Sankta Greta. Att missbruka ett barn

OBSERVERA: Detta är inte en text om klimatet. Det är en text om utnyttjande av barn.

Greta Thunberg.

Länge har jag hoppats att hysterin kring 16-åriga Greta Thunberg ska lägga sig. För hennes egen skull. Den hänsynslösa exploatering hon utsätts för är etiskt förkastlig.

Greta Thunberg är ett barn. Ett missbrukat, misshandlat barn. Hon har samma rätt att växa och utvecklas i lugn och ro som andra barn.

Greta Thunberg, 16-årig klimataktivist, i ett hysteriskt framträdande vid FN:s klimattoppmöte i New York den 23 september.

Det som började som en skolstrejk har urartat till masspsykos med skrämmande proportioner. Hela världen kunde se ett missbrukat barns plågsamma utbrott när Greta Thunberg inledde FN:s klimattoppmöte i New York den 23 september.

Hela Greta Thunbergs tal kan läsas här i en länk till Expressen. Hon läser upp ett manus fyllt av rasande anklagelser och hatiska fördömanden. Det är en väl inövad och välregisserad teaterföreställning som utspelar sig.

Lite för välregisserad.

Lite för mycket Dramatens elevskola.

”Jag borde vara i skolan på andra sidan havet. Ändå kommer ni till oss ungdomar för hopp. Hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom med era tomma ord. Ändå är jag en av de lyckliga. Folk lider. Folk dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av ett massutdöende – och allt ni kan prata om är pengar och sagoberättelser om ständig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?”

Det vi bevittnar är ett barn på gränsen till psykiskt sammanbrott, utkablat på prime time och med viral spridning till världens alla tv-stationer. Hur går diskussionerna runtom på redaktionerna? Vilka etiska avvägningar gjordes innan man tryckte på ”Sänd”?

Nämns det över huvud taget att det handlar om ett extra känsligt barn med flera neuropsykiatriska diagnoser? Vem tänker på konsekvenserna innan man sällar sig till hyeneflocken?

Varför tänker ingen ”Vi kan bara inte utsätta ett barn för att sända det här”?

Sensationshungern och pengarna fäller avgörandet. Rädslan att halka efter i nyhetsjakten. Det vore ett nederlag värre än något annat.

Resultatet: ”JAAAAA – vi sänder! Vi skiter i konsekvenserna.”

Det är ett barns ansikte vi ser, förvridet av hat, ångest och vrede, med tics och groteska miner. I ett barns späda röst hörs raseri och hysteri bortom all kontroll. Det är uppenbart att den här tonårsflickan absolut inte mår bra. Hon har pressats in i en roll där hon hårdexploateras för att tillfredsställa andra människors behov.

Världen är i nöd, världen ropar på en Frälsare – här är hon; gråtande, rasande. Politikerna älskar att bli utskällda och piskade av ett barn och applåderar entusiastiskt.

Där hennes supportrar världen runt ser en ny Jesus, och Anna Ardin i Kyrkans Tidning utnämner Greta Thunberg till profet som kommer med sanningar som Guds sändebud på jorden – där ser jag och många andra ett utnyttjat barn som utsätts för ständiga övergrepp. Som hårdlanseras av sina föräldrar och av kommersiella intressen (Läs Samhällsnytts avslöjanden om PR-mannen Ingmar Rentzhog och företaget We Don’t Have Time).

Ett barn som pressas att tro att det är hon som ska rädda jorden från att gå under. Att det är ett ansvar som ligger på hennes späda axlar.

Ett barn som inte mår bra av att tillmätas makt och inflytande som hon inte är mogen för. Hon är rädd, och hon är olycklig. Hon är fylld av fasa, för hon tror verkligen att det snart är slut med jorden. Sin rädsla projicerar hon på omgivningen. Alla ska vara lika rädda som hon.

”Our house is on fire. I want you to panic” sa hon när hon talade till globalisteliten vid World Economic Forum i Davos i januari. Fler applåder. Skräcken är alltid närvarande. Greta Thunberg matchas fram som resande i skräck och skuld.

