Barnen Skråmo: hårresande övergrepp mot barn i djup kris

Alla älskar goda sagor med lyckligt slut. Vissa älskar dem så mycket att de är beredda att stöpa om verkligheten till en saga. I sagans värld kapas alla förtöjningar till realiteter, och barn tilldelas en magisk roll som bärare av den absoluta oskulden och godheten.

Aktivismjournalistik. Mohammed Skråmo, ettårig son till IS-terroristerna Michael Skråmo och hans fru Amanda Gonzales. Dagens Nyheter är en av de flitigaste aktivisterna med agenda att förvandla mördarsekten IS till en snyfthistoria om oskyldiga barn.

Ni har säkert sett bilden på ettårige Mohammed Skråmo, yngste son till de döda IS-terroristerna Michael Skråmo och hans hustru Amanda Gonzales. Vem kan vara oberörd av ett litet barns vädjande blick? Men bakom de rörande bilderna finns en avsikt, ett cyniskt spel där barn utnyttjas och etiska barriärer sprängs.

Barn används som tvättmedel för att tvätta bort vuxnas skuld och ondska. De föräldralösa barnen Skråmo och den med profetiska gåvor utrustade skolflickan Greta Thunberg hårdexploateras av media för politiska syften.

Mohammed Skråmo och hans sex syskon är exempel på ett historiskt fenomen som dammas av och används på nytt – att skjuta barn framför sig och utnyttja dem som verktyg för en politisk agenda. Barnet som symbol för oskuld, renhet och godhet – bilden är lika välkänd som oemotståndlig. Historien om barnen Skråmo har alla ingredienser som media älskar:

  • Sju små föräldralösa barn i ett flyktingläger.
  • Döda föräldrar som tillhört en islamistisk terrororganisation.
  • En morfar som gör allt för att hjälpa barnen. Chilenaren Patricio Galvez är nu efter rekordartad mediaexponering hela Sveriges mysmorfar. 
Patricio Galvez och hans sju barnbarn i det fallna ”kalifatet” i Syrien.

Greta Thunberg, en skolkande 16-årig skolflicka med flätor och truligt barnansikte, ett barn med en neuropsykiatrisk störning (Aspergerdiagnos) tillskrivs övernaturliga insikter och profetisk förmåga.

”Vi måste lyssna på budskapet från Greta Thunberg. För budskapet kommer från Gud” skriver debattörerna Anna Ardin och Joakim Kroksson i Kyrkans Tidning.

”Vi vill hävda att Sverige har en profet som är verksam – just nu. Hon är fullt jämförbar med bibelns profeter.”

Utan minsta etiska hänsyn hårdexploateras och matchas Greta Thunberg fram av sina föräldrar och samhällseliten som vår tids Jeanne d’Arc.

Det franska helgonet Jeanne d’Arc, en analfabetisk bondflicka som tillskrevs övernaturliga färdigheter och valdes till överbefälhavare för den franska armén. Målning av Jan Matejko 1886.

Jeanne d’Arc (cirka 1412-1431) var en fransk bondflicka och analfabet. Sin första uppenbarelse sades hon ha fått omkring 1424, då hon var tolv år gammal. Hon sägs ha börjat höra himmelska röster, bland annat från helgon, som uppmanade henne att rädda fosterlandet. Hon ansågs ha övernaturliga färdigheter och utsågs tidigt, helt utan militära kvalifikationer, till den franska härens överbefälhavare.

Liksom Jeanne d’Arc tillskrivs Greta Thunberg magiska förmågor. Enligt sin mamma, operasångerskan Malena Ernman, kan Greta se koldioxid, CO 2, med blotta ögat.

Ernman skriver i sin senaste bok, ”Scener ur hjärtat”:

”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”

Barnets budskap är apokalyptiskt, sådant det framförs när Greta Thunberg som inbjuden gäst läser upp sin profetia för den globala finanseliten, samlad till World Economic Forum i Davos i januari:

”Jorden går under inom tolv år. Jag vill inte att ni ska vara hoppfulla. Jag vill att ni ska känna panik. Jag vill att ni ska känna den rädsla som jag känner varje dag. Jag vill att ni ska handla som om huset brinner.”

