för att producera ett kilo saffran. 90 procent av allt saffran kommer från Iran. Tack, det var intressant att veta när man står vid spisen och knådar den solgula deg som ska bli lussekatter. Men Cecilia Uddén kan inte låta bli att göra politik av saffranet. Reportaget övergår till att handla om protesterna mot Irans regim och dödade oppositionella. Saffranet är lika rött som det blod som gjuts på Teherans gator!

Vi ska med andra ord ha vansinnigt dåligt samvete och skämmas ordentligt för att vi bakar saffransbröd och njuter av lussekatter till adventskaffet.

Glöm skinkan och korven! Kan kränka muslimer.

När norska Stortinget (motsvarande Sveriges riksdag) kom med menyn till årets ”juletrefest” visade det sig att den ordinarie fläskkorven hade utgått, eller svinepølser som de heter i Norge. I stället skulle julbordet innehålla kycklingkorv. Gissa varför?

”Juletrefestkommittén valde att servera kycklingkorv av praktiska skäl. Det är korv som de allra flesta kan äta” sa stortingsdirektör Marianne Andreassen till TV 2.

Hon kunde inte föreställa sig att korvfrågan skulle skapa så mycket engagemang. Den som satte klackarna mest i marken var Fremskrittspartiets stortingsledamot Christian Tybring-Gjedde, som anklagade Stortinget för ”en kulturell kapitulation”.

”Vi har haft judar boende i Norge men inte haft några problem med att servera fläskkorv för den sakens skull. Det här sker nu för att vi anpassar oss och ändrar på traditioner som vi har haft i åratal på grund av dem som som flyttar in i landet” påpekade han.

Julskinka, fläskkorv, sylta, grisfötter och annan traditionell julmat i de nordiska länderna väcker motvilja hos muslimer som av religiösa skäl inte äter griskött. Här står en av integrationsstriderna när muslimer flyttar till ett annat land. Vem ska anpassa sig? Självklart ska inflyttarna ta seden dit de kommer. De behöver inte äta griskött men ska acceptera att icke-muslimer gör det.

I Norge gick det så här:

Efter Tybring-Gjeddes protester har Stortinget ändrat sig. Fläskkorv kommer att serveras vid juletrefesten i Norges Storting.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) ser svinepølsens återkomst som en seger.

Tänk på dina egna avgasutsläpp!

Vad gäller julmat finns det anledning att kraftigt varna för omfattande privata avgasutsläpp som kan bli följden och som riskerar att bidra till nog så väsentliga höjda koldioxidhalter i atmosfären. Om klimatfanatikerna får bestämma ska du äta vegankost. Det finns vegansk julskinka, som görs på kålrot eller rotselleri. Ett gott råd: undvik kikärter om du månar om en fräsch atmosfär i din absoluta närmiljö!

Juletre.

Julresor får endast företas med cykel.

Du har väl inte tänkt resa och fira jul med släkten? Eller ska de resa till dig? VARNING! Här är ni ute på verkligt hal is. Alla andra färdsätt än cykel är klimatmässigt fullkomligt ohållbara. Förflyttning medelst flyg och bil är absolut otänkbart. Tänk på Greta! 

Om du inte klarar att cykla från Stockholm till Göteborg, från Sundsvall till Luleå eller från Falun till Överkalix får du helt enkelt stanna hemma, möjligen lyssna på julmusik i en liten batteridriven radio, spela munspel eller sjunga själv som julunderhållning.

Julen – en given måltavla för puritanska glädjedödare.

Det finns människor som hatar allt som skänker andra människor glädje. Just nu ser vi hur de i ett psykosliknande tillstånd och under täckmantel av omtanke om klimatet kräver att andra människors behov, vanor och rättigheter ska begränsas och förbjudas.

Julen – årets största högtid – är en given måltavla för glädjedödande puritaner. Den är som gjord för de här människorna att kasta sig över och försöka tillintetgöra. Deras vapen är att sprida julskam och julskuld.

Puritaner är svårt plågade människor. De plågas av skuld och skam över att de lever, över att de har det bra, över att inte varenda människa på jorden har det exakt lika bra som de. Deras strategi för att uthärda sin skuld och skam är att dyvla över den på andra och göra deras liv så förfärligt som möjligt. På psykologspråk kallas det projektioner – att projicera känslor och tankar på andra som man inte vill veta av hos sig själv.