Varför träder ingen med kunskap om allvarliga psykiatriska symtom hos barn in och skyddar Greta Thunberg från sig själv och från dem som skjuter henne framför sig? Det borde ha skett för länge sedan, långt innan hon började tala inför FN och bollas runt som en liten maskotdocka i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Var fanns hennes föräldrar, de som har det största ansvaret att skydda sitt barn?

Andrew Bolt uttrycker det väl i ett inslag i australiensiska Sky News.

”Thunberg är ingen Messias, hon är ett deprimerat och ångestladdat barn. Hon är olycklig och utsatt för extraordinär barnmisshandel.”

Som med alla psykoser saknar Gretakulten förankring i verkligheten. Den uppfyller alla kriterier på sektbeteende och masspsykos. Världen, och i synnerhet Sverige, tycks ha ett permanent behov av att befinna sig i ett masspsykotiskt tillstånd.

De utlösande orsakerna skiftar; för några år sedan var det massinvandring och genusfrågor, nu är det klimatet. För 15 år sedan var det ”apatiska flyktingbarn”, även det ett grovt utnyttjande av barn för politiska syften; av politiker, av journalister, av aktivister förklädda till barnläkare. Det tog 15 år innan sanningen togs fram i ljuset av Ola Sandstig på Magasinet Filter, och det är ingen rolig läsning.

Trodde någon att journalister och politiker gör någon sorts undantag och skonar barn från att drabbas av deras maktutövning och den ondska de gömmer bakom politisk korrekthet?

Nej då. Det görs inga undantag för barn om de kan utnyttjas för politiska syften. Eller för att sälja klick och kvällstidningar. Tvärtom! Barn säljer. De säljer bra.

Tänk på de ”apatiska barnen”. Tänk på alla tusentals vuxna män som kallas ”ensamkommande barn”. Tänk på Alan Kurdi. Tänk på alla kallhamrade lögner där barn skrupelfritt har använts som alibin.

Den treårige Alan Kurdi drunknade vid Bodrums kust i Turkiet för att hans far tog med sig familjen i en sjöoduglig båt på väg mot den grekiska ön Lesbos. Bilden på den drunknade Alan blev i september 2015 startsignalen för en internationell masspsykos.

”Vem som helst som tvivlar på att miljörörelsen håller på att övergå i en sekt bör ta en titt på Greta Thunberg” skriver Brendan O’Neill på den brittiska sajten Spiked Online.

”Den här stackars unga kvinnan både ser ut som och låter i ökande grad som en sektmedlem. Den monotona rösten. Den apokalyptiska skräcken i hennes ögon. Talet om den kommande stora branden som ska straffa oss för våra ekosynder.”

Behovet av att låta sig uppslukas av en masspsykos verkar vara konstant, och mönstret är likartat:

En fråga seglar upp i debatten, drivs och haussas av samtliga systemmedia till hysteriska proportioner.

Alla propagandamegafoner trycker på startknappen samtidigt.

Ingen ifrågasätter.

Ingen ställer motfrågor.

Tills allting klingar av, som på en given signal, och media går in i en kollektiv tomhetsdepression.

Snart har alla glömt vad det var de stod på gator och torg och skrek om förra året. För då har en ny masspsykos i ett nytt ämne börjat sprida sig – alltid uppifrån eliten och nedåt, aldrig tvärtom. Dagens ”folkrörelser” regisseras uppifrån, utifrån bestämda politiska syften.

Vilket borde lända till djup eftertanke: hur kommer det sig att det är samhällseliten som initierar, regisserar och stöder masspsykoserna? Vems behov fyller de, och vem tjänar på dem?

Och hur kommer det sig att befolkningen villigt låter sig regisseras och manipuleras att tro att det är deras uppror? 

Befolkningen låter sig luras att tro att klimataktivismen är barnens uppror, Greta Thunbergs uppror. Det är det inte. Klimathysterin är medvetet iscensatt av globalisterna för att dels dölja viktigare problem, dels bereda marken för FN:s Agenda 2030. Läs Peter Krabbes blogg här och här).

Greta Thunberg är utsedd till det näpna lockbetet för Agenda 2030. Hon är perfekt i rollen.