Eliten älskar att få moraliskt pisk och myser i smyg, och globalisterna utnyttjar henne. Här finns paralleller till hur kungligheter vid de europeiska furstehoven fram till 1800-talet roats och låtit sig underhållas av dvärgar.

Upphöjandet av barn till mytiska gestalter med magiska förmågor handlar om det som inom psykologin kallas projektioner, det vill säga att utifrån sina egna behov och föreställningar tillskriva andra människor vissa egenskaper. Just nu är klimataktivisten Greta Thunberg och de sju barnen Skråmo av journalister och andra aktivister utsedda till bärare av godhet, oskuld och hopp i en ond värld. Eftersom motiven är egoistiska vägs inte den börda som läggs på de utvalda barnens axlar.

Greta Thunberg, 16-årig klimataktivist, utsedd till ”Årets kvinna” och Årets europé”.

Att ge barn överjordiska egenskaper och upphöja dem till ikoner är ett tecken på ett samhälle i nöd. Ett samhälle där vuxenvärlden har abdikerat och låtit sagan ta över. För den verklighetsresistente är det ett behagligt val: sagovärlden lider inte av den verkliga världens begränsningar, där är allting möjligt. 

Behovet av sagor tycks vara extra stort i det sekulära Sverige. I frånvaron av religion finns ett tomrum att fylla. Det är en förklaring till att en religiös domedagssekt styr klimatdebatten och har upphöjt en skolkande skolflicka till symbol för sina syften och ikon för sin dyrkan.

”Människor har behov av att tro på någonting, och nu tror man på Greta” säger Lars Bern i den här videon från Swebb-tv (cirka 23:50).

”Det är jättegulligt och rart, men det har ingenting med realiteter att göra. Det är en religiös sekt, och den ska behandlas för vad den är.”

Frånvaron av tro – och sunt förnuft – är också en förklaring till att sju föräldralösa barn används som tvättmedel för att tvätta bort ondskan från historiens grymmaste terrorsekt, Islamiska Staten. Barnen Skråmo har utnyttjats av sina föräldrar och av IS. Nu utnyttjas de av media, som spinner en solskenshistoria utan grund. Ett tema i snyftreportagen är att morfadern Patricio Galvez nu äntligen ”återförenas” med sina sju barnbarn. Men de tre yngsta barnen är födda i Syrien och har aldrig sett sin morfar tidigare. De fyra äldsta, den äldste 8 år, har inte sett honom på nästan fem år och torde ha diffusa minnen av honom.

För de exploaterade barnen kan utnyttjandet få tragiska konsekvenser. De barn som väljs ut att axla en symbolfunktion och fungera som måltavla för projektioner – i det här fallet som bärare av oskuld och universell godhet, eller, som i Greta Thunbergs fall, en bild av förment extraordinär insiktsfullhet om klimatet – utsätts för djupa integritetskränkande ingrepp i sin egen naturliga psykiska utveckling.

När barn styrs och exploateras för vuxnas behov och ändamål innebär det ett våldförande på barnets egna behov. Följderna kan komma att visa sig långt senare, i vuxen ålder. Här finns ett facit med mängder av exempel, alltifrån barn som utnyttjats sexuellt av vuxna till barnstjärnor som hårdexploaterats i underhållningsindustrin. Barn som inte har fått vara barn blir bestulna på sin barndom, och deras liv har ofta slutat i missbruk, psykisk sjukdom, självmord och annan tragik.

Inför de föräldralösa barnen Skråmo har journalister kastat all eventuell etik och alla pressetiska regler överbord och begår hårresande övergrepp mot barn i djup kris.

Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

Några exempel:

Sveriges Radio meddelar att deras Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén är på plats på hotellet i Erbil i norra Irak, där morfadern Patricio Galvez bor, och ser barnen komma till hotellet.