Då minskar puritanernas inre skuldtryck, och de mår tillfälligt lite bättre. Men bara en kort stund. Snart börjar skulden och skammen gnaga igen, och lösningen blir återigen att lägga den på andra människor. Om du skäms och känner dig som en dålig människa när du har med en viss person att göra – då kan du vara ganska säker på att du har att göra med en puritan. De är experter på att framställa sig själva som goda och självuppoffrande, vilket automatiskt försätter deras omgivning i en upplevelse av uselhet.

Men ta inte på dig puritanernas och klimatfanatikerns skuld över allt som är vackert och som du tycker om! Låt dem bära sin egen skuld och skam!

Signaturen @PolleTik skriver på Twitter:

”De kan börja med att sluta dricka kaffe och använda dator o mobil, sedan sterilisera sig och sitta helt still – hemma. Det skulle förbättra både miljön och ljudrummet.”

Julbelysning utomhus – absolut tabu om du vill stå på god fot med klimatfanatiker och puritaner.

De hade redan allt de behövde och förstod inte varför andra människor kunde behöva något.

Ingenting är nytt under solen. På 1960- och 70-talen fanns en proteströrelse mot julen som hade vissa drag gemensamma med det som utspelar sig i dag. Som jag minns det handlade det i första hand om protester mot konsumtion. På 1960-talet hade välståndet i Folkhemmet hunnit ifatt familjen Svensson, och det fanns pengar att köpa både julmat och klappar för. Det protesterade vänstern emot, för de var barn i familjen Svensson och hade redan allt de behövde och förstod inte varför andra människor kunde behöva något.

Barbro Backberger (1932-1999) ville avskaffa familjen.

Det var också hårda smällar riktade av tidiga feminister mot familjen som sådan. Barbro Backberger (1932-1999) var en av dem som grundade vänsterfeministiska Grupp 8. På själva julafton 1965 publicerade Dagens Nyheter en artikel av henne som var ett generalangrepp på familjen, ”Den heliga familjen”. En fet smäll rakt i magen på de familjer som var samlade för att fira jul tillsammans.

”Familjen är en föråldrad institution, en kvarleva från 1800-talets borgerliga samhälle. Ändå betraktas den som sakrosankt, som ett socialt och moraliskt axiom” kungjorde Backberger.

Olof Lagercrantz, maoistisk chefredaktör för Dagens Nyheters kulturredaktion 1960-1975.

Att artikeln över huvud taget publicerades, och detta på julafton, kan dels tillskrivas den dominerande 60-talsvänsterns aggressiva angrepp på allt som de uppfattade som ”borgerligt”, dels att tjänstgörande chefredaktör för Dagens Nyheters kulturredaktion sedan 1960 hette Olof Lagercrantz (1911-2002) och var maoist. Han älskade att publicera artiklar som hade till syfte att riva ner det borgerliga samhället.

Men 1960- och 70-talens julprotester var framför allt en rörelse som brydde sig om dem som stod utanför gemenskapen; fattiga, hemlösa, ensamma. Alternativt julfirande ordnades på många ställen, och dit var alla välkomna. Det fanns en värme, omtanke och givmildhet hos dem som protesterade mot det konventionella, familjecentrerade julfirandet.

Klimatfanatiker och puritaner är bara nyttiga idioter.

Vad finns kvar av det i dag? Klimatfanatikerna kör sitt stålblanka race, fångna i en masspsykos, och det är uppenbart att det inte är människor de värnar om. De är bara nyttiga idioter som gör jobbet åt globalisterna, de internationella storbankerna och maktetablissemangen FN och EU.

Visst är det lustigt att vänstern har blivit det multinationella storkapitalets bästa drängar? Dessvärre är de så korkade att de inte fattar det själva.

Jag ber av hela mitt hjärta att få önska alla puritaner, traditionsdödare, klimatfanatiker och globalistlakejer en riktigt klimatsmart, hållbar och glädjelös jul!

Julfirande kring sekelskiftet 1900.

—————————————————————————

Uppskattade du den här artikeln? Sätter du värde på fri och oberoende journalistik? Jag skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Ditt stöd behövs för att jag ska kunna fortsätta mitt arbete. Jag är tacksam om du vill stödja det jag gör genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!