Ett barn är historiskt sett sinnebilden av oskuld. Ett barn är perfekt att dölja sina avsikter bakom, för ett barn kan i kraft av sin oskuld aldrig anklagas. I synnerhet kan ett barn med neuropsykiatriska diagnoser absolut inte anklagas eller ifrågasättas.

Ett barn som har utnämnts till vår tids Jesus och som det regnar priser över – det kan inte bli bättre. Även sekulära, giriga globalister vill ha något lite heligt att pynta upp sin agenda med i dekorativt syfte. Sankta Greta passar globalisternas agenda perfekt.

När en gruppsykos lösgör sig från all markkontakt och får ett galopperande förlopp är risken för kraschlandning stor för de inblandade. För Greta Thunberg är den överhängande. Hennes psykiska tillstånd är skört. Hon uppges kunna se osynlig koldioxid med sina egna ögon. I tidiga tonår drabbades hon av ätstörningar och slutade äta. Hon är periodvis mutistisk, det vill säga vägrar tala. De neuropsykiatriska utredningar hon har genomgått har lett till inte mindre än tre diagnoser (Aspergers, tvångssyndrom och selektiv mutism).

Malena Ernman och Svante Thunberg. Föräldrar till Greta och Beata.

Av föräldrarna, sångerskan Malena Ernman och hemmapappan Svante Thunberg och av Greta Thunberg själv framställs de neuropsykiatriska diagnoserna som fördelar. Funktionshindren är en del av marknadsföringen. Projektet, varan som levereras, är Greta.

Mamma Malena Ernman har ADHD. Lillasyster Beata har fyra diagnoser: ADHD med inslag av Aspergers, tvångssyndrom och trots-syndrom, som kännetecknas av elakhet och hämndlystnad. Beata har dessutom misofoni, ett neurologiskt syndrom som innebär att hon inte tål vissa ljud som till exempel smaskningar och viskningar.

Malena Ernman och Greta.

”Historien om familjen Thunberg-Ernman, berättad av Malena Ernman själv i boken ”Scener ur hjärtat”, är ett lysande exempel på att det i de flesta familjer sällan finns utrymme för mer än en narcissist” skriver den norske psykiatern Fred Heggen i Nettavisen.

”De övriga familjemedlemmarna lär sig fort att de bör undvika konfrontationer med den personen och hellre försöka underordna sig så mycket som möjligt.”

Brendan O’Neill, utgivare av Spiked.

Brendan O’Neill skriver på brittiska Spiked Online:

”Det är inte planeten som behöver räddas – det är Greta. Hon behöver räddas från eko-alarmismens dödskult.”

”Vem har gjort det här mot henne? Vem förvandlade en begåvad och nyfiken 16 år gammal skolflicka till en skräckens profet, till en ung kvinna som tror att jorden brinner?

Vuxna gjorde det.

De grön-impregnerade undervisnings-, politiska och kulturella eliterna gjorde det. De människor som har matat barn med miljörädsla i åratal gjorde det.

Allt detta har övertygat många unga människor om att framtiden är mörk, mänskligheten är dömd, och det är ingen idé att ens gå till skolan, än mindre planera för sitt liv, för vi kommer att dö snart.

De gjorde detta mot Greta, och mot andra, och det är oförlåtligt.

Nu räcker det. Släpp Greta fri! Låt henne gå tillbaka till skolan och leva ett normalt liv för en ung människa!”

Jon Miller, värd för ”The White House Brief” i BlazeTV, USA:

”Det är patetiskt att vänstern använder Greta som en mänsklig sköld för sina skandalösa idéer, i synnerhet som det är tydligt att hon är starkt känslomässigt stressad.”

”Hon borde skrika till en psykoterapeut. Det som förstör hennes land och dödar hennes folk är massinvandring – inte klimatet.”

——————————————————————-

Uppskattade du den här artikeln? Sätter du värde på fri och oberoende journalistik? Jag skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Ditt stöd behövs för att jag ska kunna fortsätta mitt arbete. Jag är tacksam om du vill stödja det jag gör genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!