”Vid halv tiotiden på kvällen svensk tid kom barnen till hotellet. Jag såg dem gå upp för trappan, barnen såg storögda ut. De flesta gick och några bars upp” säger Cecilia Uddén.

Senare är hon på plats på sjukhuset i Erbil där barnen undersöks, utnämner sig själv till barnpsykiater och säger att barnen ”efter omständigheterna verkar må bra, trots att de har feber och är dåliga i magen”.

När det är läggdags för barnen hänger hon på. Barnens diarréer saluförs i Sveriges Radio. Det finns ingen gräns för hur man kan kränka minderåriga, traumatiserade barns integritet.

I ett inslag av Terese Christiansson i tv4 står Cecilia Uddén med ettårige Mohammed Skråmo i famnen. Sedan langas han över och somnar hos en annan journalist medan morfadern, Patricio Galvez, blir intervjuad.

Detta är bland de värsta medieövergrepp mot barn i kris som jag har sett och hört under mina mer än 50 år som journalist, därav många år som socialreporter på Dagens Nyheter.

Indoktrinerade barn, traumatiserade barn, barn som fått sin anknytning till föräldrafigurer och vuxenvärlden söndertrasad och är i desperat behov av lugn och stabilitet bollas runt bland journalister på hyeneuppdrag.

I SVT och tv4 fortsätter övergreppen och sensationsrapporteringen. Tisdagen den 7 maj toppar SVT Aktuellt sin 21-sändning med ett 14 minuter långt inslag om att de sju barnen Skråmo av UD-personal har förts från lägret al Hol i Syrien till Erbil i Irak. Vi slipper visserligen se Jon Nilsson eller Lotta Bouvin natta barnen Skråmo, och barnens ansikten är pixlade, men det finns all anledning att ifrågasätta nyhetsvärdering och etik i SVT:s hårdbevakning av IS-barnen under flera veckor.

I ett inslag i tv4 (ca 11:30) berättar reportern Terese Christiansson hur hon och fotografen gråter tillsammans med morfadern Patricio Galvez när han får telefonbesked att barnen har förts ut ur flyktinglägret.

”Det brast fullständigt för honom när han fick telefonsamtalet, men också för mig och fotografen.”

Det är inte bara jag som är upprörd över medias snaskande. Chris Forsne, mångårig medarbetare och korrespondent för Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Sveriges Television, skriver på Twitter:

Flera inslag i radio och SVT, tv4 med flera bör resultera i skarpa fällningar i Granskningsnämnden. Inga hänsyn har visats barnen i deras traumatiserade tillstånd. När journalister jagar i flock beter de sig som blodtörstiga hyenor, helt i strid med de pressetiska reglerna.

Etisk självrannsakan på redaktionerna är av nöden.  Det brådskar.

 

Nästa artikel:

Vilka är personerna i den solskenshistoria med förväntad happy end som journalisterna ligger i som skållade troll för att fabricera?

Vilka är barnens morfar Patricio Galvez, mormor, den svenska konvertiten Umm Hamza och föräldrarna Michael Skråmo – Amanda Gonzales i den här sagan?

Vilka är deras roller i sagans kamp mellan ont och gott?

Några av svaren på vem mormor Umm Hamza är, det vill säga Ulrika Pape som är hennes riktiga namn, får vi i den här videon gjord av jihadismexperten Magnus Sandelin 2016.

Artiklar om IS-barnen

16 mars. Mördarsektens barn

11 april. IS-barnen – ett svärdshugg rakt in i Sveriges förljugenhet

5 maj. Ansvarslös mediakampanj för att ta ”hem” IS-barnen
 

14 maj. Barnen Skråmo: hårresande övergrepp mot barn i djup kris

 


Tillförde den här artikeln dig någonting? Gav den dig kunskaper, tankar och insikter som du inte hade tidigare? Jag arbetar med professionell journalistik och skriver och gör podcasts om ämnen som gammelmedia inte tar upp.

Jag är tacksam om du vill stödja mitt arbete genom en donation, stor eller liten. Du kan donera på olika sätt:

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Från utlandet: IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC-kod ELLFSESS

Varmt tack för din gåva!