5G – en brutalisering av vårt gemensamma luftrum

Master och antenner som ska bestråla omgivningen med 5G-systemets mikrovågor skjuter just nu upp som svampar ur jorden. I USA beräknas hela 300 000 cell towers byggas den närmaste tiden.

Utbyggnaden drivs av telekomindustrin, som i praktiken styr tillsynsmyndigheten FCC (Federal Communications Commission) – på samma sätt som Ericsson och den övriga industrin styr svenska Strålsäkerhetsmyndigheten och Post- och telestyrelsen.

5G, femte generationens trådlösa nätverk, förändrar påtagligt vår yttre miljö. Vi kan se det och tolka det utifrån våra egna referensramar. Där några ser teknikens välsignelse ser andra tydliga varningssignaler om fara och outforskade hälsorisker.

Det är tveklöst en brutalisering av vårt gemensamma luftrum som pågår. De flesta väljer att ignorera det. Ögonen vänjer sig. Snart ser vi inte det nya, vi raderar det från vårt medvetande, internaliserar det brutala formspråk som varnar för fara.

Förändringen smygs på oss. Den sker i tysthet, utan information eller förvarning. Metoden är överrumpling, att ställa befolkningen inför fullbordat faktum för att undvika protester. Många boende vittnar om att masten eller antennen plötsligt bara finns där utanför huset en morgon. Arbetet måste ha skett på natten.

Varje tidsepok har sitt eget formspråk, mättat med budskap om epokens ande och karaktär. Formspråket uttrycker värderingar, uttalade eller outtalade.

Ofta kan vi inte förrän i efterhand avläsa vare sig formspråk eller budskap. Först då kan vi se klart. Den trådlösa tekniken för in ett nytt formspråk i det allmänna rummet. Formspråket uttrycker makt. Budskapet från telekomindustrin och de politiker och statliga tjänstemän de har lierat sig med är glasklart:

”Vi har makten, och vi struntar fullständigt i dig, ditt liv och din hälsa. Vi bryr oss inte.”

Även om man begränsar perspektivet till det estetiska går det inte att undgå att se att den trådlösa tekniken innebär en oerhörd förfulning och brutalisering av stadsbild och landskap.

Det är en brutal ockupation av det gemensamma som pågår. Politiker och telekomindustri i maskopi har tagit sig rätten att ockupera det luftrum som tillhör oss alla.

Innebörden i budskapet är definitivt brutal: du bestrålas med intensiva, pulserande mikrovågor som utgör en potentiell risk för människors hälsa, djur och natur. 5G innebär en enorm upptrappning av bestrålningen, både i styrka och antalet antenner. Det finns ingenstans du kan fly, ingenstans du kan undkomma mikrovågorna.

På många platser försöker man dölja 5G-antennerna i trädkronor. Bilderna vittnar om desperation och övergrepp på naturen. Träd kan inte säga ifrån. De dör.

På en brandstation i Sacramento, Kalifornien, har brandmännen fått neurologiska skador, inklusive minnesproblem och förvirringstillstånd sedan en 5G-antenn installerades utanför deras arbetsplats. Nyheten kom bara dagarna efter att en stor universitetsstudie av den trådlösa 5G-teknologins hälsoeffekter förklarade genomförandet som ”ett massivt experiment med människors hälsa” som inte har undersökts i förväg.

Brandmän på en brandstation i Kalifornien fick neurologiska skador sedan en 5G-antenn satts upp utanför deras arbetsplats.

Kolonialiseringen med 5G som verktyg pågår över hela världen.

Plötsligt en dag i början av december 2018 satt den bara där, 5G-antennen som sänder ut intensiva, pulserande mikrovågor över det vackra torget Rathausplatz i centrala Wien. Uppsatt av telekomföretagen  A1, T-Mobile och ”3” i samarbete med stadens myndigheter och utan att invånarna tillfrågats. Rathausplatz är det centrala torget i Wien, ett mycket populärt turistmål som varje år lockar tiotusentals besökare, bland annat till den stora julmarknaden.

På det vackra gamla torget Rathausplatz i Wien hålls varje år en mycket populär julmarknad. Just då slog telekomindustrin till med lansering av 5G, i samråd med lokala politiker.

