Senaste nytt från vildmarken, 6. Huset i stan är sålt

Huset i stan är sålt. Nu ska Shawn James och hans fru leva vildmarksliv tillsammans. Frun är i antågande vilken dag som helst. Han snickrar febrilt på sådant som han vill ordna innan hon flyttar in, som vanligt assisterad av hunden Cali. 

Livet i vildmarken har han har levt ensam under veckorna sedan han började bygga stockstugan i april 2017. Nu ska han dela det med sin fru. Huset i stan som familjen bott i sedan 1999 och som döttrarna har vuxit upp i är sålt.

Många längtar efter att lämna civilisationen bakom sig och leva ett enklare liv nära naturen. Det vittnar alla kommentarer på Shawn James’ YouTube-kanal om. Han gjorde verklighet av sin dröm och lämnade civilisationen för att leva i den kanadensiska vildmarken. Han hoppade av ekorrhjulet när han var 44. I de djupa skogarna norr om Toronto köpte han en bit mark. Till låg kostnad har han byggt en liten stockstuga, ensam och enbart med hjälp av handverktyg.

Efter 20 år som affärsman var Shawn James en av dem som drabbades av finanskrisen 2008. Han insåg hur sårbart hans liv var och bestämde sig för att leva enklare, friare och billigare och i så hög grad som möjligt försöka bli självförsörjande.

Han säger: ”Tiden går, oavsett om du arbetar på din dröm eller inte, så du kan lika gärna arbeta på den.”

Hans videos om det enkla livet i vildmarken ses av miljoner tittare över hela världen, människor som i många fall bär på samma dröm som han men inte har möjlighet att förverkliga den. Han bjuder in oss och förverkligar våra drömmar åt oss. Våren 2017 lade han grunden för stugan. Sedan har han inte bara byggt den lilla stockstugan ensam och med enkla handverktyg. Han har också byggt ett utekök, en veranda och en bastu och har stora planer för 2020.

En kommentar till senaste videon här ovanför:

”Jag bor inne i stan i Toronto. Jag tänker på dig och din stuga varje gång jag sitter fast i trafikköerna. Om du vaknar en morgon och hör någon där ute som leker med hunden, då är det jag.”

Tidigare inlägg:

Drömmen om ett liv i vildmarken

 

Senaste nytt från vildmarken, 1

 

Senaste nytt från vildmarken, 2

 

Senaste nytt från vildmarken, 3

 

Senaste nytt från vildmarken, 4

 

Senaste nytt från vildmarken, 5