Senaste nytt från vildmarken, 5. Jul med familjen

Shawn James splintar och hugger ved och gör upp eld. I en järngryta lagar han en saftig stek i den vedeldade ugnen. Familjen är på besök. Frun kyler vin i snön och tillagar allt som behövs för en julmiddag. Döttrarna buskör snöskoter. Hunden Cali får roliga pipleksaker i julklapp.

Det är jul i vildmarken.

Jag lägger vanligtvis ut en video i veckan om Shawn James och hans vildmarksprojekt. Jag gör det för att jag tror att han förverkligar många människors dröm: att vända en alltmer outhärdlig civilisation ryggen och leva ett enklare liv, skuldfri, självförsörjande och nära naturen.

I det tysta pågår en proteströrelse mot att det moderna samhället har blivit allt svårare att leva i.

Tidigare inlägg:

Drömmen om ett liv i vildmarken

 

Senaste nytt från vildmarken, 1

 

Senaste nytt från vildmarken, 2

 

Senaste nytt från vildmarken, 3

 

Senaste nytt från vildmarken, 4