Strax efteråt installerades en 5G-antenn på Wiens internationella flygplats (bilden nedan) av A1 och deras tekniska samarbetspartner Nokia. Invånare vittnar om chocken och de sjukdomssymtom som många redan drabbats av.

5G-antenn på Wiens internationella flygplats.  
Ansvariga för 5G-installationen på Wiens flygplats gratulerar varandra. Längst till vänster på bilden flygplatschefen Günther Ofner. Till höger Marcus Grausam och Peter Wukowits från telekomindustrin.

I den schweiziska staden Bern har man varit så fiffig att man placerat mängder av högstrålande 5G-antenner osynligt under brunnslock i gatan. Etthundra 5G-antenner ska döljas för allmänheten. Vinsten för telekomindustrin är att de på det sättet slipper söka byggnadslov för installationen.

Endast en liten obetydlig markering, ”Do not stand”, skriven på engelska och omöjlig att läsa om man står upp, visar vad som finns under marknivån. Föreställ dig vad som kan hända om barn, gravida kvinnor eller sköra äldre personer råkar ställa sig på brunnslocken.

Bern: 100 högstrålande 5G-antenner döljer sig under brunnslock i gatan.

En privatperson, Hans-U. Jakob, slog larm efter att han uppmätt mycket höga strålningsnivåer i gatunivån. Det som var planerat att döljas uppdagades för allmänheten.

André Masson från Berner Zeitung t v ser när Hans-U. Jakob t h uppmäter höga strålningsnivåer på marken där 5G-antenner har placerats under döljande brunnslock.

Internt av politiker och telekomindustri beskrivs lanseringen av 5G i världen som att tekniken ”rullas ut”. Som om det gällde en matta.

Det är ett märkligt ordval. När du hör det ska du spetsa öronen och koppla på ditt kritiska sinne. Som alltid när omvälvande samhällsförändringar ska luras och tvingas på människor kan den som är känslig för ordens valörer avläsa förändringen i det nyspråk som griper omkring sig som en grasserande epidemi.

I Sverige finns inga problem, bara ”utmaningar”.

I ett land som är osäkrare än någonsin pepprar politikerna sitt språk med ”säkerställa”. Oh vad vi ska känna oss trygga.

Begreppet ”rullas ut” är mycket medvetet valt för att lura dig. Du ska få intrycket att införandet av den nya 5G-tekniken är någonting som sker snabbt, smärtfritt och okomplicerat. Något alldeles självklart. Om du ifrågasätter ”utrullningen” är det du som är problemet.

Den gemensamma, fartblinda maktkoncentrationen i telekomindustri och politik är farlig. Den är iskallt besluten att till varje pris genomföra 5G, oavsett outredda hälsorisker och oavsett dina farhågor. Det handlar om gigantiska vinster.

De kommer att hänsynslöst köra över dig. Om du får sjukdomssymtom kommer de att foliehattsstämpla dig, det vill säga ifrågasätta din psykiska hälsa.

Titta på bilderna en gång till. Bilderna på 5G-master och -antenner har något viktigt att säga dig. Det är därför jag publicerar dem. Gör din egen tolkning av deras budskap.

Om du inte reagerar nu har du snart en 5G-antenn på taket till huset där du bor eller i gathörnet nedanför.

Då är det för sent.


Detta är den fjärde artikeln om 5G

 

Första artikeln:

5G: Ett experiment med outredda hälsorisker gör oss alla till försökskaniner

 

Andra artikeln:

I experimentkommunen Umeå blir försökskaninerna barn, sjuka och gamla

 

Tredje artikeln:

Röster om 5G: ”Wake the hell up!”

 

———————————————————————————————

Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!

10 reaktioner till “5G – en brutalisering av vårt gemensamma luftrum

  1. Är det fler än jag som märkt att det är så gott som omöjligt att lyssna på mellanvåg idag?? Det bara knastrar, sprakar och susar. Inte ens en svenska mellanvågsstation går att få in.Så var det aldrig förr, så det måste bero på alla dessa mikrovågor som gäller lokala nätverk, mobiltelefoner och andra mikrovågssystem som vi omges av? Och nu ska också 5 G omsluta oss!

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s